Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Taboola advertenties (geüpdatet okt 2017) - Verbeterde Instructies

door Lucia Danes - - | Het type: Adware

Taboola is een adware-programma, dat beweert een voordelig winstgevend platform te zijn

Taboola ads

Het stelt dat het je kan helpen met het promoten van je website door inhoud te plaatsen op werelds meest gebruikte websites. Kort gezegd, het stelt dat het de mogelijkheid heeft om alles te adverteren wat jij wil op een de websites van partners.

Hoewel dit al zeer ongeloofwaardig is, komt er nog bij dat Taboola een potentieel ongewild programma (PUP) is dat geïnstalleerd kan worden op jouw computer zonder jouw medeweten. Laat ons uitleggen hoe deze adware-software werkt en wat de risico’s zijn van het behouden van het programma op jouw pc.

Waarom moeten we Taboola niet vertrouwen?

Alhoewel Taboola PUP op het eerste zicht er vertrouwbaar uitziet, in realiteit is het niet te vertrouwen, dat ontwikkeld is om de marketing van het filiaal te bevorderen. Maar het adverteert ook de websites van derden, pas dus op want deze websites kunnen gevaarlijk zijn. Neem eens een kijkje op deze uitspraak uit de Taboola Voorwaarden:

Our Sites and Services may contain links to third-party websites. Any access to and use of such linked websites is not governed by this Privacy Policy but instead is governed by the privacy policies of those third-party websites. We are not responsible for the information security nor privacy practices of such third-party websites.

Deze software is niet verantwoordelijk voor de inhoud dat partners op hun website plaatsen, dit is de reden waarom we aanbevelend dat men best Taboola advertenties vermijdt. Je zou best niet op hen klikken want ze kunnen je doorverwijzen naar een vooraf bepaalde website van derde in plaats van de site die je intentioneel wou bezoeken. Deze ‘doorverwijzingen’ zorgen ervoor dat de ontwikkelaars van deze adware per klik een klein beetje geld verdienen.

Hou zeker in je achterhoofd dat deze websites van derden vaak gratis programma’s aanbieden om te downloaden. Vergeet niet dat je best nooit akkoord gaat met het installeren van inhoud dat niet te vertrouwen is. Anders kan je computer geïnfecteerd geraken met verschillende parasieten of zelfs een kwaadaardige bedreiging.

Om deze risico’s te vermeiden, kan je best een anti-spyware op je computer installeren. Veel gebruikers hebben al Reimage Reimage Cleaner Intego gebruikt en vonden het een goed programma voor het vinden en elimineren van verschillend computer bedreigingen.

Taboola adsTaboola advertenties

Heb je al eens gedacht dat de Taboola advertenties er zo impressionant uitzien? Dat is omdat het geniepige programma informatie verzamelt over jezelf en jouw interesses. Ze verzamelt deze informatie door: jouw zoekgeschiedenis, jouw gezochte kernwoorden, IP-adres, locatie van je computer en andere gelijkaardige data.

Gebaseerd op deze informatie, kiest dit programma bepaalde advertenties en stuurt hij ze naar jou in de vorm van banner of pop-up advertenties. Het maakt niet uit hoe interessant ze er uitzien, je zou best niet op hen klikken.

Hoe heb ik dit programma dan geïstalleerd?

Taboola-adware, net zoals elke andere PUP wordt verspreid door software bundeling. Dit betekent dat de ontwikkelaars het programma bij een andere gratis programma weergeven als een ‘aanbevolen applicatie.’ Meestal merken gebruikers deze ‘aanbevelingen’ niet op, omdat zij kiezen voor de Default of normale installatie optie.

Je kan dit best niet doen, in plaats hiervan, selecteer de advanced of aangepaste installatie modus. Dan zal je de bijeengevoegd lijst met ‘aanbevolen’ applicaties te zien krijgen – om te vermijden dat je deze installeert, zorg ervoor dat er geen vinkje staat naast de suggestie om deze te installeren.

Als je al de ‘Sponsored links by Taboola’ advertentie reeds opmerkt, kan je dit programma best verwijderen van je computer.

Hoe Taboola deinstalleren?

Het ziet er misschien uit dat deze advertenties afkomstig zijn van de websites die je bezoekt, maar in werkelijkheid worden deze aangeboden door het Taboola virus.

Om al deze advertenties tegelijk te verwijderen, kan je best van dit soort adware-type applicatie af geraken. Zoals we vooraf al vermeld hebben, can je deze verwijderen met een anti-spyware software; alhoewel je deze ook manueel kan verwijderen. We hebben een 'Hoe verwijder ik Taboola' gids verbereid voor jouw – volg de instructies hier onder het artikel:

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Taboola advertenties snapshot
Taboola advertenties snapshot

Manuele Taboola advertenties Verwijdering Handleiding:

Verwijder Taboola van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Taboola en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Taboola en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Taboola van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Taboola of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Taboola van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Taboola en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Taboola verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Taboola advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Taboola uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Taboola van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Taboola en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Taboola. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Taboola van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Taboola en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Taboola. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Taboola van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Taboola of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Taboola te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-taboola-ads.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Taboola ads