Gevaarlijkheidsmeter:  
  (5/100)

Haal Ads X weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet mrt 2021

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

Ads X is een adware toepassing die ongewenste advertenties toont op Google Chrome of andere browsers

Het Ads X virus

Ads X is een potentieel ongewenste toepassing die beveiligingsexperts categoriseren als een adware. Deze rogue apps komen meestal op je pc in een bundel met gratis software of updates die ze krijgen vanop het internet. Terwijl veel mensen niet eens merken dat het op hun systeem komt, kan de aanwezigheid van adware waargenomen worden van zodra je de Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari of andere browser opent: opdringerige pop-ups, banners, in-tekst advertenties en gesponsorde links hinderen de werking van de browser of zelfs die van de computer. Daarnaast kan Ads X ook resulteren in een virus infectie of het lekken van persoonlijke informatie, zeker als de geïnfecteerde computergebruiker zich roekeloos gedraagt. Het zo snel mogelijk verwijderen van vervelende app is dus cruciaal.

Naam Ads X
Categorie Adware
Sub-categorie POT
Doel Geld verdienen met het betaal-per-click marketing model
Gevaren Kan je naar potentieel schadelijke webpagina's brengen
Verwijdering Haal ReimageIntego

De Ads X adware kan ook extra componenten installeren (soms zonder toelating):

 • Browser extensies;
 • Add-ons;
 • Werkbalken;
 • Scareware;
 • etc.

Als je tal van Ads X advertenties opmerkt en je browser hebben moeilijkheden (vertragingen, traag laden, crashes, vastlopen, etc.), kan je er zeker van zijn dat je computer geïnfecteerd werd met adware en deze verwijdert moet worden voor je pc terug normaal kan functioneren.

Adware-type programma's zoals Ads X kunnen niet-persoonlijke gegevens verzamelen die gerelateerd zijn aan je surfgewoontes. Ontwerpers verzamelen alle gegeens over de websites die je het vaakst bezoekt en voorzien je dan van advertenties die gerelateerd zijn aan dat soort van pagina's zodat de pop-ups er aanlokkelijker zullen uitzien voor het slachtoffer.

Daarnaast kan je de Ads X adware ook detecteren vanwege verschillende omleidingen. Als je geïnfecteerd bent met deze POT, kan je naar ontwerper-gepromote of zelfs potentieel gevaarlijke webpagina's brengen. Als je omgeleid wordt naar een dubieuze site, kan je per ongeluk kwaadaardige inhoud aanklikken en een soort malware rechtstreeks op je computer starten.

De verschillende omleidingen zijn één van de voornaamste redenen waarom je het Ads X virus van je computer moet verwijderen en de aangetaste browsers moet opschonen. Je kunt de schade herstellen met ReimageIntego of een andere gelijkaardige computerbeveiliging en herstel software. Deze programma's zorgen ervoor dat je het proces in een paar minuten kunt voltooien.

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om Ads X handmatig te verwijderen. Instructies hiervoor vind je onder het artikel terug. Volg deze nauwgezet op om de beste resultaten te bereiken. Daarna neem je best wat voorzorgsmaatregelen om adware-type infecties en andere POT in de toekomst te vermijden.

De Ads X adwareAds X - adware die je systeem binnendringt via rogue sites of bundels.

Vermijdt dubieuze websites en wees op je hoede voor software bundelen

Volgens IT professionals, worden allerlei POT meestal verspreid via software bundelen en dubieuze websites. Daarom moet je ook elke pagina die je aanklikt controleren om er zeker van te zijn dat hij voldoet aan de beveiligingsvereisten (bijvoorbeeld, controleer of het beveiligingscertificaat nog geldig is).

Bovendien, als je graag programma's download vanop het internet, is het aangeraden om te keizen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode en de lijst met inkomende downloads te controleren om deze die er verdacht uitzien te detecteren. Het belangrijkste is dat je de Snelle of Aanbevolen methode niet selecteerd zodat allerlei POT niet zo gemakkelijk je pc kunnen binnenglippen.

Installeer een antivirus bescherming als een automatisch computerbeveiliging tool. Experts van LosVirus.es raden elke gebruiker aan om te beschikken over zo'n software op hun computer omdat deze programma's dreigingen kunnen detecteren die de gebruiker misschien over het hoofd zag.

Verwijder Ads X en herstel de opgelopen schaden met een repair tool

Als je symptome, opgemerkt hebt die gerelateerd zijn aan adware en je wilt het Ads X virus verwijderen,zal je alle adware toegevoegde browser extensies, plug-ins, en andere dubiueze componenten moeten verwijderen. Als je zulke actie met de nodige voorzichtigheid uitvoert, zal je in staat zijn om browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, en andere op te schonen.

Daarnaast, kun je een anti-malware tool downloaden en installeren voor het verwijderen van Ads X. Deze tools versnellen het proces en je zal in staat wijn om de cyberdreiging in een paar minuten te verwijderen. Na het verwijderen, moet je ervoor zorgen dat je de browsers die aangetast werden door de POT vernieuwt om te controleren of alle ongewenste inhoud volledig verdwenen is.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ads X Verwijdering Handleiding:

Verwijder Ads X van Windows systems

Verwijder adware uit Windows OS met de hulp van deze instructies:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Ads X en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Ads X en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Ads X van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Ads X en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Ads X verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Ads X van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Ads X uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Ads X van Mozilla Firefox (FF)

Ruim Mozilla Firefox op en schakel alle adware-toegevoegde componenten uit met de hulp van deze richtlijnen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Ads X en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Ads X. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Ads X van Google Chrome

Vernieuw Chrome door elke stap zorgvuldig uit te voeren:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Ads X en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Ads X. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Ads X van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Ads X of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Ads X te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Ads X register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen