Gevaarlijkheidsmeter:  
  (9/100)

Haal My Quick Converter virus weg (Handboek)

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Mijn Quick Converter review: een extensie die voor veel browsergerelateerde problemen kan zorgen voor Windows en Mac OS X.

Afbeelding van My Quick Converter

My Quick Converter van Polarity Technologies is een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat zich verspreidt in softwarebundels en populaire webbrowsers kan kapen, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari en andere.

De applicatie wordt gedistribueerd in de vorm van de browser-extensie die een mogelijkheid biedt om verschillende documenten te converteren vanaf de opstartpagina van de browser. Als u zich echter afvraagt, “is myquickconverter.com veilig?”; dan is het korte antwoord: nee. Het werkt als een browser-hijacker en na de kaping kan het:

 • myquickconverter.com of search.hmyquickconverter.com instellen als standaardzoekmachine, startpagina of URL van een nieuw tabblad;
 • omleiden naar promotionele websites;
 • een overmatig aantal advertenties weergeven;
 • browsergerelateerde informatie verzamelen over gebruikers;
 • de pogingen blokkeren van gebruikers om My Quick Converter te verwijderen.

Het zogenaamde My Quick Converter-virus vervangt de startpagina van de betreffende browser door op Yahoo gebaseerde zoekmachines die snelle toegang bieden tot populaire websites of bestandsconversieservices. Het gebruik van een nieuwe zoekmachine wordt echter afgeraden vanwege hun neiging tot verdachte omleidingen.

Beveiligingsdeskundigen waarschuwen voor potentieel gevaarlijke My Quick Converter-omleidingsproblemen wanneer de kaper gebruikers dwingt om onbekende of zelfs zeer riskante sites te bezoeken zodra ze op een koppeling met zoekresultaten klikken. Daarom, zelfs als u wordt doorgestuurd naar Yahoo search, kunt u nooit zeker weten dat de link waarop u klikt, veilig is.

Daarom moet u My Quick Converter verwijderen zodra dit PUP in uw browser verschijnt. De snelste methode om de kaper te verwijderen is om het systeem te scannen met ReimageIntego of een andere anti-malware. Als deze optie niet aan uw behoeften voldoet, raadpleegt u de handmatige verwijderhandleiding aan het einde van dit artikel.

Gebruikers melden dat het bijna onmogelijk is om My Quick Converter van Mac te verwijderen

Eenmaal ontdekt, heeft de My Quick Converter malware zich vooral gericht Windows OS-gebruikers. We hebben echter talloze meldingen ontvangen van Mac-gebruikers die dezelfde browser-hijacker gebruiken. Gebruikers melden dat deze browser-extensie moeilijk of bijna onmogelijk te verwijderen is.

Als u echter een van die mensen bent die zich afvraagt ​​”hoe kom ik van Quick Converter af?”, dan zijn we er om u te helpen:

 1. Controleer de lijst met geïnstalleerde applicaties en verplaats alle verdachte waarden die mogelijk verband houden met deze vervelende kaper naar de prullenbak.
 2. Vink ALLE webbrowsers aan die op uw pc zijn geïnstalleerd. Het maakt niet uit dat u alleen Google Chrome gebruikt, sommige kaper-gerelateerde items kunnen in andere browsers zijn geïnstalleerd. Zo kunnen ze de kaper telkens opnieuw installeren in Chrome.
 3. Reset alle browsers.

Trouwens, u vindt de geïllustreerde verwijderhandleiding aan het einde van dit artikel.

Voorbeeld van het My Quick Converter-virusHet My Quick Converter-virus richt zich op de populairste webbrowsers op Windows- en Mac-besturingssystemen.

Versies van My Quick Converter

Search.myquickconverter.com-virus.

Deze nep-zoekmachine kan worden ingesteld als uw standaard zoekmachine wanneer u opzettelijk of per ongeluk MyQuickConverter installeert. De legitieme verschijning van de zoekmachine kan veel computergebruikers doen geloven dat het veilig is om deze tool te gebruiken. Echter, dat is hij niet.

Deze browser-hijacker kan ongemerkt uw systeem binnengaan, browserinstellingen wijzigen, commerciële inhoud weergeven en doorverwijzen naar dubieuze websites. Het belangrijkste doel van deze tool is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars van online adverteren. Commerciële inhoud die door de kaper wordt weergegeven, kan echter schadelijk zijn. Daarom is verwijdering van Search.myquickconverter.com nodig.

Search.hmyquickconverter.com-virus.

Deze browser-hijacker verspreidt zich meestal in softwarebundels. Zodra hij erin slaagt om in uw systeem te komen, werkt hij op dezelfde manier als de vorige versie van de PUP. Deze zoekfunctie is echter nauw verwant aan SaferBrowser: een andere louche zoekmachine.

De kaper van Search.hmyquickconverter.com kan ook een verhoogd aantal advertenties weergeven en doorverwijzen naar gelieerde websites om inkomsten per klik te genereren. Hetzelfde omleidingsprobleem bestaat echter nog steeds. Gebruikers kunnen worden gedwongen om phishing-, scam- of geïnfecteerde sites te bezoeken. Dus is directe eliminatie van de kaper noodzakelijk.

De bundelingstechniek is de ‘sweet spot’ van de ontwikkelaar

We hebben al vermeld dat deze browser add-on zich samen met softwarebundels verspreidt als een optioneel onderdeel. Als u daarom een ​​nieuwe startpagina hebt gevonden en een nieuwe zoekmachine hebt ingesteld, is dit mogelijk veroorzaakt door een onvoorzichtige installatie van gratis software (freeware).

De gemakkelijkste manier om de kaping door My Quick Converter te laten plaatsvinden, is door freeware of shareware te installeren met behulp van de snelle / standaard-instellingen. Deze installatiewizard maakt niet openlijk melding van extra componenten van derden die mogelijk in hetzelfde softwarepakket zijn opgenomen. Om de installatie van ongewenste apps in de toekomst te voorkomen, stellen beveiligingsexperts van No Virus voor om deze tips te volgen:

 • Lees het EULA, de gebruiksvoorwaarden, het privacybeleid of andere officiële documenten voordat u een programma installeert. Als sommige beweringen onduidelijk lijken, installeer dan de app niet om uw computer en privacy tegen beschadiging te beschermen.
 • Gebruik de geavanceerde / persoonlijke instellingen om het programma uit te pakken. De snelle / standaard-instellingen hebben deze functie niet en installeren standaard alle extra componenten.
 • Als u de lijst met vooraf geselecteerde vermeldingen of instructies ziet waarin u wordt gevraagd een onbekende zoekmachine als standaard zoekmachine in te stellen, deselecteert u deze.

Instructies voor het verwijderen van My Quick Converter

Als u My Quick Converter handmatig wilt verwijderen, moet u het systeem onderzoeken en alle apps, programma's en bestanden met betrekking tot de kaper verwijderen. Verder moet u elk van de browsers controleren, verdachte add-ons de-installeren en ze opnieuw instellen.

Scroll naar beneden voor gedetailleerde en geïllustreerde instructies voor het verwijderen van mijn Quick Converter op Mac en Windows OS. Volg de instructies zorgvuldig en aandachtig op. Anders zou u een nieuwe kaping kunnen ervaren.

Bovendien kunt u de verwijdering van My Quick Converter versnellen met betrouwbare anti-spyware. Het enige dat u hoeft te doen, is een betrouwbare tool te kiezen, deze te installeren met behulp van geavanceerde instellingen, deze bijwerken en een volledige systeemscan uitvoeren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele My Quick Converter virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder My Quick Converter virus van Windows systems

Zoek naar verdachte waarden die mogelijk gerelateerd zijn aan MyQuickConverter en verwijder ze zoals hieronder wordt getoond:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder My Quick Converter virus en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar My Quick Converter virus en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder My Quick Converter virus van Mac OS X systeem

Mac OS X-gebruikers melden dat deze kaper moeilijk te verwijderen is. Als u besluit te kiezen voor handmatige eliminatie, volgt u dan deze handleiding aandachtig op:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar My Quick Converter virus of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder My Quick Converter virus van Internet Explorer (IE)

Volg deze stappen om Internet Explorer opnieuw in te stellen na de kaping:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar My Quick Converter virus en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de My Quick Converter virus verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder My Quick Converter virus van Microsoft Edge

Deze instructies helpen u om de PUP volledig uit Microsoft Edge te verwijderen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou My Quick Converter virus uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder My Quick Converter virus van Mozilla Firefox (FF)

Als Firefox is gehackt, zoek dan naar verdachte extensies en verwijder ze. Als u het My Quick Converter-virus echter volledig wilt verwijderen, moet u ook de browser opnieuw instellen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier My Quick Converter virus en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van My Quick Converter virus. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder My Quick Converter virus van Google Chrome

Volg deze stappen op om kaper-gerelateerde vermeldingen uit Google Chrome te verwijderen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier My Quick Converter virus en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van My Quick Converter virus. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder My Quick Converter virus van Safari

De MyQuickConverter-extensie is misschien niet de enige louche add-on die is geïnstalleerd in Safari. Zoek naar andere extensies en verwijder ze allemaal. Stel ook de browser opnieuw in.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar My Quick Converter virus of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van My Quick Converter virus te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de My Quick Converter virus register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen