Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Search.searchytdav.com virus (Verbeterde Instructies) - Gratis Handleiding

door Lucia Danes - - | Het type: Browser hijacker

Tot nu toe bekende feiten over de Search.searchytdav.com browser-hijacker

Search.searchytdav.com-virus

Search.searchytdav.com is een mogelijk ongewenst computerprogramma dat is ontwikkeld door Polarity Technologies Ltd. Het probeert om de instellingen van de browser van de gebruiker te wijzigen en hxxp://Search.searchytdav.com/ als standaard start- en zoekpagina in te stellen in Chrome, Firefox en andere webbrowsers.

Eenmaal geïnstalleerd, gaat deze browser-hijacker op zoek naar webbrowsers die geïnstalleerd zijn op de pc van het slachtoffer en installeert de verdachte TubeTab-extensie daar op.

Een van de redenen om het Search.searchytdav.com-virus direct te verwijderen, is dat het gewoonlijk ongemerkt in de computer van de gebruiker sluipt. Wat verrassend is, is dat het programma erin slaagt om dat op een legale manier te doen. Meestal reist het samen met andere gratis programma's en presenteert het zich aan de gebruiker als een “aanbevolen download,” welke de meeste gebruikers dan installeren zonder erbij na te denken.

Net als de rest van de producten van Polarity Technologies Ltd., kaapt Search.searchytdav de computer van het slachtoffer om daar advertenties op te tonen via een onbetrouwbare webpagina die lijkt op een gewone zoeksite. Meestal worden de advertenties weergegeven in de vorm van zoekresultaten, waardoor het makkelijk is om ze aan te zien voor betrouwbare en organische zoekresultaten.

Door op gesponsorde advertenties te klikken, gaat u naar externe sites die aan verschillende derden toebehoren en dat genereert inkomsten voor de ontwikkelaar van deze kaper. Sommige advertenties kunnen betrouwbaar zijn, en sommige van hen kunnen dat niet zijn. Als u waarde hecht aan uw privacy, raden we u aan om deze zoekmachine te vermijden en in plaats daarvan een betrouwbaardere te gebruiken.

Zoals u misschien begrepen heeft, beschadigd het uw computer niet direct, maar het kan gemakkelijk via een zwakke plek in het systeem de weg openen naar zeer gevaarlijke websites zonder u daar eerst over te informeren. “Dit is de reden waarom kapers niet als betrouwbaar zouden moeten worden beschouwd,” zeggen de experts van Zondervirus.nl.

Een andere reden waarom we de directe verwijdering van Search.searchytdav.com aanbevelen is het vermogen van de kaper om browsergegevens te verzamelen. Dergelijke informatie beschrijft het slachtoffer als gebruiker en definieert in welke producten of diensten hij geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Kaping door Search.searchytdav.com-virusHet Search.searchytdav.com-virus verandert de instellingen van de browser en kan irritante advertenties op uw computerscherm weergeven. Blijf uit de buurt van verdachte aanbiedingen die onbekende toepassingen of browser-add-ons zouden kunnen installeren!

Om te ontdekken welke inhoud het slachtoffer zou kunnen interesseren, verzamelt de kaper gegevens zoals IP-adres, geolocatie, zoekopdrachten en browsergeschiedenis. Tenslotte verzendt hij deze informatie aan zijn partners, zoals advertentie-netwerken om aanlokkelijk uitziende advertenties af te leveren.

Om het beschreven programma te verwijderen raden we u aan om ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of een andere betrouwbare anti-spyware software te gebruiken. Daarnaast kunnen de instructies onderaan dit artikel u helpen om deze taak af te ronden.

Browser-hijacker verspreidt zich samen met andere software

De kaper kan samen met gratis programma's reizen, en dat is de reden waarom zoveel mensen het ongewild installeren. Als u een programma wilt vinden dat u wilt downloaden, moet u ervoor zorgen dat u het correct installeert. U moet nooit vertrouwen op standaardinstallatieopties, omdat deze u simpelweg ertoe zullen misleiden om ongewenste toevoegingen naast uw gewenste software te installeren.

Om alle ongewenste extra's uit te schakelen, gaat u naar de Aangepaste of Geavanceerde installatie modus. Hier hoeft u alleen de extra programma's uit te schakelen om alleen het programma te installeren dat u wilde.

Verwijder het Search.searchytdav.com-virus

U hoeft niet in paniek te raken omdat u het Search.searchytdav.com-virus vrij gemakkelijk kunt verwijderen. In tegenstelling tot gijzelsoftware of trojans, probeert het zijn componenten niet te verbergen in het systeem. Om het te elimineren, moet u alle verwante browser extensies en software van uw pc verwijderen.

Als u heeft besloten om Search.searchytdav.com handmatig te verwijderen, gebruik dan de instructies van ons team. Onze experts adviseren echter het systeem daarna te controleren met een betrouwbaar anti-spyware of anti-malware programma om ervoor te zorgen dat ook echt alle mogelijk ongewenste programma's en bestanden zijn verwijderd.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.searchytdav.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Search.searchytdav.com van Windows systems

Verwijder verdachte programma's die op hetzelfde moment geïnstalleerd werden toen Search.searchytdav.com virus in uw browser opdook.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Search.searchytdav.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Search.searchytdav.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Search.searchytdav.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.searchytdav.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Search.searchytdav.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Search.searchytdav.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Search.searchytdav.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Search.searchytdav.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.searchytdav.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Search.searchytdav.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Search.searchytdav.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Search.searchytdav.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Search.searchytdav.com van Google Chrome

Verwijder TubeTab en andere twijfelachtige Chrome-extensies.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Search.searchytdav.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Search.searchytdav.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Search.searchytdav.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Search.searchytdav.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Search.searchytdav.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Search.searchytdav.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen