Verwijder Presenoker virus (Gratis Instructies) - Verwijdering Handleiding

Presenoker virus Verwijdering Handleiding

Wat is Presenoker-virus?

Presenoker-virus: detectienaam die het programma aangeeft dat de inhoud installeert en beheert zonder instemming of goedkeuring van de gebruiker

Het Presenoker-virus

Het Presenoker-virus is de bedreiging die verschillende detectienamen heeft die aan de malware verbonden zijn, maar kan worden ingesteld om verschillende taken uit te voeren; van adware-achtige symptomen tot informatiediefstal en spionage. Meer in het algemeen is dit een riskware dat een potentieel ongewenst programma kan zijn of zelfs in het malware-subtype ondergebracht kan worden, afhankelijk van het specifieke draagvermogen. Mensen speculeren dat dit een vals-positief is omdat de detectie uit het niets verschijnt en te veel vragen oproept over de veiligheidstoestand van het toestel.

Er wordt echter gemeld dat de activiteit van het genoemde trojaans virus Presenoker wordt geassocieerd met twijfelachtige plugins die bepaalde processen of exe-bestanden doden die gerelateerd zijn aan streamingdiensten. Mensen komen dit heuristische AV-detectie-resultaat vaak tegen na het installeren van programma's, plugins en videospelletjes. Het verschijnt op het scherm met verschillende aanwijzingen zoals GrayWare/Win32/Presnoker, PUA.Presnoker of PUA:Win32/Presenoker, dus maak u zorgen over het feit dat het kwaadaardig kan zijn, niet de specifieke naam van de detectie of een virustype, en controleer het voordat u drastische maatregelen neemt.

Naam Presenoker-virus
Mogelijke soorten Adware/ PUP/ Trojaans
Distributie Onveilige software-installaties, illegale websites, torrentservices en bestanden die zijn geïnjecteerd met malware die is toegevoegd aan veilig uitziende e-mails
Gevaar De malware draait op de achtergrond en kan worden ingesteld om verschillende kwaadaardige activiteiten uit te voeren, waaronder informatiediefstal en malware-dropdoeleinden. Dit is de universele detectienaam die gemakkelijk kan worden geassocieerd met een handvol verschillende bedreigingen
Verwijdering De verwijdering van het Presenoker-virus zou anti-malwarehulpmiddelen moeten omvatten, ongeacht het specifieke type bedreiging dat op de machine is geïnstalleerd, zodat alles en iedereen kan worden gedetecteerd en de infectie voor eens en altijd kan worden beëindigd.
Herstelling Aangezien er veel functies zijn die deze dreiging kan beheren, heeft u een goed systeemreparatieprogramma nodig dat de virusschade kan aanpakken en ervoor kan zorgen dat de prestaties worden hersteld en alle bestanden, zoals registervermeldingen, niet worden aangetast. Probeer FortectIntego daarvoor

Als het Presenoker-virus een browsergebaseerde bedreiging blijkt te zijn, veroorzaakt het problemen met Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en andere webbrowsers, omdat het zich richt op het controleren van online verkeer en het omleiden van elke browsersessie via gesponsorde en geaffilieerde websites met mogelijk schadelijk commercieel materiaal.

Presenoker Adware of PUP kan de voorkeuren van uw homepage en de standaard nieuwe tabinstellingen wijzigen, zodat u ongewenste pagina's bezoekt en blootgesteld kunt worden aan websites die het systeem direct na het klikken injecteren en voortdurend omleiden. Het wordt irritant en vervelend wanneer u geen toegang kunt krijgen tot veelbezochte pagina's.

De gevaarlijkere dingen draaien om de Trojaanse versie van het genoemde Presenoker-virus

 • Gegevensdiefstal. Toetsaanslagtechnologie kan worden gebruikt om gevoelige informatie te verkrijgen, zoals wachtwoorden, bankgegevens en logins. Deze gegevens zijn waardevol voor mensen met slechte bedoelingen en kunnen hackers helpen om geld rechtstreeks van uw rekening te stelen of meer gevoelige bestanden en opgeslagen gegevens van de computer zelf.
 • Spionage. Trojaanse paarden kunnen processen op de achtergrond uitvoeren, inclusief geluidopname en webcamactiviteit. Het Trojaans paard kan ook worden ingesteld om toetsaanslagen te registreren op bepaalde of alle websites die u bezoekt..
 • Gebruik van hulpmiddelen. Malware kan opdrachten uitvoeren en geheugen, CPU en andere bronnen gebruiken om cryptomining-processen uit te voeren en het geïnfecteerde toestel aan het werk te zetten voor andere taken zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Deze extra processen kunnen worden aangegeven door het hoge gebruik van hulpmiddelen of taken die op de achtergrond worden uitgevoerd.
 • Achtergrondactiviteiten. Trojaanse paarden kunnen ook worden ingesteld om het toestel verder te infecteren door de computer stiekem te infecteren en malware te laten vallen die schadelijker is voor het systeem, zoals gijzelingssoftware. Externe aanvallers kunnen deze infiltraties gebruiken als hulpmiddelen om op het toestel te komen en hun rechtstreekse bevelen in te voeren.

De Trojaanse versie van het Presenoker-virus als Trojaanse malware kan in het algemeen extra stiekem zijn en meer op het toestel beïnvloeden dan u in eerste instantie zou denken. Experts merken altijd op dat deze ernstigere infecties de prestaties beïnvloeden en systeembestanden en functies kunnen beschadigen, zonder dat u zich realiseert wat er gebeurt. Daarom heeft u voor dergelijke schade en mogelijke problemen een systeemreparatieproces nodig.

Dus zorg ervoor dat u zich concentreert op de juiste verwijdering van het Presenoker-virus en voer vervolgens een grondige controle uit met behulp van FortectIntego of een vergelijkbare systeemoptimalisator, een schonere tool die getroffen systeembestanden, zoals de vermeldingen in het Windows-register, zou kunnen aangeven, vinden en mogelijk herstellen. Het is niet gemakkelijk om de infectie zelf te herkennen, dus een automatische methode met anti-malwarehulpmiddelen werkt het beste voor de eerste malware-beëindiging.

Het Trojaans paard PresenokerPresenoker is de generieke naam van de detectiemotor van het anti-malwarehulpmiddel die kan wijzen op een adware-achtige bedreiging of zelfs een informatie-stelendend Trojaans paard.

Mogelijke detecties van schadelijke bestanden of toepassingen die verband houden met het Presenoker-virus kunnen verschillen, maar u moet elke AV-waarschuwing in overweging nemen en het systeem altijd controleren met behulp van de juiste anti-malwarehulpmiddelen wanneer u vermoedens heeft over de veiligheid van uw systeem.

 • PUA:Win32/Presenoker
 • GrayWare/Win32/Presnoker
 • HEUR:Trojan.MSIL.Hesv.gen
 • W32/Presenoker.G!tr
 • Adware.Presenoker

Zorg ervoor dat u zich concentreert op de infectie zelf wanneer u het Presenoker-virus wilt verwijderen, niet op heuristische resultaten of specifieke namen of detecties. U dient zich zorgen maken over de infectie zelf en het mogelijke gevaar voor uw bestanden en het getroffen toestel. Het verwijderen van de malware is dus belangrijker dan het vinden van het type of de naam van dit virus.

Als u al een betrouwbaar anti-malwarehulpmiddel op het systeem heeft en het erin geslaagd is het PUA:Win32/Presenoker-virus of een mogelijk ongewenst programma op het toestel te vinden, moet u het AV-hulpmiddel dat u al gebruikt, dubbel controleren en erop vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat de klus goed wordt geklaard en dat mogelijke indringers met een andere beveiligingssoftware worden verwijderd, kunt u ook kiezen voor een ander anti-malwareprogramma. Hieronder hebben we enkele extra suggesties en algemene tips.

Bepaal het type en verwijder het Presenoker-virus met de juiste hulpmiddelen

Wanneer u een Presenoker-viruswaarschuwing tegenkomt, moet u er rekening mee houden dat er een mogelijkheid bestaat dat dit gewoon een vals-positief is. U mag echter geen pop-ups en meldingen over mogelijke infecties op het toestel negeren, dus een dubbele controle met de juiste anti-malwarehulpmiddelen kan de beste optie zijn om de volgende stap te bepalen.

Vervolgens kunt u de methode kiezen om het Presenoker-virus te verwijderen en deze volgen met een volledige systeemscan en PUP of een Trojaanse beëindiging. Kies SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes voor de veiligheidscontrole en de verwijdering van potentiële bedreigingen, zodat uw apparaat volledig kan worden opgeschoond zonder dat er iets op de computer terechtkomt.

Wanneer u echter klaar bent met de verwijdering van het Presenoker-virus dat in de meer sluipende en gevaarlijke categorie van Trojaanse paarden of malware valt, heeft u mogelijk extra hulp nodig die de functie Systeemherstel of herstarten in Veilige modus kan bieden. Door een van deze functies te kiezen, kunt u de malware volledig beëindigen en teruggaan naar een veilig toestel.

Bovendien kunnen hulpmiddelen zoals FortectIntego helpen om virusschade op te sporen en mogelijk te herstellen en om systeembestanden of programma's te repareren die door de infectie zijn gewijzigd of uitgeschakeld.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Presenoker virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Herstart het toestel in de veilige modus met Netwerken en voer de AV-tool vervolgens uit om het Presenoker-virus te verwijderen

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Presenoker door System Restore te gebruiken

De functie Systeemherstel kan uw toestel herstellen tot dezelfde staat als vóór de virusinfectie

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Presenoker is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Presenoker succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Presenoker en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen