Gevaarlijkheidsmeter:  
  (44/100)

Haal XMRig Miner weg (Ontgrendel stappen ingevoegd)

door Lucia Danes - - | Het type: Malware

XMRig is een Trojaans paard voor crypto-delving dat CPU-bronnen gebruikt om fracties Monero te verdienen

De processen van het Trojaanse paard voor de XMRig-delver

XMRig is een Monero-delver of Monero (XMR) CPU-delver, die behoort tot de groep Trojaanse paarden. Het programma probeert pc's te besmetten zonder opgemerkt te worden en continu het xmrig.exe-proces uit te voeren dat de CPU-bronnen van het systeem verhoogt om de cryptocurrency van Monero te delven. De huidige versie van dit Trojaanse paard is helemaal opnieuw geschreven op C++. Volgens deskundigen bevat het de enige 4 MB, waardoor zich extreem snel verplaatst.

Naam XMRig
Type Trojaans paard
Subtype CPU-delver
Gerelateerde malware Wise XMRig
Gevarenniveau Medium (kan hardware oververhitten en eindigen met ernstige crash van het systeem).
Distributie Freeware, schadelijke websites, Rig Exploit Kit.
Symptompen Hoog CPU-verbruik, trage pc, niet-reagerende apps, willekeurige bevriezing, crashes, oververhitte hardware.
Verwijderingsopties Automatisch. Installeer Reimage en voer een volledige scan uit om alle bestanden met betrekking tot de XMRIG-CPU-delver te detecteren en te elimineren.

Volgens Check Point, wordt het verspreid via de Rig Exploit Kit-campagne, genaamd “slots”. In tegenstelling tot andere malvertisingcampagnes, misbruikt deze campagne beveiligd HTTPS-verkeer dat een verbinding tot stand brengt met Slots and Rig Exploit Kit. Als alternatief kan het Trojaanse paard van XMRig binnen glippen op pc's tijdens drive-by-download aanvallen, schadelijke websites of nep-software-updates.

Hoewel het idee van digitale valuta-delvers op zich niet schadelijk is, zijn de meeste geclassificeerd als malware, Trojaans paard of virus vanwege een hoog risico op ernstige systeemstoringen en -crashes. Langdurige, ongehinderde prestaties van XMRig -delver kunnen leiden tot hardwarestoringen of de pc onbruikbaar maken.

Eenmaal geïnstalleerd, stuurt het XMRig-virus zichzelf aan met behulp van beheerdersrechten onder het opstarten van Windows. Naderhand wordt het opstarten van elk systeem gevolgd door meerdere xmrig.exe-processen die worden uitgevoerd in de Windows-taakbeheerder. Deze crypto-delver gebruikt geen limieten voor het gebruik van CPU-bronnen op systemen die zonder autorisatie zijn geïnfecteerd. Als gevolg hiervan kan het CPU-verbruik continu 90-100% bedragen met korte perioden van reductie.

De meeste professionele antivirusprogramma's detecteren de XMRig Monero-delver en immuniseren deze voordat deze het systeem binnenkomt. Er zijn echter ontwikkelaars die het Trojaanse paard updaten, zodat het antivirusdetectie en -verwijdering kan omzeilen. Dat is de reden waarom het updaten van anti-virus beveiligingsdefinities een cruciaal onderdeel is van de bescherming van het systeem. De volgende zijn de meest voorkomende Trojaans paard detecties van XMRig: 

Trojan.Generic.22707634
Generic.Application.CoinMiner.1.B154D33D
Gen:Variant.Ursu.11451
Trojan:Win32/Coinminer!bit
Tool.BtcMine.1143
Win64/BitCoin.Miner.CS
Trojan.BitMiner

OPMERKING: Het Trojaans paard XMRig Monero Mining kan ook worden gebruikt voor de distributie van andere cyberinfecties. Hackers kunnen het misbruiken voor het slopen van de systeembeveiliging om de kwetsbaarheid te vergroten. Duitse cybersecurity-experts van Dieviren.de waarschuwen dat de XMRig-malware kan worden verspreid in combinatie met rootkits of spyware. Het Trojaanse paard is nauw verwant aan de volgende bestanden:

Qt5Network.dll
cudart64_60.dll
d.bat
dhide.vbs
esso.bat
example32.cmd
libcrypto-1.0.0.dll
msvcr110.dll
qt5core.dll
qwindows.dll
start64.exe
system.exe

Waarschijnlijk is een van de belangrijkste symptomen van de XMRig-aanval de ongewone traagheid van het systeem. Programma's reageren niet meer, bevriezen willekeurig of frequent; gegevens kunnen moeilijk worden gedownload naar het systeem, enzovoort. In dit geval moet u Taakbeheer openen en controleren of er bestanden zijn die CPU-bronnen opgebruiken. Als het CPU-verbruik meer dan 40% bedraagt, is het raadzaam om het systeem te scannen met een professionele anti-malware, zoals Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

De XMRig-malware maakt gebruik van CPU-bronnen
De XMRig-delver is een schadelijk Trojaans paard dat de geïnfecteerde pc onbruikbaar kan maken door continu de CPU-bronnen te misbruiken voor het delven van Monero-munten

Laat hackers uw pc niet verbinden met een Monero-delvings-botnet waardoor u overboord wordt gezet. Door een Trojaans paard van Crypto-delving op uw pc te houden, verdient u helemaal geen Monero-munten, maar de hackers wel. Om de vertragingen en het vergelijkbare abnormale gedrag van uw pc te verhelpen, scant u het systeem en verwijdert u XMRig zo snel mogelijk.

Monero-zoekers gebruiken meerdere strategieën om Trojaanse paarden voor delving (‘mining’) te verspreiden

Veruit de meest gebruikte methode om Monero en andere cryptovaluta-delvers te verspreiden is freeware. Hackers kunnen crypto-delvers toevoegen aan willekeurige toepassingen die zowel legitieme als illegale bronnen verspreiden. Soms waarschuwt een antivirusmodule mensen voor een poging om een delver te installeren, maar de verouderde beveiligingshulpmiddelen herkennen het misschien niet.

U kunt ook geïnfecteerd raken met krachtige Monero-delvers wanneer u websites bezoekt die zijn geïnfecteerd met de JavaScript-code. Dergelijke websites kunnen u waarschuwen voor de infecties, fouten en risico's van gegevenslekken in verschillende systemen. Dergelijke phishing-aanvallen kunnen u begroeten met valse beweringen dat u een gelukkige bezoeker bent en u vragen deel te nemen aan een enquête om waardevolle prijzen te claimen. Trap niet in deze truc. Zodra uw webbrowser wordt blootgesteld aan een mogelijk schadelijke website, sluit u de website of webbrowser en scant u het systeem met antivirus.

Kan deze specifieke delver (‘miner’) worden geïnjecteerd in de pc's van slachtoffers met behulp van de Rig Exploit Kit-campagne “Slot”. Rig EK misbruikt het HTTPS-protocol om Smoke Loader-malware te verspreiden, wat leidt tot de infiltratie door delvers.

Kom erachter hoe u de XMRig CPU-delver gemakkelijk van Windows kunt verwijderen

Handmatige XMRig-verwijdering is nauwelijks mogelijk. Hoewel de schadelijke bestanden kunnen worden gevonden in Taakbeheer, zal het handmatig uitschakelen hiervan mislukken, of de processen zullen zichzelf blijven reactiveren.

Doorgaans houdt crypto-delvingsmalware gerelateerde bestanden %Windows% of %appdata%\-mappen aan. Deze mappen bestaan ​​echter uit een groot aantal niet-schadelijke bestanden die niet kunnen worden verwijderd. Dus, om tijd te besparen en schade aan het systeem te voorkomen, elimineert u de XMRig-delver met behulp van Reimage of een ander beveiligingshulpprogramma.                                                                                                       

Als u uw antivirusprogramma niet kunt starten, volgt u de volgende stappen op:

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Manuele XMRig Miner Verwijdering Handleiding:

Verwijder XMRig Miner door Safe Mode with Networking te gebruiken

Als u het Trojaanse paard voor CPU-delving niet van uw pc kunt verwijderen omdat het uw antivirus blokkeert, raak dan niet in paniek. Probeer het systeem op te starten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden en voer de beveiligingssoftware uit in de veilige omgeving.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal XMRig Miner weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi XMRig Miner verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder XMRig Miner door System Restore te gebruiken

Als de vorige methode niet werkte, probeer dan de alternatieve methode:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van XMRig Miner is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat XMRig Miner succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen XMRig Miner en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-xmrig-miner.html

Verwijdering gidsen in andere talen