Haal MyTransitGuide Toolbar weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet okt 2017

MyTransitGuide Toolbar Verwijdering Handleiding

Wat is De MyTransitGuide-werkbalk?

De MyTransitGuide-werkbalk wordt bekritiseerd vanwege zijn louche distributiemethode

De installatie van de MyTransitGuide-werkbalk

MyTransitGuide van Mindspark Interactive is een werkbalk die toegang biedt tot trein-, bus- en metro-schema's. Hoewel dit hulpmiddel nuttig lijkt voor degenen die het openbaar vervoer gebruiken, waarschuwen veiligheidsdeskundigen dat het een mogelijk ongewenst programma (PUP) is.

De belangrijkste reden waarom MyTransitGuide niet als absoluut veilig wordt beschouwd, is dat het kan worden geïnstalleerd zonder de expliciete toestemming van de gebruiker. Het kan gebeuren wanneer een gebruiker freeware of shareware op een onjuiste wijze downloadt.

Daarom, als u hebt vastgesteld dat uw startpagina en zoekmachine is aangepast door de MyTransitGuide-werkbalk, is het duidelijk dat uw webbrowser is gekaapt. In dit geval moet u die handmatig verwijderen of anti-spyware software gebruiken, zoals bijvoorbeeld FortectIntego.

Gebruikers wordt geadviseerd om de My Transit Guide-werkbalk te verwijderen omdat hij twijfelachtige activiteiten kan implementeren met de bedoeling om websites van derden te promoten, hun paginaranking te verhogen of via deze reclame-activiteiten financiële winst te genereren. Het eerste teken dat aangeeft dat deze werkbalk in uw pc verstopt is, is de wijziging van uw standaard startpagina en zoekmachine. Om precies te zijn, in plaats van Google, Bing of Yahoo, zult u Ask Search of hp.myway.com te zien krijgen.

Daarnaast, samen met deze wijzigingen, zie je de MyTransitGuide-werkbalk boven aan de pagina. Als u nu in deze situatie verkeert, wees dan voorbereid op voortdurend doorgestuurd worden naar websites van derden. We zeggen dat omdat deze zoekmachine is ingesteld om gewijzigde zoekresultaten te leveren met voornamelijk gesponsorde links. Dus, elke keer dat u een zoekopdracht opgeeft, kunt u gewijzigde zoekresultaten ontvangen die links kunnen bevatten naar u onbekende winkelwebsites.

Daarom is het vanzelfsprekend dat deze MyTransitGuide-omleidingsproblemen een erg irritant probleem kunnen worden. Daarnaast rapporteren gebruikers dat ze doorgestuurd werden naar een oplichters-website op het gebied van technische ondersteuning of de een of andere louche site die niet legitiem lijkt.

Bovendien, wanneer deze werkbalk inuw computer terechtkomt, kan hij uw online activiteiten volgen, uw browsergeschiedenis verzamelen, een aantal niet-persoonlijke gegevens verzamelen en proberen om u websites van met hem gelieerde sites te laten bezoeken. Dus, als u zich zorgen maakt over uw privacy, moet u aan het einde van dit artikel controleren hoe u zich van My TransitGuidekunt ontdoen.

De website waar vanaf u de MyTransitGuide-werkbalk kunt downloadenGebruikers kunnen de MyTransitGuide-werkbalk handmatig downloaden. Hij kan echter ook gekoppeld van software bundels uw systeem binnensluipen.

De EULA laat andere zorgwekkende kwesties zien in samenhang met de MyTransitGuide-werkbalk

We hebben geen twijfels dat al deze eerder genoemde problemen voldoende zouden moeten zijn om de MyTransitGuide-werkbalk van uw computer te verwijderen. Veiligheidsdeskundigen uit Finland wijzen er echter op dat er ook nog andere storende aspecten verbonden zijn metdit programma. Ontwikkelaars binnen de EULA waarschuwen dat:

You hereby acknowledge and agree that by using an MS Product you may be exposed to Content that may be offensive, indecent or objectionable in your community […]

MS Products are exposed to various security issues, and should be regarded as insecure. By accepting this Agreement, you acknowledge and accept that the MS Products and any information you download or offer to share by means of an MS Product, may be exposed to unauthorized access, interception, corruption, damage or misuse, and should be regarded as insecure. You accept all responsibility for such security risks and any damage resulting therefrom.

In een notendop betekent dit dat de ontwikkelaar de verantwoordelijkheid voor de irrelevante inhoud weigert, wanneer u op een van de gesponsorde links klikt. Dus, met dit in gedachten, besluit of u deze werkbalk echt nodig heeft of niet. Als u besluit om hem te verwijderen, kunt u de verwijderingsinstructies voor de MyTransitGuide-werkbalk hieronder vinden.

De distributiemethoden van deze werkbalk

De werkbalk is beschikbaar in de Chrome Store en heeft een officiële website met een actieve downloadlink. Daarom kunnen gebruikers hem direct downloaden. Ongetwijfeld is er niets mis met deze distributiemethode. Maar de ontwikkelaars vertrouwen daarnaast ook op bundelingstechniek waarmee computers zonder medeweten van de gebruikers worden geïnfiltreerd.

Om kaping door MyTransitGuide te vermijden, moet u zeer voorzichtig zijn met gratis software. Aangezien gebruikers vaak roekeloos downloaden en installeren, en bijvoorbeeld klikkenop de volgende knop zonder eerst de kennisgevingen goed te lezen, is het niet verwonderlijk dat ze met dit mogelijk ongewenste programma opgescheept kunnen raken.

Daarom, bij het installeren van gratis programma's, moet u in plaats van de Quick of Basic installatie-optie, kiezen voor de Advanced of Custom-installatie en alles met zorg controleren. Als u een selectievakje opmerkt met de tekst: “ik accepteer om ask.com als standaard zoekmachine in te stellen” of “ik accepteer om de MyTransitGuide-werkbalk te installeren,” deselecteer het om alle eerder genoemde problemen te voorkomen.

Onlangs heeft de ontwikkelaar van dit programma contact met ons opgenomen om ons te vragen deze website van de 2-spyware.com website te verwijderen. Wij geloven dat we dat niet moeten doen zolang programma's die we aanbieden voor het verwijderen van de MyTransitGuide-werkbalk hem kunnen detecteren en gebruikers helpen om hem van het systeem te verwijderen. Zoals vermeld onder elke van de downloadknoppen, zijn wij aangesloten bij deze anti-malware-programma's, en hoewel sommigen gratis zijn, kunnen anderen een virus verwijderen nadat u ze heeft gekocht. Deze vermeldingen voldoen volledig aan elk van de vereisten van de FTC.

Desondanks hebben we onlangs besloten een herziening van deze en andere berichten te plaatsen die verband houden met deze ontwikkelaar. Wij beweren dat ze allemaal goed opgesteld zijn.

Hoe kan ik de My TransitGuide-werkbalk verwijderen van Mac en Windows-computers

Als u dit programma vanaf een betrouwbare bron heeft geïnstalleerd (officiële website, Chrome-webwinkel) en u tevreden bent, kunt u het zeker houden. Als het echter niet aan uw verwachtingen voldoet en u nu MyTransitGuide wilt verwijderen, volgt u de volgende instructies op:

Verwijder programma's die gerelateerd zijn aan de MyTransitGuide-werkbalk van uw Windows-computer:

 1. Klik op Start → Configuratiescherm → Een programma verwijderen.
 2. Wanneer u een programma wilt verwijderen/deinstalleren, verwijdert u de MyTransitGuide-werkbalk en andere programma's die u onbekend zijn.
 3. Klik op 'Verwijderen' en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

De verwijderinstructies van MyTransitGuide van Mac OS X worden hieronder gegeven. U moet echter hetzelfde doen en verdachte applicaties van het apparaat verwijderen. Zodra het klaar is, moet u de browser opnieuw instellen.

Google Chrome opnieuw instellen:

 1. Open Google Chrome, klik op het menu-icoon (rechtsboven) en selecteer “Tools” -> “Extensions.”
 2. Hier selecteert u onbekende plugins (MyTransitGuide-werkbalk, MyWay, MyWebSearch, enz.) en selecteer u vervolgens het vuilnispictogram om deze items te verwijderen.
 3. Om uw startpagina te wijzigen, klikt u op het menu-icoon, kiest u voor “Instellingen” -> “Opstart”-sectie -> “ingestelde pagina's.”
 4. Verwijder hier myway.com door op de “X” te klikken en uw gewenste website in te voeren.
 5. Om uw standaard zoekmachine te wijzigen, klikt u op het menu-icoon -> “Instellingen” -> “Zoeken”-sectie.
 6. Klik hier op “Beheer zoekmachines beheren …” en voeg u uw favoriete domeinnaam toe.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele MyTransitGuide Toolbar Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Volg de volgende stappen op om verdachte programma's uit het configuratiescherm te verwijderen:

Om De MyTransitGuide-werkbalk van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan De MyTransitGuide-werkbalk (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Mac OS X systeem

Met de volgende stappen kunt u zich van alle verdachte toepassingen die in Mac OS X zijn geïnstalleerd ontdoen:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder MyTransitGuide Toolbar van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan De MyTransitGuide-werkbalk en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval De MyTransitGuide-werkbalk niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van De MyTransitGuide-werkbalk moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Met de volgende stappen kunt u MyTransitGuide evenals andere verdachte uitbreidingen van Google Chrome verwijderen:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan De MyTransitGuide-werkbalk en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de MyTransitGuide Toolbar register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen