Wees op je hoede voor bedriegers die er mee dreigen je Facebook pagina te onpubliseren!

Facebook gebruikers moeten opletten voor bedriegers die overdadige trucs gebruiken om soviale media accounts te hacken. Recent, heeft ons team de “Your page will be unpublished” scam op Facebook ontdekt, welke een nieuwe methode onthult waarmee bedriegers mensen overtuigen hun Facebook login gegevens te onthullen. Scammers maken frauduleuse pagina’s aan en doen alle moeite om ze er te laten uitzien alsof ze toebehoren aan Facebook medewerkers. Ze stellen een professioneel uitziende pagina beschrijving op, gebruiken het Facebook logo als profiel afbeelding en ze gebruiken deze kwaadaardige pagina’s om posts van pagina’s die toebehoren aan legitieme bedrijven of onschuldige mensen te delen. Pagina’s zoals Team Advert, Ads-Info., Ads Department Social, en anderen voegen een commentaar toe bij het delen van zulke posts, die zegt dat de aangegeven Facebook pagina verwijdert zal worden vanwege meldingen over een nep naam, fraude op de account, het gebruiken van mensen hun afbeeldingen of obscenen foto’s en het schrijven van ordinaire commentaren. De fraduleuze pagina’s zegt ook dat de Facebook pagina permanent uitgeschakelt zal worden als de eigenaar ervan deze niet verifieert binnen de gegven tijd of als “Facebook” verdachte activiteit vaststeld op de account.


“Je pagina zal worden ongepubliseert,” “Je pagina zal dra worden uitgeschakelt,” en gelijkaardige frauduleuse berichten stellen voor om “bevestiging” pagina’s te bezoeken, die eigenlijk phishing sites zijn. Deze sites zien er identiek uit aan de Facebook login pagina, en vereisen het slachtoffer zijn e-mailadres of telefoonnummer en wachtwoord. Slachtoffers moeten echter de site zijn URL controleren voor ze zo’n gevoelige data in te voeren. Volgens ons onderzoek, gebruiken scammers zulke domeinen om Facebook gebruikers hun login details te ontfrutselen, voorbeelden van pagina’s zijn de volgende: page-support-uk.clan.su/security-confirm.html, support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm, wk-setting-page.hol.es, en andere. Als je private informatie ingeeft op deze nep login formulieren, bereikt deze onmiddellijk scammer die snel je account hacken. Het betekent dat ze de volledige controle krijgt over je profiel, private informatie, berichten, afbeeldingen en alles wat je ooit deelde via je account. Wat meer is, hackers kunnen berichten versturen in jouw naam naar je vrienden om hen geld te ontfrutselen. We moeten je waarschuwen dat scammers je Facebook pagina’s kunnen hacken, deze hernoemen en ze gebruiken om op een grote schaal berichten te versturen.

Als je te maken hebt met zo’n zwendel of je er een slachtoffer van bent, rapporteer dan de phishing Facebook pagina zo snel mogelijk aan de echte Facebook autoriteiten. Als je account gehackt werd, rapporteer dan de gecompromitteerde accout via deze pagina. Met meer dan 1,79 biljoen maandelijkse actieve gebruikers, is dit sociale media platform de voornaamste plaats voor cybercriminlen om slachtoffers te zoeken. Om meer te weten te komen over Facebook virussen, lees je dit artikel.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware analist...

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal