Gevaarlijkheidsmeter:  
  (29/100)

Verwijder Telegram virus (Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

door Olivia Morelli - - | Het type: Malware

Het Telegram virus — multifunctionele malware die geleverd wordt via legitieme instant messaging software

Telegram virus afbeelding

Het Telegram virus is een term die gebruikt wordt om een nieuwe cyberdreigng te omschrijven die ontworpen werd voor meerdere doelen. De hackers verdelen de malware via de volledig legale cloud-gebseerde messaging software. Het doel van deze infectie is of het plaatsen van een cryptomunteenheid miner of het infelitreren van het systeem met spyware en andere potetieel ongewenste toepassingen (POT) om zo de controle op afstand over het apparaat te verkrijgen. Helaas is het moeilijk om het virus te identificeren omdat het zijn aanwezigheid op het systeem verbergt.

Naam Telegram virus
Type Malware
Gevaar Niveau Medium
Distributie Aanvallers sturen het je via het Telegram programma als een misleiden .png afbeeldingsbestand
Symptomen Kan beginnen met het uitbuiten van CPU kracht, veroorzaakt systeem blokkages, en verzamelt gevoelige gegevens
Verwijdering Vanwege het ingewikkelde karakter van de malware, raden we je aan om Reimage te gebruiken om het Telegram virus veilig te verwijderen

Van zodra de Telegram malware op je systeem zit, nestelt het zich op de diepste locaties van je computer en begint het te werken op de achtergrond. Zijn voornaamste doel is het gebruiken van een groot deel van je CPU kracht om figitale munten te delven, zoals Monero, ZCash, Fantomcoin en op die manier winst te maken voor zijn ontwerpers. 

Helaas kan dit hoge CPU gebruik leiden tot een beduidende vermindering in de prestaties van je pc of zelfs voor permanente schade zorgen. Als je het Telegram virus niet verwijdert en het een lange tijd op je systeem laat staan, kan dit de volgende gevolgen hebben:

 • Verhoogde latentie;
 • programma's die crashen;
 • de computer die constant blokkeert.

Volgens experts, kan de Telegram miner naast de hoofdeigenschap er ook nog andere bevatten, inclusief het openen van achterpoortjes om het systeem te infiltreren met andere potentieel ongewenste toepassingen (POT) of het gebruiken van toegang op afstand voor het rechtstreeks installeren van malware. Als je computer dus geïnfecteerd werd, loop je het risico dat je private gegevens, aanmeldgegevens en essentiële informatie gelekt wordt. 

After installation, it started to operate in a silent mode, which allowed the threat actor to remain unnoticed in the network and execute different commands including the further installation of spyware tools <…>

Daarom zou de beste beslissing ook zijn om onmiddellijk je computer te scannen met een professionale antivirus als je twijfels hebt over zijn veiligheid. Wij raden het gebruik van Reimage aan omdat het, het Telegram virus makkelijk zal verwijderen van zodra het edetecteerd wordt. Weet ook dat de beveiliging software een malware databese heeft die continu bijgewerkt wordt om er zeker van te zijn dat ook andere cyberdreigingen uitgeschakelt worden. 

Telegram virus illustratie
Het Telegram virus is een cyberdreiging met als hoofddoel het delven van Monero, ZCash, en Fantomcoin cryptomunten.

Als je de verwijdering van het Telegram virus niet kan opstarten, is er een substantiële kans dat er een meer ernstigere infectie op je systeem zit en de installatie van je antivirus blokkeert. In dit geval, moet je de richtlijnen raadplegen die toegevoegd werden op het einde van dit artikel om te weten hoe je de malware kunt deactiveren voor je ze verwijdert. 

Malware verspreid zich via versluierd PNG afbeeldingsbestand op Telegram

Experts hebben gedetecteerd dat het Telegram virus zich verspreid als een JavaScript bestand dat zich vermomt als een PNG afbeelding tijdens het downloaden en installeren. Het verdelen van malware op sociale media platformen is geen nieuwe techniek. De aanvallers hebben deze methode echter wat verbeterd om de infecties meer succesvoller te laten verlopen.

Volgens malware onderzoekers, gebruikten cybercriminlen het zogenaamde Right-to-Left Override (RLO) karakter om Telegram te verplichten de namaak string van het bestand te tonen. Bijvoorlbeeld, evil.js wordt getoond als photo_high_resj.png op het instant messaging platform.

Denk eraan dat het bestand zelf JavaScript blijft en niet echt verandert in een PNG bestand. De criminelen hebben echter het *U+202E* RLO karakter erin verwerkt om mensen te laten denken dat het bestand niet kwaadaardig of potentieel gevaarlijk is. Dus, mensen die erop klikken zullen onmiddellijk hun systeem infiltreren met malware.

Verwijder het Telegram virus onmiddellijk en bescherm je gegevens

NoVirus.uk experts raden gebruikers die een gelijkaardig bericht gekregen hebben of die Telegram gebruiken, aan om onmiddellijk de hulp in te roepen van een professional. Dit omdat de onderzoekers niet kunnen identificeren welke producten er aangetast kunnen zijn met deze cyberdreiging. 

We don’t have exact information about how long and which versions of the Telegram products were affected by the vulnerability. 

Zoals we reeds vermelden, kan je je computerbestanden scannen met een robuuste antivirus. Onze top keuzes zouden Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, en Malwarebytes zijn, omdat deze ontworpen werden om het Telegram virus en gelijkaardige kwaadaardige programma's snel te verwijderen.

Als je niet kan starten met het verwijderen van het Telegram virus ondat de malware je verhindert een antivirus te installeren, kan je de simpele handleiding hieronder volgen. Wees echter voorzichtig omdat deze infecties zeer geavanceerd zijn en je kunnen misleiden tot het aanrichten van meer schade op je pc.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Manuele Telegram virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Telegram door Safe Mode with Networking te gebruiken

Gebruikers die merken dat hun systeem geïnfecteerd werd met het Telegram virus moeten hun computers onmiddellijk opstarten in Veilige Modus met netwerk.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Telegram weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Telegram verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Telegram door System Restore te gebruiken

Als je de antivirus nog steeds niet kunt opstarten, probeer dan je pc te herstarten in Veilige Modus met Opdracht prompt.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Telegram is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Telegram succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Telegram en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Over de auteur

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-telegram-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen