Verwijder Vanilla Reload virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Ugnius Kiguolis - -   Vanilla Reload ransomware | Het type: Malware

Vanilla Reload virus Verwijdering Handleiding

Wat is Vanilla Reload virus?

Wat is het Vanilla Reload virus?

Vanilla Reload virus

Het Vanilla Reload virus is een gevaarlijke ransomware die nauw verwant is aan het bekende en legitieme online betalingssysteem Vanilla Reload. Deze dienst kan gebruikt maken voor onlina aankopen en betalingen zonder kredietkaart. We geloven dat het deze eigenschap was die ervoor gezorgd heeft dat cyber criminelen deze dienst gekozen hebben om hun illegaal losgeld te ontvangen.

Als het Vanilla Reload virus je systeem infecteert, blokkeert het hem en toont het een enorme waarschuwing die je vraagt om een losgeld te betalen via de MoneyPak, Vanilla Reload en RELoadit voorafbetaalde systemen. Net zoals het FBI virus, Ukash virus, Moneypak virus, REloadit virus en andere ransomwares, geeft dit virus een reden op waarom het je systeem blokkeerde en de toegang tot het bureaublad en Start Menu weigert.

Meestal informeert het over illegale activiteiten, zoals het gebruik van auteursrechterlijk beschermde inhoud, het verdelen van malware, het bezoeken van illegale sites en dergelijke. Soms infecteren ransomwares computers en blokkeren ze enkel belangrijke bestanden die op de pc staan en vragen een loasgeld om deze te ontcijferen.

Tenslotte kunnen ze met behulp van een browser hijacker, één van je browsers blokkeren en een waarschuwing tonen waarin ze vragen om het Vanilla Reload voorafbetaald systeem te gebruiken om een boete te betalen. Als je een waarschuwing ziet die je vraagt om een betaling te doen via dit systeem betekent dit dat je pc geïnfecteerd werd door een ernstig virus. Betaal alsjeblieft GEEN boete. Verwijder gewoonweg het Vanilla Reload virus van je systeem. Hiervoor kan je onderstaande handleiding gebruiken.

Hoe kan het Vanilla Reload virus mijn pc infecteren?

Het Vanilla Reload virus kan je pc op veel verschillende manieren binnendringen. Het kan makkelijk je pc infiltreren na het downloaden van een geïnfecteerde e-mail bijlage of na het bezoeken van een geïnfecteerde site. Bovendien wordt dit virus ook verspreidt via nep meldingen die meestal ingesteld zijn om mensen te informeren over verouderde programma's en aanbieden om een gratis update te downloaden.

Natuurlijk zou je nooit om zo'n melding mogen klikken aangezien je nooit kan weten welke 'update' gedownload wordt. Als je denkt dat sommige van je programma's veroudert zijn ga dan naar de officiële site en werk ze hier bij. Natuurlijk moet je ook zorgen dat je pc beschermt wordt door een betrouwbare en up-to-date anti-spyware.

Vanilla Reload virus

Als de Vanilla Reload ransomware je systeem infecteerd kan het of je bureaublad uitschakelen of je bestanden blokkeren. Bovendien toont dit virus ook een enorme boodschap die mensen vraag om losgeld te betalen via het Vanilla Roload voorafbetaald systeem. Bijvoorbeeld:

All activities of this computer has been recorded. All your files are encrypted.
Don’t try to unlock your computer! This PC is blocked due to at Least one of the specified below.

Geef alsjeblieft GEEN PIN code in omdat dit de connectie met je bureaublad of bestanden niet zal herstellen. Om dit te doen moet je onderstaande handleiding volgen en het Vanilla Reload virus verwijderen.

Hoe het Vanilla Reload virus verwijderen?

Als je denkt dat de pc geïnfecteerd is met het Vanilla Reload virus, verlies dan geen tijd en verwijder het omdat er geen andere manier is om terug toegang tot je bureaublad en bestanden te krijgen. Hiervoor dien je eerst te proberen om terug toegang tot je pc te krijgen en dan kan je de Vanilla Reload ransomware met al zijn kwaadaardige bestanden verwijderen. Zie hier hoe je dit kan doen:

* Flash drive methode:

 1. Neem een andere pc en download ReimageIntego oof een ander betrouwbaar anti-malware programma.
 2. Werk het bij en schrijf het weg op een USB stick of simpele CD.
 3. Herstart ondertussen je geïnfecteerd pc in Veilige Modus met opdracht prompt en plaats de USB stick/CD.
 4. Herstart de met het Vanilla Reload virus geïnfecteerde pc opnieuw en voer een volledige systeemscan uit.

* Gebruikers die geïnfecteerd zijn door het Vanilla Reload virus hebben toegang tot andere accounts op hun Windows pc. Indien één van deze accounts beheerder rechten heeft moet je in staat zijn van hieruit een anti-malware programma op te starten.

* Probeer de Flash te beletten om je ransomware te laten stoppen met functioneren zoals bedoeld. Om de Flash uit te schakelen, ga je naar Macromediaondersteuning en selecteer 'Weigeren': http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Voer hierna een volledige systeemscan uit met een anti-malware programma.

Vanilla Reload virus

* Manuele Vanilla Reload virus verwijdering:

 1. Herstart je geïnfecteerde pc in 'Veilige modus met opdracht prompt' om het REloadit virus uit te schakelen (dit zou bij alle versies van de dreiging moeten werken)
 2. Start Regedit
 3. Zoek naar WinLogon waarden en noteer alle bestanden die niet explorer.exe of blanco zijn. Vervang ze met explorer.exe.
 4. Zoek in het register naar deze bestanden en verwijder de registersleutels die er naar refereren.
 5. Herstart en voer een volledige systeemscan uit met een bijgewerkte ReimageIntego om de resterende Vanilla Reload virus bestanden te verwijderen.

Als deze Vanilla Reload ransomware je browser geblokkeerd heeft, kan je hem deblokkeren en het virus verwijderen met behulp van deze handleiding:

 1. Sluit je gegijzelde browser en open Windows Taakbeheer door op tegelijkertijd op Ctrl Alt Delete te drukken.
 2. Beëindig het proces van je gegijzelde browser, zoals explore.exe, firefox.exe, chrome.exe, Safari.exe, opera.exe, of firefox.exe.
 3. Open de browser maar sta hem NIET toe de laatst bekeken pagina te openen.
 4. Download ReimageIntego of een ander betrouwbaar anti-malware programma en voer een volledige systeemscan uit en verwijder de kwaadaardige bestanden.
Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Vanilla Reload virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Vanilla Reload door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Vanilla Reload weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Vanilla Reload verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Vanilla Reload door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Vanilla Reload is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Vanilla Reload succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Vanilla Reload en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen