Verwijder PopAds virus (Gratis Handleiding) - Simpele Verwijdering Handleiding

PopAds virus Verwijdering Handleiding

Wat is PopAds virus?

Wat is er mis met PopAds advertenties?

U kunt plotseling last krijgen van het PopAds virus, vooral indien u de neiging heeft met haast computerprogramma´s te installeren. Het blijkt dat dit mogelijk ongewenste programma (PUP) uw computer kan bereiken met slechts uw toestemming; daarom kan het geen kwaadaardig virus worden genoemd. Specialisten noemen het normaal gesproken een adware programma omdat het normaal gesproken vele pop-up advertenties voor de gebruiker aanbiedt. Oorspronkelijk komen deze advertenties van de PopAds.net server. PopAds zelf is een naam van een advertentienetwerk , en het zien van deze advertenties betekent dat uw PC is geïnfecteerd met een programma dat deze advertenties van het ad netwerk haalt en ze voor u weergeeft, in de hoop dat u erop klikt. Hoe dan ook, het ad netwerk kan alle inhoud die derdenwebsites leveren exact controleren en daarom moeten wij u adviseren erg voorzichtig te zijn wanneer u op advertenties van PopAds klikt. Elke externe site waarnaar u kunt worden doorverwezen heeft zijn eigen privacybeleid en het is noodzakelijk deze te lezen. U kunt nooit weten hoe deze externe websites informatie over u verwerven en hoe ze het gebruiken, dus ben voorzichtig.

PopAdsadvertentiesIndien u teveel PopAds advertenties op uw scherm ziet verschijnen, dan zou uw PC met adware geïnfecteerd kunnen zijn. Om het te detecteren, voert u een systeemscan uit met een goede anti-spyware software.

Indien u per ongeluk een gratis maar met advertenties ondersteund programma heeft geïnstalleerd, dan is het waarschijnlijk dat u overal op het internet PopAds advertenties te zien krijgt. Deze advertenties kunnen automatisch worden getoond in de vorm van pop-up, pop-under, banner, full-screen, of in-text ads. Het is belangrijk te realiseren dat terwijl sommige van deze advertenties u wel van nuttige aanbiedingen kunnen voorzien, andere u ongepaste inhoud kunnen leveren, bijvoorbeeld, dit ad netwerk geeft toe dat ze volwassenenwebsites promoten, wat betekent dat een van de advertenties van dit platform u, uw familieleden, of uw kinderen op volwassenenwebsites kunnen brengen. Ondanks het beeldmateriaal dat door hen wordt gepubliceerd, zou u aan alle gevaren moeten denken gerelateerd aan de links en advertenties die door deze websites wordt geleverd. Veiligheidsonderzoekers weten dat de advertenties die door deze sites worden aangeboden, vaak risicovol zijn vanwege het hele malvertising concept. Het is geen geheim dat scammers proberen ad netwerken te infecteren om met malware voorziene advertenties weer te geven aan gebruikers via populaire internet websites. Daarom, indien u vele advertenties van het beschreven ad netwerk begint te ontvangen, zou dit kunnen betekenen dat u een programma heeft geïnstalleerd dat inhoud ervan promoot. Indien u deze advertenties wenst uit te schakelen, verwijder dan eerst PopAds adware. Met FortectIntego, kunt u deze taak in minute voltooien, terwijl pogingen om deze taak in eigen handen te nemen, veel langer kan duren. Dit is de belangrijkste reden waarom we aanraden voor de automatische PopAds verwijder optie te kiezen.

Hoe kan ik mijn PC tegen adware programma´s beschermen?

Adware is een soort gratis programma dat advertentie aan het slachtoffer weergeeft gedurende de surfsessies. Normaal gesproken installeren gebruikers ze wanneer ze besluiten computerprogramma´s te installeren met de ´Aanbevolen´ of ´Standaard´ installatie optie . De meeste gratis programma´s raden aan om ernaast extra programma´s te installeren, om pay-per-install inkomsten te verdienen. Hoe dan ook, dit soort afspraken zijn normaal gesproken niet gunstig voor de eindgebruiker. De meerderheid van de gebruikers installeren ongewenste software op hun PC, alleen maar omdat ze niet genoeg op de software installatie instellingen letten en omdat ze denken dat de aangeraden installatie opties de beste zijn. Dat is niet juist – alleen kiezen voor de aangepaste of geavanceerde instellingen kunnen u de kans bieden om onderdelen van uw download aan te passen en degene die u niet nodig heeft, niet te downloaden. Nadat u de installatie instellingen heeft geconfigureerd, kunt u de installatie voltooien op de gebruikelijke manier.

Hoe kan ik PopAds voor eens en voor altijd verwijderen?

Indien de beschreven advertenties op een opdringerige manier op uw scherm verschijnen, tolereer dit dan niet. We raden sterk aan het PopAds virus automatisch te verwijderen, omdat het een tijdrovende activiteit kan zijn het op uw computer te proberen te vinden, en we zijn er zeker van dat u wel iets beters te doen heeft. Voor automatische PopAds verwijdering kunt u een van de aanbevolen anti-spyware of anti-malware programma´s gebruiken, zoals as FortectIntego. Indien u wilt proberen handmatig PopAds adware te verwijderen, voordat u de anti-malware tool gebruikt, dan dient u de aanwijzingen onder dit artikel te volgen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele PopAds virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Indien u pop-ups en banners met een ´By PopAds´ markering erop begint op te merken, kijk dan door de lijst van onlangs geïnstalleerde programma´s op uw computer.
Uninstallthemaccordingtotheseinstructions.

Om PopAds virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan PopAds virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder PopAds van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder PopAds van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder PopAds van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Ruim Firefox op door alle verdachte extenties die mogelijk PopAds advertenties aan u weergeven, te verwijderen. Indien u geen extentie met de naam PopAds kunt vinden, zoek dan naar verdacht-uitziende extenties en verwijder ze .

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan PopAds virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval PopAds virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van PopAds virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

In Chrome zult u een panel genaamd Extenties vinden. U dient het te openen en door de lijst met programma´s die erop geïnstalleerd zijn moeten kijken. Daarna, verwijdert u degene die verdacht lijken. Indien u een extentie met de naam PopAds ziet, verwijder die dan zo snel mogelijk.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan PopAds virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de PopAds register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen