Verwijder Facebook Friend Request virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2018 update
Facebook Friend Request virus Verwijdering Handleiding
Wat is Het Facebook Friend Request-virus?
Het Facebook Friend Request-virus probeert nieuwe vrienden toe te voegen zonder medeweten van de gebruiker
Het Facebook Friend Request-virus is een schadelijke app ofwel een programma dat vriendschapsverzoeken naar vreemden verzendt zonder toestemming van de gebruiker. Bovendien gebruiken oplichters mogelijk uw openbare foto's en berichten om een nepversie van uw account te maken en deze te gebruiken om contact op te nemen met uw echte vrienden met de intentie om hen geld of persoonlijke informatie afhandig te maken. Het “Friend Request” -virus behoort tot een enorme malwarecategorie die bekend staat als het Facebook-virus en wordt gebruikt om onoplettende gebruikers van sociale media op te lichten.
We zien een verhoogde activiteit van het Facebook Friend Request-virus in 2017. De technieken die door oplichters worden gebruikt, zijn nauwelijks veranderd: ze maken ofwel nepprofielen of kwaadaardige apps om gebruikers of hun vrienden op te lichten. Zoals altijd is het primaire doel van deze fraudeurs om hun slachtoffers geld afhandig te maken of controle te nemen over iemands account. Doorgaans is de reden om accounts te hacken het verzamelen van persoonlijke informatie of die te gebruiken voor verdere verspreiding van schadelijke links.
De virussen en oplichting die samenhangen met verdachte vriendschapsverzoeken op dit gigantische sociale medianetwerk kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Laten we ze eens allemaal bekijken om te leren wat we van hen kunnen verwachten en te leren hoe we het Facebook Friend Request-virus kunnen vermijden of verwijderen.
Versies van het Friend Request-virus:
Facebook stuurt vriendverzoeken automatisch. Verzendt Facebook vriendschapsverzoeken zonder uw toestemming? Als dit het geval is, is het duidelijk dat uw account onbeschermd is en iemand toestemming heeft om namens u nieuwe vrienden toe te voegen. In de meeste gevallen is de boosdoener een schadelijke app die om dergelijke machtigingen heeft gevraagd voordat u hem begon te gebruiken. U hebt de app mogelijk de rechten gegeven zonder ze echt te lezen – dat gebeurt vrij vaak.
Als u op zoek bent naar een oplossing voor het probleem “Facebook adding friends for me”, kunnen we u hier er een aanbieden. Als u wilt voorkomen dat het sociale netwerk vrienden voor u toevoegt, moet u de app verwijderen die toestemming heeft om nieuwe vrienden voor u toe te voegen. We bieden een methode aan waarmee u app-machtigingen kunt intrekken via het web en niet via een mobiele app.
- Log in op uw Facebook-account.
- Klik op de kleine pijl in de rechterbovenhoek van het scherm op de blauwe Facebook-werkbalk. Selecteer Instellingen.
- Kijk nu naar de linkerkant van het scherm en vind de sectie Apps. Klik erop. Hiermee gaat u naar App-instellingen.
- Hier ziet u een lijst met apps, onder andere 'Aangemeld met Facebook'. Klik op Alles weergeven om de lijst uit te vouwen. Beweeg uw muis over verdachte apps en klik op de X die naast hen verschijnt. U kunt er ook voor kiezen om alle activiteiten te verwijderen (inclusief berichten, foto's en video's gemaakt met of gepost via de app). Klik op Verwijderen om te bevestigen.
- Herhaal deze actie totdat alle verdachte apps verdwenen zijn.
Het Facebook Fake Friend Request-virus. Deze bedrieglijke techniek is gebaseerd op valse Facebook-accounts die zijn gemaakt met echte foto's van een bepaalde Facebook-gebruiker. Oplichters sporen een persoon op die inhoud openbaar publiceert en stelen daarna privéfoto's van hem of haar.
Ze creëren valse accounts en plaatsen foto's en knippen en plakken zelfs originele statusberichten die door het slachtoffer zijn gepost. Dit alles wordt gedaan om een illusie te creëren van een echt Facebook-account dat oplichters later gebruiken om de vrienden van het slachtoffer te misleiden en geld van hen af te troggelen. Doorgaans creëren oplichters een software die vriendenverzoeken stuurt naar alle vrienden van het slachtoffer en later bedrieglijke berichten stuurt waarin ze vragen om geld te lenen.
Bovendien kan zo'n Friend Request-virus een schadelijke link naar de vrienden van het slachtoffer sturen, hen vragen erop te klikken en iets interessants te zien. Deze truc is vrij efficiënt omdat de vrienden van het slachtoffer de echte persoon vertrouwen en willen zien wat deze deelt. Het klikken op dergelijke links is echter zeer gevaarlijk, omdat deze sites vol kunnen staan met schadelijke inhoud.
Misleidende websites proberen gebruikers te dwingen gevoelige gegevens te verstrekken of schadelijke programma's te installeren, dus wees voorzichtig! Als uw vriend u ooit een bericht stuurt met een link naar een verdachte website, vraag hem of haar of de website betrouwbaar is.
Meestal antwoorden oplichters niet, maar zelfs als ze dat doen, raden we u aan om het profiel van uw vriend te controleren – voer de naam van hem of haar in op Facebook en kijk of er een of twee dezelfde profielen worden gevonden. Het meest voor de hand liggende teken dat u te maken hebt met Facebook Friend Request-malware is dat de persoon die u zojuist een vriendschapsverzoek heeft gestuurd, al een uitnodiging stuurt om verdachte websites te verkennen of geld te geven.
Het Facebook Friend Request-virus is een term die verdachte of illegale activiteiten op dit sociale mediaplatform behandelt met betrekking tot vriendschapsverzoeken. Als u verdachte vriendschapsverzoeken ontvangt of als uw account ze automatisch naar onbekenden stuurt, is uw systeem mogelijk besmet met een virus.
Uw computer kan echter ook worden geïnfecteerd met een dergelijk virus als u op een link klikt die door een onbekende wordt verzonden, of zelfs een vriend wiens account is aangetast. Meestal leiden dergelijke koppelingen naar een website die voorstelt om een browserextensie toe te voegen of een update te installeren “om de inhoud te bekijken.”
Als gevolg hiervan kan dergelijke schadelijke software de toegang tot uw sociale media-account stelen en deze gebruiken om kwaadaardige berichten naar uw vrienden te verspreiden en misleidende berichten op de tijdlijn te posten. Reageer in dat geval als een van uw vrienden dit aan u meldt. Bovendien kan dit type virus contacten die u hebt geblokkeerd deblokkeren en opnieuw toevoegen aan uw vrienden.
Om dit op te lossen, scan het systeem met een anti-malware tool zoals FortectIntego en verwijder het Facebook Friend Request-virus onmiddellijk. U kunt een andere anti-malware-software gebruiken voor de verwijdering ervan, bijvoorbeeld SpyHunter 5Combo Cleaner. Verwijder daarna handmatig de ongewenste contacten.
Algemene distributiemethoden
Het virus valt de gebruikers van Facebook aan via instant messaging. U kunt een misleidend bericht ontvangen dat lijkt op uw vriend en u aanbiedt om op een link te klikken om een foto te bekijken of een video te bekijken.
Trouwens, klikken op elke app op Facebook kan u ook omleiden naar de infiltratie van dit virus omdat ze vaak worden gehackt door cybercriminelen. Nadat het virus is geactiveerd, verzendt het de verzoeken naar onbekende personen en kan het ook alle openstaande vriendschapsverzoeken accepteren die u eerder hebt genegeerd.
We willen u ook waarschuwen dat Facebook niet helemaal veilig is en dat u enkele kleine aanpassingen kunt doen om uzelf en uw vrienden te beschermen. Allereerst raden we u ten zeerste aan om de lijst met uw vrienden privé te maken. Als het openbaar is, kunnen oplichters er gemakkelijk toegang toe krijgen en misleidende berichten naar hen verzenden terwijl ze net doen alsof u het bent. Bovendien is het raadzaam om gevoelige informatie privé te houden. Als u kunt, maak uw foto's dan ook alleen toegankelijk voor vrienden.
Veelgestelde vragen over het Facebook-virus
Vraag: Ik denk dat Facebook vriendverzoeken verzendt zonder mijn medeweten. Hoe kan ik dit stoppen? Ik heb de verzonden verzoeken handmatig verwijderd, maar elke dag verschijnen er meer en meer. Er moet een methode zijn om hier een einde aan te maken!
Antwoord: Geachte bezoeker, er zijn twee dingen die u moet doen om te voorkomen dat het sociale netwerk automatisch verzoeken om vrienden verzendt en ervoor zorgen dat het nooit meer gebeurt. Allereerst moet u de toestemmingen van schadelijke Facebook-apps intrekken en vervolgens uw computer scannen op malware die u mogelijk de laatste tijd hebt geïnstalleerd. Gebruik de handleiding die door ons is geleverd om uw account te beveiligen en malware van uw pc te verwijderen.
Vraag: ik ontvang steeds willekeurige vriendenverzoeken op Facebook – is dat een virus? Hoe kan ik weten of mijn account veilig is? Misschien is mijn profiel opgenomen in doellijsten voor oplichters? Kunt u me helpen dit uit te zoeken? Ik heb ooit een verzoek ontvangen van iemand die mijn foto's gebruikte!
Antwoord: Geachte bezoeker, iedereen ontvangt van tijd tot tijd willekeurige verzoeken. U moet u daar niet al te veel zorgen over maken – negeer ze gewoon of wijs ze af. Het feit dat u een vriendschapsverzoek hebt ontvangen van een “nep” geeft aan dat uw inhoud openbaar wordt gedeeld en dat u bepaalde maatregelen moet nemen om deze te beschermen.
We raden u ten zeerste aan om naar Facebook Instellingen> Privacy te gaan en de wie kan mijn spullen zien?-instellingen te wijzigen van 'Openbaar' in 'Alleen vrienden'. U kunt ook het publiek beperken voor berichten die u al hebt gedeeld.
Verwijder het Facebook Friend Request-virus
Als u merkt dat vreemde mensen uit het niets opduiken op uw vriendenlijst, of als u ziet dat er iets verdachts op uw wall staat zonder dat u het weet, kan dit een teken zijn van aanwezigheid van het Facebook Friend Request-virus. Zoals we al hebben vermeld, moet u app-machtigingen intrekken met behulp van de handleiding die we hebben verstrekt en vervolgens uw systeem controleren op schadelijke of spyware-achtige programma's die mogelijk illegaal uw account controleren.
Bovendien moet u het wachtwoord van uw Facebook wijzigen. U moet dit echter doen na het verwijderen van het Facebook Friend Request-virus.
Aanbevolen voor jou
Laat u niet bespioneren door de overheid
De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen.
U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.
Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst.
Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval
Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.
Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.
Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.