Verwijder Hbpix virus (Gratis Instructies) - Verwijdering Handleiding

Hbpix virus Verwijdering Handleiding

Wat is Hbpix virus?

HBpix virus doet twijfels rijzen over zijn doel

Schermafbeelding van de HBPix file en /idpix.media6degrees.com website

Het HBpix virus wordt gevonden als een rogue bestand op willekeurige sites. Op dit moment komen de meeste klachten van Portugese gebruikers. Ze zijn verbaasd door de plotse download van het hbpix bestand. In de meeste gevallen komt het van de http://idpix.media6degrees.com site. Er waren ook nog een paar andere sites:

• boatos.org
• nerfnow.com

Volgens analyses van VirusTotal, bevat het eigenlijke hbpix file geen malware. Het is echter enkel een deklaag. Hoewel het bestand op zichzelf niet kwaadaardig is, heeft het een -4 negatieve beoordeling. Meer nog het toont aan gerelateerd te zijn aan meerdere bestanden, waarvan er sommige zeer dubieus zijn.

Referenties naar phishing sites, Trojanen, exploit kits, en backdoor

Bijvoorbeeld, de service geeft een rechtstreekse relatie aan met het WCReg.mht bestand. Bestanden met een .mht extensie zijn Microsoft eigen bestanden. Ze kunnen HTML inhoud (foto's, audio bestanden, en scripts) bevatten. Als we het hebben over het WCReg.mht bestand, identificeerd één beveiligings toepassing het als Html.Trojan.Iframe-12,. Andere relaties doen veronderstellen dat het gerelateerd kan zijn aan exploit kits – geïdentificeerd als Exploit ( 04c55ad41).

Andere gevallen vertonen zelfs een verre relatie met Backdoor.Win32.InCommander of de Faceliker Trojaan. Als we deze aspecten in overweging nemen en het feit dat het bestand gedownload wordt zonder rechtstreeks toestemming te vragen, zou je niet mogen wzchten en het HBpix bestand verwijderen.

Het zou zeer goed zijn mocht je een scan uitvoeren met meerdere beveiligingstools zoals ReimageIntego, Malwarebytes, en een antivirus. Hieronder vind je instructies over hoe om te gaan met het bestand.

Distributie bijzonderheden

Op dit moment, is het bestand vooral te vinden op Portugese sites. Het werd echter ook opgemerkt op Engelse sites. Om de installatie van het bestand te vermijden, installeer je best een beveiligingstool. Sommige onder hen hebben anti-kwaadaardige URL filters die je wegleiden van zulke dubieuze sites als media6degrees.com. Het zal eveneens de automatische installatie van zulke potentieel onveilige bestanden blokkeren. Wat interessant is, is dat het bestand zich richt op Android gebruikers. Zij zouden waakzaam moeten zijn voor deze dreiging. Laat ons het tenslotte hebben over de hbpix verwijdering opties. Afbeelding die de HBPix bestand informatie weergeeftHet HBPix bestand is op zichzelf niet kwaadaardig, maar het vertoont een relatie met Trojanen en phishing sites.

Verwijder het HBpix bestand van je computer

Als je naar een van de vermelde sites gebracht werd en het bestand downloadde, kan je het terugvinden in je download map. Verwijder het ook uit de Prullenmand. Daarna voer je best een scan uit van je systeem om de verwijdering van het HBpix bestand te voltooien.

Als het met een Trojaan of backdoor kwam, moet je de nodige maatregelen treffen. Zeer waarschijnlijk zal je het systeem moeten herstarten in Veilige Modus. Daarna moet je de beveleigingstoepassingen bijwerken en een scan uitvoeren. Ze zullen ook helpen bij het verwijderen van HBpix virus elementen. Nadat je terug overschakelde naar de normale modus, herhaal je de scan.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Hbpix virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Hbpix door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Hbpix weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Hbpix verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Hbpix door System Restore te gebruiken

Herstart de pc in veilige modus en scan dan het systeem om de verwijdering van  HBPix te voltooien.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Hbpix is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Hbpix succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Hbpix en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen