Verwijder Discord virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet mrt 2021

door Jake Doevan - - | Het type: Systeemtools

Discord virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Discord virus?

Het Discord virus is een Trojaanse infectie die kan leiden tot het verlies van persoonlijke informatie

Discord virus

Het Discord virus is een set van malware dat verdeeld wordt via de voice over internet protocol (VoIP) toepassing Discord. Het is legitiem en wordt vaak gebruikt door mensen om te communiceren terwijl ze online videospelletjes spelen, en het is ook populair bij de beveiliging onderzoeksgemeenschap. Helaas creëren slechteriken ook chat servers die malware hosten. Gebruikers die misleid worden tot het infecteren van hun machine met het Discord virus brengen hun gevoelige informatie in gevaar, alsook maken ze meer kans geïnfecteerd te worden met andere malware.

Samenvatting
Naam Discord virus
Type Malware
Meest gebruikte distributiemethode
RAT (Remote Access Trojan)
Malware voorbeelden NanoCore, SpyRat, njRAT, OSX.Dummy
Distributie Kwaadaardige bijlagen, drive-by downloads, social engineering campagnes
Voornaamste gevaren
Geregistreerde wachtwoorden, creditkaartgegevens en andere gevoelige data; andere malware infecties
Symptomen Trojanen vertonen zelden symptomen, maar gebruikers kunnen te maken krijgen met computer chrashes of vastlopen, trage werking, foutberichten, etc.
Detectie en verwijdering
Download en installeer ReimageIntego of Malwarebytes

De meeste malware die geleverd wordt via Discord zijn Remote Access Trojanen (RATs). Deze kwaadaardige toepassingen worden geïnstalleerd met toestemming van de gebruiker, slachtoffers zijn zich er echter niet van bewust (typische phishing technieken worden gebruikt om de gebruiker op kwaadaardige links of bijlagen te laten klikken). Van zodra de Discord malware zich genesteld heeft, kent het zichzelf beheerdersrechten toe, en wordt het host systeel gebruikt om de RAT zelfs verder te verdelen – dit is hoe een botnet tot stand komt.

RATs die gewoonlijk in een Discord virus zitten zijn:

 • NanoCore (Trojan.Nancrat)
 • SpyRat (Backdoor.Ratenjay)
 • njRAT (W32.Spyrat)
 • OSX.Dummy

Alle bovenvermelde virussen zijn in staat tot allerlei kwaadaardige activiteiten op de doel pc, inclusief het registreren van het gedrag van het slachtoffer en toetsaanslagen, het maken van schermafbeeldingen, het gebruiken van de webcam om video op te nemen, het formateren van schijven, opstarten of afsluiten van allerlei systeemprocessen, alsook het installeren van extra kwaadaardige bestanden op het systeem. Om te vermijden dat dit alles gebeurt, raden we gebruikers dan ook aan om regelmatig hun machines te scannen met beveiliging software en het Discord virus te verwijderen als het gedetecteerd wordt op het apparaat.

Daarnaast worden ook bepaalde hacking tools geadverteerd als zijnde legaal. Malware ontwerpers beweren dat het hacking tool zogezegd wachtwoorden van andere Discord gebruikers kan stelen. Van zodra slachtoffers echter akkoord gaan met het downloaden van de toepassing, worden ze zelf het slachtoffer van een phishing aanval en worden ze gescammed. De oneerlijke gebruikers worden dan getroffen met malware die in staat is persoonlijke informatie te stelen en de RATs verder te verdelen.

Discord virus

Doelwitten van het Discord virus zijn meestal gamers en video streamers. Deze laatste gebruiken het programma vaak om gaming sessies te streamen voor entertainment doeleinden. De hackers hebben het vaak gemunt op persoonlijke informatie die gerelateerd is aan online gaming, zoals:

 • Aanmeldgegevens;
 • In-game munten;
 • Contacten;
 • Items, etc.

Deze data kan fan gebruikt worden om geld te verdienen op dezelfde manier dan als het gebruikt wordt door hackers als ze privé informatie stelen zoals naam en familienaam, adres, e-mail, sociale media aanmeldgegevens, etc. (welke de cybercriminelen in dit proces ook kunnen verkrijgen).

Het is duidelijk dat deze acties een ernstig gevaar vormen en kunnen resulteren in identiteitsdiefstal of het verlies van geld. Om er zeker van te zijn dat je geen slachtoffer wordt van zulke gevolgen, is het beter het Discord virus zo snel mogelijk te verwijderen. Hiervoor, zou je een gereputeerde beveiliging software moeten installeren zoals ReimageIntego of Malwarebytes en een volledige systeemscan uitvoeren. Beveiligingsonderzoekers waarschuwen ervoor dat RATs antivirusprogramma's kunnen uitschakelen in sommige situaties, dus is het opstarten in Veilige Modus let Netwerk een optie.

Discord – een chat programma dat snel aan populariteit won

Veel gebruikers gebruikten reeds chat programma's sinds mIRC en ICQ, later schakelde ze over op Skype en Facebook messenger. Gamers gebruikten TeamSpeak, Mumble, en Ventrilo voor hun communicaties, maar deze vereisten vaak dat spelers allerlei IP-adressen deelden en/of waren niet gratis en gebruikten veel van de pc-bronnen, wat een groot nadeel vormt als je spelletjes speelt.

Dus werd in 2015 Discord gemaakt als een alternatieve VoIP toepassing die een lichtgewicht, innovatief en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast werd het ook ondersteund op verschillende platformen, inclusief Windows, Android, macOS, iOS, Linux en browsers. De eenvoud van Discord is wat bijdroeg aan zijn populariteit, aangezien elke gebruiker een server of een groep kan aanmaken in enkele seconden. Dus groeide de populariteit van de app, en tegen mei 2018, werd het gebruikt door 130 miljoen gebruikers wereldwijd.

Helaas hebben slechteriken gereageerd om de stijgende populariteit van de toepassing en waren ze goed voorbereid om de Discord malware te gebruiken voor hun kwaadaardige daden. Terwijl sommig criminelen virussen hosten op de aangemaakte servers, gebruiken anderen het als een zawrte markt op het Dark Web en verkopen ze gevoelige informatie of malware.

De Discord malwareHet Discord virus is malware die in staat is om gevoelige informatie van gebruikers te stelen.

Manieren waarop het Discord virus verdeeld wordt

Discord gebruikers kunnen bestanden uploaden zoals foto's, video's en ander bijlagen door gebruik te maken van de chat functie. Aangezien de app toelaat dat iedereen bijn alle soorten van data kan uploaden, kunnen de ontwerpers van malware deze functie misbruiken. Hoewel het Discord team mettertijd extra beveligingsmaatregelen toepaste, heerst de Discord malware nog steeds en moet je deze serieus nemen.

Gebruikers worden gewoon verleidt tot het open van kwaadaardige bijlagen in gesofisticeerde phishing aanvallen via de chat functie op de aangemaakte servers. Sommige aanvallers moeten zelfs geen eigen servers aanmaken, omdat ze het virus hanmatig kunnen posten op de server waarop ze uitgenodigt werden.

Om de gevaarlijke gevolgen van deze data oogstende malware te vermijden, mogen gebruikers nooit klikken op verdachte links in chats, zelfs niet als deze afkomstig zijn van mensen uit hun vriendenlijst. Gebruikers melden dat bepaalde instant uitnodigingsberichten verandert waren in kwaadaardige links zonder hun medeweten.

Discord virus

Verwijder het Discord virus van je computer

Om het Discord virus van je computer te verwijderen, zal je een gereputeerde beveiliging software moeten gebruiken. Remote Access Trojans gebruiken vaak technieken om hun aanwezigheid te verdoezelen en hebben ook geen symptomen die hun aanwezigheid prijsgeven. Daarom kan het onmogelijk zijn om de malware te detecteren zonder professionele tools te gebruiken.

Download ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes voor het efficiënt verwijderen van het Discord virus. Zorg ervoor dat de beveiliging software up to date is voor je de scan uitvoert. Als de kwaadaardige software verhindert dat je een antivirus correct opstart, open dan de Veilige Modus met Netwerk zoals hieronder wordt uitgelegd.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Discord virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Discord door Safe Mode with Networking te gebruiken

Als de Discord malware verhindert dat beveiliging software correct werkt, open dan de Veilige Modus met Netwerk op de volgende manier:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Discord weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Discord verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Discord door System Restore te gebruiken

Om het virus te laten ophouden met werken, gebruik je de Systeemherstel functie:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Discord is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Discord succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Discord en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen