Haal MyTransitGuide Toolbar weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Systeemtools

MyTransitGuide Toolbar Verwijdering Handleiding

Wat is De MyTransitGuide-werkbalk?

De MyTransitGuide-werkbalk wordt bekritiseerd vanwege zijn louche distributiemethode

De installatie van de MyTransitGuide-werkbalk

MyTransitGuide van Mindspark Interactive is een werkbalk die toegang biedt tot trein-, bus- en metro-schema's. Hoewel dit hulpmiddel nuttig lijkt voor degenen die het openbaar vervoer gebruiken, waarschuwen veiligheidsdeskundigen dat het een mogelijk ongewenst programma (PUP) is.

De belangrijkste reden waarom MyTransitGuide niet als absoluut veilig wordt beschouwd, is dat het kan worden geïnstalleerd zonder de expliciete toestemming van de gebruiker. Het kan gebeuren wanneer een gebruiker freeware of shareware op een onjuiste wijze downloadt.

Daarom, als u hebt vastgesteld dat uw startpagina en zoekmachine is aangepast door de MyTransitGuide-werkbalk, is het duidelijk dat uw webbrowser is gekaapt. In dit geval moet u die handmatig verwijderen of anti-spyware software gebruiken, zoals bijvoorbeeld ReimageIntego.

Gebruikers wordt geadviseerd om de My Transit Guide-werkbalk te verwijderen omdat hij twijfelachtige activiteiten kan implementeren met de bedoeling om websites van derden te promoten, hun paginaranking te verhogen of via deze reclame-activiteiten financiële winst te genereren. Het eerste teken dat aangeeft dat deze werkbalk in uw pc verstopt is, is de wijziging van uw standaard startpagina en zoekmachine. Om precies te zijn, in plaats van Google, Bing of Yahoo, zult u Ask Search of hp.myway.com te zien krijgen.

Daarnaast, samen met deze wijzigingen, zie je de MyTransitGuide-werkbalk boven aan de pagina. Als u nu in deze situatie verkeert, wees dan voorbereid op voortdurend doorgestuurd worden naar websites van derden. We zeggen dat omdat deze zoekmachine is ingesteld om gewijzigde zoekresultaten te leveren met voornamelijk gesponsorde links. Dus, elke keer dat u een zoekopdracht opgeeft, kunt u gewijzigde zoekresultaten ontvangen die links kunnen bevatten naar u onbekende winkelwebsites.

Daarom is het vanzelfsprekend dat deze MyTransitGuide-omleidingsproblemen een erg irritant probleem kunnen worden. Daarnaast rapporteren gebruikers dat ze doorgestuurd werden naar een oplichters-website op het gebied van technische ondersteuning of de een of andere louche site die niet legitiem lijkt.

Bovendien, wanneer deze werkbalk inuw computer terechtkomt, kan hij uw online activiteiten volgen, uw browsergeschiedenis verzamelen, een aantal niet-persoonlijke gegevens verzamelen en proberen om u websites van met hem gelieerde sites te laten bezoeken. Dus, als u zich zorgen maakt over uw privacy, moet u aan het einde van dit artikel controleren hoe u zich van My TransitGuidekunt ontdoen.

De website waar vanaf u de MyTransitGuide-werkbalk kunt downloadenGebruikers kunnen de MyTransitGuide-werkbalk handmatig downloaden. Hij kan echter ook gekoppeld van software bundels uw systeem binnensluipen.

De EULA laat andere zorgwekkende kwesties zien in samenhang met de MyTransitGuide-werkbalk

We hebben geen twijfels dat al deze eerder genoemde problemen voldoende zouden moeten zijn om de MyTransitGuide-werkbalk van uw computer te verwijderen. Veiligheidsdeskundigen uit Finland wijzen er echter op dat er ook nog andere storende aspecten verbonden zijn metdit programma. Ontwikkelaars binnen de EULA waarschuwen dat:

You hereby acknowledge and agree that by using an MS Product you may be exposed to Content that may be offensive, indecent or objectionable in your community […]

MS Products are exposed to various security issues, and should be regarded as insecure. By accepting this Agreement, you acknowledge and accept that the MS Products and any information you download or offer to share by means of an MS Product, may be exposed to unauthorized access, interception, corruption, damage or misuse, and should be regarded as insecure. You accept all responsibility for such security risks and any damage resulting therefrom.

In een notendop betekent dit dat de ontwikkelaar de verantwoordelijkheid voor de irrelevante inhoud weigert, wanneer u op een van de gesponsorde links klikt. Dus, met dit in gedachten, besluit of u deze werkbalk echt nodig heeft of niet. Als u besluit om hem te verwijderen, kunt u de verwijderingsinstructies voor de MyTransitGuide-werkbalk hieronder vinden.

De distributiemethoden van deze werkbalk

De werkbalk is beschikbaar in de Chrome Store en heeft een officiële website met een actieve downloadlink. Daarom kunnen gebruikers hem direct downloaden. Ongetwijfeld is er niets mis met deze distributiemethode. Maar de ontwikkelaars vertrouwen daarnaast ook op bundelingstechniek waarmee computers zonder medeweten van de gebruikers worden geïnfiltreerd.

Om kaping door MyTransitGuide te vermijden, moet u zeer voorzichtig zijn met gratis software. Aangezien gebruikers vaak roekeloos downloaden en installeren, en bijvoorbeeld klikkenop de volgende knop zonder eerst de kennisgevingen goed te lezen, is het niet verwonderlijk dat ze met dit mogelijk ongewenste programma opgescheept kunnen raken.

Daarom, bij het installeren van gratis programma's, moet u in plaats van de Quick of Basic installatie-optie, kiezen voor de Advanced of Custom-installatie en alles met zorg controleren. Als u een selectievakje opmerkt met de tekst: “ik accepteer om ask.com als standaard zoekmachine in te stellen” of “ik accepteer om de MyTransitGuide-werkbalk te installeren,” deselecteer het om alle eerder genoemde problemen te voorkomen.

Onlangs heeft de ontwikkelaar van dit programma contact met ons opgenomen om ons te vragen deze website van de 2-spyware.com website te verwijderen. Wij geloven dat we dat niet moeten doen zolang programma's die we aanbieden voor het verwijderen van de MyTransitGuide-werkbalk hem kunnen detecteren en gebruikers helpen om hem van het systeem te verwijderen. Zoals vermeld onder elke van de downloadknoppen, zijn wij aangesloten bij deze anti-malware-programma's, en hoewel sommigen gratis zijn, kunnen anderen een virus verwijderen nadat u ze heeft gekocht. Deze vermeldingen voldoen volledig aan elk van de vereisten van de FTC.

Desondanks hebben we onlangs besloten een herziening van deze en andere berichten te plaatsen die verband houden met deze ontwikkelaar. Wij beweren dat ze allemaal goed opgesteld zijn.

Hoe kan ik de My TransitGuide-werkbalk verwijderen van Mac en Windows-computers

Als u dit programma vanaf een betrouwbare bron heeft geïnstalleerd (officiële website, Chrome-webwinkel) en u tevreden bent, kunt u het zeker houden. Als het echter niet aan uw verwachtingen voldoet en u nu MyTransitGuide wilt verwijderen, volgt u de volgende instructies op:

Verwijder programma's die gerelateerd zijn aan de MyTransitGuide-werkbalk van uw Windows-computer:

 1. Klik op Start → Configuratiescherm → Een programma verwijderen.
 2. Wanneer u een programma wilt verwijderen/deinstalleren, verwijdert u de MyTransitGuide-werkbalk en andere programma's die u onbekend zijn.
 3. Klik op 'Verwijderen' en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

De verwijderinstructies van MyTransitGuide van Mac OS X worden hieronder gegeven. U moet echter hetzelfde doen en verdachte applicaties van het apparaat verwijderen. Zodra het klaar is, moet u de browser opnieuw instellen.

Google Chrome opnieuw instellen:

 1. Open Google Chrome, klik op het menu-icoon (rechtsboven) en selecteer “Tools” -> “Extensions.”
 2. Hier selecteert u onbekende plugins (MyTransitGuide-werkbalk, MyWay, MyWebSearch, enz.) en selecteer u vervolgens het vuilnispictogram om deze items te verwijderen.
 3. Om uw startpagina te wijzigen, klikt u op het menu-icoon, kiest u voor “Instellingen” -> “Opstart”-sectie -> “ingestelde pagina's.”
 4. Verwijder hier myway.com door op de “X” te klikken en uw gewenste website in te voeren.
 5. Om uw standaard zoekmachine te wijzigen, klikt u op het menu-icoon -> “Instellingen” -> “Zoeken”-sectie.
 6. Klik hier op “Beheer zoekmachines beheren …” en voeg u uw favoriete domeinnaam toe.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele MyTransitGuide Toolbar Verwijdering Handleiding

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Windows systems

Volg de volgende stappen op om verdachte programma's uit het configuratiescherm te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder MyTransitGuide Toolbar en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar MyTransitGuide Toolbar en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Mac OS X systeem

Met de volgende stappen kunt u zich van alle verdachte toepassingen die in Mac OS X zijn geïnstalleerd ontdoen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar MyTransitGuide Toolbar of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou MyTransitGuide Toolbar uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier MyTransitGuide Toolbar en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van MyTransitGuide Toolbar. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Google Chrome

Met de volgende stappen kunt u MyTransitGuide evenals andere verdachte uitbreidingen van Google Chrome verwijderen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier MyTransitGuide Toolbar en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van MyTransitGuide Toolbar. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar MyTransitGuide Toolbar of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van MyTransitGuide Toolbar te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de MyTransitGuide Toolbar register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen