Malware veroorzaakt sterftes!

door Jake Doevan - -

Meer dan een jaar geleden, vermoorde een Roemeense man, Marcel Datcu, zijn zoon en zichzelf na het ontdekken van een NEP melding op zijn computer. Deze corrupte melding beweerde dat de FBI hem opgemerkt had terwijl hij een porno site bezocht en hij nu een boete van 70000 lei (meer dan 18000 Euro) moest betalen om geen 11 jaar in de gevangenis te moeten doorbrengen. Een slachtoffer besloot om een drastische manier te kiezen om aan de straf, uitgevonden door ransomware eigenaars te ontkomen. Voor hij zijn zoon en zichzelf van het leven beroofde schreef hij een zelfmoordbrief. Hierin stond: ik kna niet voor 11 jaar naar de gevangenis gaan en mijn zoon alleen laten lijden.

Jammer genoeg was dit niet de enige dood veroorzaakt door malware. Er zijn tientallen gelijkaardige voorbeelden die aantonen hoe duister hackers te werk kunnen gaan als ze geld willen aftrochelen van hun slachtoffers. Na het infiltreren van hun doelwit, gebruiken ze angstwekkende melsingen om hun slachtoffers te probere overtuigen dat ze te maken hebben met overheidsinstanties of andere niet te negeren partijen. Als een slachtoffer niet over de nodige technische vaardigheden beschikt om te zien welke melding echt is en welke toebehoort aan cyber criminelen, kan hij/zij besluiten om zichzelf van het leven te beroven of simpelweg sterven aan een hartaanval.

Eén van deze slachtoffers is Corrie Santayana (de naam werd gewijzigd en is bekend bij de redactie), die betrokken was bij een ernstige malvertising campagne die vertrouwd op het Blue Screen of Death. Blue Screen of Death (of BSOD) is een sociale engineering techniek die gebruikt wordtom gewenste inhoud (meldingen, banners, en pop-up advertenties) te tonen terwijl mensen surfen op het internet. Terwijl sommige slachtoffers makkelijk kunnen besluiten om berichten te negeren als zijnde nep, zijn anderen overtuigd dat ze specifieke bevelen moetn opvolgen om henzelf te redden. Corrie besloot dat de melding “Windows Heath is Critical! Do not restart! Please contact Microsoft technicians” een echte was. Na het bellen van de hackers, werd hem verteld dat hij een speciaal ondersteuning pakket moest kopen van $1000. De man wachte niet lang en deed een overschrijving om te betalen voor het niet bestaande en vrij dure “software pakket”. Jammer genoeg had hij maar een paar uurtjes nodig om erachter te komen fay hij zijn geld aan scammers had gegeven. Nadat zijn zoon hem verteld had dat hij gescammed was, stierf de man in zijn woonkamer tengevolge van een hartaanval.

Beveiligingsexperten waarschuwen mensen ervoor dat er honderden technieken zijn die gebruikt worden door hackers om hen in gevaar te brengen. Deze criminelen kunnen niet enkel je geld stelen, ze kunnen je ook de dood in jagen.

Als je jezelf wilt beschermen en de mensen rondom je (je ouders, kinderen en andere familieleden), moet je aan een betrouwbare beveiligingsoplossing denken. Denk eraan dat enkel een betrouwbare anti-spyware je kan helpen om kwaadaardige pop-up advertenties, nep waarschuwingen of frauduleuze bestanden te ontdekken. Als je nog steeds op zoek ent naar een betrouwbare anti-malware, overweeg dan Reimage, welke beschouwd wordt als een premium malware beschermingsmiddel en gebruikt wordt door duizende pc gebruikers.

Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.
Bron: http://www.2-spyware.com/5743

Lezen in een andere taal


Bestanden
Software
Vergelijk
Net als ons op Facebook