Hetzelfde wachtwoord op verschillende websites nog steeds een groot probleem - NVIDIA en Android fora gehackt

Same passwords on multiple websites is still a great problem – NVIDIA and Android Forums hackedZoals je wel duizend maal gehoord hebt, moet je NOOIT hetzelfde wachtwoord gebruiken op verschillende websites. Het gebruik van dezelfde wachtwoorden is een groot probleem van internetgebruikers, wat kan leiden dat men op verschillende plekken gehackt wordt. Echter, het recente news rondom de NVIDIA en Android fora heeft aangetoond dat gebruikers deze les nog niet hebben geleerd en dat ze hackers nog steeds ‘toestaan’ om bij verschillende persoonlijke informatie te komen.

Volgens NVIDIA-autoriteiten moesten ze hun een van hun fora, NVIDIA Developer Zone, sluiten vanwege de laatste hackaanval. Tijdens deze aanval hebben hackers gebruik gemaakt van gelekte wachtwoorden van gebruikers. Dit grafische technologiebedrijf meldt nu dat ze het probleem aan het onderzoeken zijn en proberen al hun veiligheidsmaatregelen op het forum weer in werking te stellen. Tevens raden ze hun gebruikers ten zeerste aan om het wachtwoord aan te passen als men hackers geen nieuwe kans wilt geven.

Afgelopen week was ook ook onsuccesvol voor Android smartphone-fans die belangrijke data kwijt zijn geraakt die ze op Phandroid’s AndroidForums.com hadden bewaard. Een kwart van de miljoen gebruikersnamen, wachtwoorden en andere info van het forum is gelekt volgens hun administratoren. Men vermoedt dat dit forum ook gehackt is om zo emailaddressen te stelen voor spam.

Tevens behoren ook Yahoo Voices, Formspring, Last.fm, eHarmony en LinkedIn tot de categorie van doelwitten voor hackers.

Verzeker jezelf er dus van dat je verschillende wachtwoorden gebruikt voor verschillende websites en dat deze wachtwoorden moeilijk te raden zijn.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal