Verwijder de gijzeling door Alhea.com (Gratis Handleiding) - geüpdatet mrt 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Browser hijacker

Alhea.com gijzeling Verwijdering Handleiding

Wat is Alhea.com gijzeling?

Alhea is een browser hijacker die de meeste populaire browsers aantast met gesponsorde content

De Alhea browser hijacker

Alhea is een programma dat gecategoriseerd wordt als potentieel ongewenst omwille van de activiteiten op de machine en de duistere dictributietechniek. Deze browser hijacker neemt de startpagina en nieuwe tabblad instellingen over en vervangt de standaard zoekmachine met Alhea.com op elke browser die actief is op het aangetaste apparaat. Deze POT werkt op de achtergrond en de eerste symptomen die mensen kunnen opmerken zijn de veranderingen in de browser instellingen.

Naam Alhea
Type Browser hijacker
Ontwikkelaar Ego Cognito
Voornaamste gevaar Net zoals andere POT traceert en verzamelt het informatie over je online browsen voorkeuren en al de content die geleverd wordt door deze hijacker stelt je bloot aan mogelijk gevaarlijke content
Symptomen De instellingen van de startpagina, neiuw tabblad en zoekmachine worden gewijzigd. Allerlei commerciële content die opduikt op het scherm leidt om naar dubieuze pagina's
Distributie Freeware installaties, andere POT, misleidende websites
Verwijdering Anti-malware tools zijn ontworpen op Alhea en andere POT te verwijderen

Zodra het Alhea virus op zijn doelwit terechtkomt, zorgt het er eerst voor dat het aanwezig kan blijven door de Windows registerwaarden aan te passen of door nieuwe waarden toe te voegen aan de opstart voorkeuren. Deze toepassing probeert ervoor te zorgen dat de nep zoekmachine actief is elke keer de machine herstart wordt. Helaas beïnvloeden al deze extra wijzigingen het verwijderingsproces en zorgen ze voor extra frustraties.

Alhea leidt je online verkeer ook om door het leveren van allerlei pop-up advertenties, banners en andere commerciële content die je naar ongewenste adverteer domeinen brengt. Op deze manier worden alle views en pagina bezoeken gegenereerd en later kunnen adverteerders een inkomen halen uit het monitariseren van het verkeer. Dit is het voornaamste doel van elke potentieel ongewenste toepassing omdat de makers van commerciële content de verdelers van zulke toepassingen sponsoren.

Als je reeds verplicht wordt tot het gebruiken van Alhea.com in plaats van Google, Bing, Yahoo! of een andere betrouwbare zoekmachine op Google Chrome, Mozilla Firefox, and Internet Explorer (Microsoft Edge), dan kun je beter maar wat moeite doen om de instellingen te resetten omdat als je deze browser hijacker laat staan je jezelf nog meer in de problemen kunt brengen. Onder dit artikel vind je wat tips voor zulke handmatige wijzigingen.

Omdat het Alhea virus gewijzigde zoekresultaten kan tonen kun je in de eerste plaats links naar partner websites te zien krijgen. Op deze manier verdienen derde partij adverteerders geld door het boosten van verkeer naar websites die onderaan de pagina rangschikking staan.

Helaas zijn deze extra Alhea omleidingen erger dan alleen maar vervelend en storend. Elke keer je op de link klikt die voorzien wordt door deze zoekmachine, loop je het risico je computer bloot te stellen aan onveilige sites die betrokken zijn bij het verdelen van andere POT. Bovendien hebben beveiligingsexperts opgemerkt dat deze hijacker de neiging vertoont sites te vullen met commerciële advertenties.

Dit is een andere marketing techniek die adverteerders toelaat geld te verdienen via het pay-per-click (PPC) model, alsook helpt om allerlei goederen te promoten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook tracking software kan gebruiken en kan starten met het analyseren van je surfgewoontes.

Alhea.comAlhea is een zoekmachine die beweert de online tijd de verbeteren met gewijzigde zoekresulten, maar het injecteert elke zoekopdracht met commerciële content en veroorzaakt op die manier omleidingen naar reclame pagina's.

Van zodra het doelwit systeem aangetast werd, installeert Alhea automatisch cookies op alle browsers en begint het met het verzamelen van persoonlijk niet identificeerbare informatie (IP-adres, locatie van de pc, e-mailadres, zoekopdrachten, meest bezochte sites, gegevens ingevoerd op deze sites, kliks, etc.) met als bedoeling deze over te maken aan derde partij adverteerders die deze analyseren om later de gebruiker te voorzien van aangepaste content.

Dit probleem aangaande de POT adverteer tracking wordt onthuld op de Alhea website. In het Privacy Beleid stellen de ontwerpers, Ego Cogito het volgend over adverteer cookies en andere gebruikte methodes voor het verzamelen van je gegevens:

We do not collect your IP address and you do not have to register with Ego Cogito before we can collect this anonymous information. Ego Cogito websites do not require you to share personally identifiable information, such as your name or email address, for you to use Ego Cogito websites. Ego Cogito websites allocate an anonymous identification number to your requests and link the following information to that number: the date and time at which you visited the Ego Cogito website, the search terms, and the links which you clicked through.

Als je niet graag je informatie deelt met derden en ook niet echt gediend bent met het bezoeken van dubieuze sites op een dagelijkse basis, raden we je ten zeerste aan om Alhea van je systeem te verwijderen. Hiervoor bevelen we het gebruik van anti-malware tools en systeem zuivering utilities zoals ReimageIntego aan.

Focus op het verwijderen van Alhea en reinig het systeem grondig met een anti-malware programma zodat al de schade die veroorzaakt werd door het virus herstelt en de extra programma's die geïnstalleerd werden uitgeschakeld kunnen worden. Vertrouw op professionele anti-malware tools en verwijder de indringer die je gegevens traceert.

Vergeet niet dat Alhea het etiket van browser hijacker kreeg omwille van zijn mogelijkheden tot het corrumperen van de instellingen van een browser en het initiëren van dubieuze activiteiten tijdens het browsen. Eén van de meest prominente kenmerken die er geen twijfel laat over bestaan dat je browser gegijzeld werd is het aanpassen van je zoekmachine en standaard startpagina.

Alhea

POT leveringsmethodes omvatten installatie setups van derden

Een browser hijacker wijzigt de instellingen van de browser zonder medeweten van de gebruiker. Dit komt omdat het meestal verspreid wordt in een bundel met freeware. Dit komt omdat mensen nog steeds geneigd zijn om freeware te installeren zonder de Geavanceerde instellingen na te kijken.

Om te voorkomen dat deze cyberinfectie optreedt moet je voorzichtiger zijn bij het installeren van iets op je systeem. Een andere fout is het denken dat de gratis software die je download vanop bestanden delen websites volledig veilig is. In feite zijn het deze websites die de meeste software pakketten verspreiden.

Dus als je besluit om freeware te installeren vanop het internet moet je ervoor zorgen dat je de Geavanceerde/Aangepaste opties en vink alle add-ons en plug-ins uit die ingesteld zijn om standaard te worden geïnstalleerd bij de initiële setup. Besteed ook de nodige aandacht aan de bronnen vanwaar je de toepassingen haalt, leed de EULA van de site die de tools of programma's promoot.

Zorg ervoor dat je Alhea volledig van de browser en het systeem verwijderd

Het verwijderen van Alhea wordt ten zeerste aanbevolen om je computer POT vrij, snel, stabiel en veilig te houden. Potentieel ongewenste toepassingen kunnen de prestaties beduidend beïnvloeden met al die opdringerige omleidingen, extra geïnstalleerde programma's en in-browser content.

De makkelijkste manier om Alhea te verwijderen is door het systeem na te kijken met een betrouwbaar anti-malware tool. Op deze manier wordt je apparaat grondig nagekeken en kunnen alle mogelijke problemen gedetecteerd en aangegeven worden. Als de lijst met problemen, mogelijke indringers en andere bestanden verschijnt kun je de pc automatisch zuiveren.

Aangezien het Alhea virus de potentieel ongewenste toepassing is moet je het proces zeer aandachtig bestuderen en alle programma's en bestanden uitschakelen. Je machine kan ook meer nutteloze programma's bevatten dan alleen maar deze browser hijacker, dus controleer nogmaals en zuiver de computer volledig.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Alhea.com gijzeling Verwijdering Handleiding

Verwijder Alhea.com van Windows systems

Zuiver het systeem volledig en verwijder Alhea.com

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Alhea.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Alhea.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Alhea.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Alhea.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder de Alhea.com hijack uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Alhea.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Alhea.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Alhea.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Alhea.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Alhea.com van Google Chrome

Zorg ervoor dat je al de instellingen die Alhea.com ingesteld heeft wijzigd en blokkeer de meldingen van deze of elke andere geassocieerde site

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Alhea.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Alhea.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Alhea.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Alhea.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Alhea.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Alhea.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen