Verwijder AlphaShoppers advertenties (Verwijdering Handleiding) - jan 2018 update

door Alice Woods - - | Het type: Adware

AlphaShoppers advertenties Verwijdering Handleiding

Wat is AlphaShoppers-advertenties?

Alpha Shoppers – kwaadaardige browser add-on die de aandacht van gebruikers trekt door hen geweldige kortingen te beloven

De afbeelding met de AlphaShoppers-extensie en hoofdpagina

Alpha Shoppers is een adware die kortingsbonnen, een nieuwe zoekmachine en een nieuw tabblad belooft. Pas echter op, want deze “coolste vinder van kortingen” kan u gemakkelijk naar kwaadwillende websites omleiden nadat hij u gesponsorde zoekresultaten heeft getoond. Op dit moment is het Alpha Shoppers-virus net zo agressief als het geval is met het Facebook-berichtenvirus.

Deze PUP wordt meestal gepromoot via de officiële website alphashoppers.co en de Chrome webwinkel. Sommige gebruikers rapporteren echter over het vinden van deze add-on en de zoekmachine na het installeren van andere software. Deze methode die wordt gebruikt voor het verspreiden van het Alpha Shoppers-virus staat bekend als bundelen. Dit wordt beschreven in het verzendgedeelte van dit bericht.

De belangrijkste reden waarom u voorzichtig moet zijn met Alpha Shoppers is zijn vermogen om informatie over zijn gebruikers te verzamelen. Als u op het privacybeleid let, zult u ontdekken dat het bedrijf niet-persoonlijke informatie en persoonlijke gegevens verzamelt als u die opzettelijk verstrekt:

We do and may share non-personally identifiable information about your use of the Site and Product with our partners and some service providers, in order to provide the services, facilitate them, measure their performance, optimize, improve, monetize and so forth.

Daarna kan het bedrijf deze informatie delen met zakenpartners, zodat u slachtoffer kunt worden van identiteitsdiefstal. Trouwens, dat is hoe de Alpha Shoppers advertenties persoonlijker worden en het vergroot de mogelijkheid om je te misleiden door er op klikken.

De eindbestemming is alleen bekend bij de ontwikkelaars van het programma en u bevindt zich mogelijk op een kwaadaardige website die uw systeem probeert te infecteren met malware. Weet dat zelfs de officiële website van deze kaper geen HTTPS-protocol bevat en dat is de indicator dat de website veilig is om te bezoeken. Dit zou nog een extra reden moeten zijn waarom u Alpha Shoppers direct van uw systeem zou moeten verwijderen.

Daarom moet u, als u in de val gelopen bent om deze adware te installeren en erdoor naar onbekende domeinen bent doorverwezen, het Alpha Shoppers-virus zonder te twijfelen direct verwijderen. Gebruik een anti-malwaretool, zoals ReimageIntego, om de componenten ervan te verwijderen, of verwijder het met al zijn componenten en reset de betrokken webbrowsers.

De afbeelding met de AlphaShoppers-extensie en hoofdpaginaAlphaShoppers-advertenties bieden verschillende kortingsbonnen die helpen om wat geld te besparen; het is echter een twijfelachtig adware-programma.

Distributiemethoden wat betreft adware

Deze applicatie heeft een officiële website die het presenteert als een ultieme manier om wat geld te besparen. Bovendien kunt u het tegenkomen tijdens het browsen in de Chrome Web Store. We raden u echter niet aan m in zijn marketingcampagnes te trappen, omdat de advertenties en omleidingen u al snel zullen gaan vervelen zodra u begint met browsen.

Bovendien kunt u het tegenkomen als extra programma dat is gekoppeld aan gratis software (freeware). Door gehaast door de installatiewizard te bladeren, zien gebruikers vaak optionele invoegtoepassingen over het hoofd en laten ze hun hele computersysteem kapen. Om de installatie van adware te voorkomen, moet u goed letten op de optionele software. Kies de instellingen “Aangepast” of “Geavanceerd” om ze te bekijken. Schakel de markering uit en ga pas daarna door met de installatie van het primaire programma.

Elimineer het nieuwe tabblad van Alpha Shoppers meteen nadat u het aantreft op uw systeem

U kunt het Alpha Shoppers-virus handmatig van het apparaat verwijderen door onze onderstaande voorbereide instructies op te volgen. U moet wel goed opletten dat er geen adware-gerelateerde bestanden of componenten worden gemist, zoals browser-hulpobjecten, enz.

Mogelijk zijn er verschillende externe toepassingen of add-ons geïnstalleerd in al uw webbrowsers. Vergeet dus niet om ze allemaal te controleren. Als u een snellere en eenvoudigere oplossing wilt, raden we u aan om automatische verwijderoptie voor Alpha Shoppers te gebruiken. Het vereist het installeren van een anti-malware-programma en het scannen van het computersysteem.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele AlphaShoppers advertenties Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Gebruik onderstaande richtlijnen om adware van Windows te verwijderen. Ze zullen u helpen bij het verwijderen van componenten van het programma die verantwoordelijk zijn voor het genereren van ongewenste advertenties. Zorg ervoor dat u alle adware-gerelateerde componenten verwijdert om alle ongewenste commerciële inhoud te stoppen.

Om AlphaShoppers-advertenties van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan AlphaShoppers-advertenties (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder AlphaShoppers van Mac OS X systeem

Het verwijderen van het zogenaamde Alpha Shoppers-virus van Mac OS X vereist het lokaliseren en verwijderen van het adware-programma en alle componenten die er mogelijk verband mee houden. Volg deze stappen op om van de adware af te komen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar AlphaShoppers of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder AlphaShoppers advertenties uit Microsoft Edge

Als u deze webbrowser wilt herstellen, moet u Microsoft Edge controleren en waar nodig repareren. Deze instructies helpen u hierbij:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou AlphaShoppers uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Als u Firefox wilt repareren, controleert u de lijst met extensies en verwijdert u alle dubieuze vermeldingen die mogelijk verband houden met dit verdachte programma.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan AlphaShoppers-advertenties en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval AlphaShoppers-advertenties niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van AlphaShoppers-advertenties moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Als u Alpha Shoppers uit Chrome wilt verwijderen, controleert u eerst de lijst met extensies. Zoek naar verdachte applicaties en verwijder ze. Zorg ervoor dat u alle items verwijdert die u zelf niet hebt geïnstalleerd.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan AlphaShoppers-advertenties door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals AlphaShoppers-advertenties in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle AlphaShoppers-advertenties-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van AlphaShoppers-advertenties te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Zorg ervoor dat u alle adware-gerelateerde componenten uit de Safari verwijdert. Als u enkele plug-ins of extensies mist, kunnen advertenties van Alpha Shoppers terugkomen.

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan AlphaShoppers-advertenties en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de AlphaShoppers register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen