De beste malware-verwijderingssoftware van 2021

De beste software voor het verwijderen van malware van 2021 uitkiezen

Volgens de nieuwste statistieken over cybercriminaliteit is het toevoegen van een extra beveiligingslaag aan de bescherming van uw computer een must in 2021. Elke dag verschijnen er nieuwe gevaarlijke virussen en deze zijn geavanceerder dan ooit tevoren.

Wees voorzichtig en vermijd het bezoeken van potentieel gevaarlijke websites om cyberbedreigingen te voorkomen. Beveiligingsdeskundigen raden aan te investeren in professionele beveiligingssoftware om uw computer, belangrijke bestanden en gevoelige gegevens tegen cybercriminelen te beschermen.

Het lijdt geen twijfel dat het kiezen van “die ene” moeilijk is. De markt staat vol met verschillende malware-verwijderingssoftware die de beste bescherming biedt. Om u echter te helpen bij het kiezen van de beste malware verwijderingssoftware van 2021, biedt het Zondervirus-team een lijst met de top 5 van anti-malwaretools om uw pc te beschermen tegen adware, spyware, ransomware, Trojaanse paarden en andere schadelijke programma's.

1.Malwarebytes 4.0 biedt realtime-bescherming voor computers en mobiele apparaten

The image of Malwarebytes 3.0

Malwarebytes is een van de marktleiders die oplossingen voor realtime-bescherming en het verwijderen van malware biedt. Het programma dat wordt beschouwd als een van de beste softwares voor het verwijderen van malware, is compatibel met Windows- en Mac-besturingssystemen, en met Android- en iOS-mobiele apparaten.

Het belangrijkste verschil tussen Malwarebytes en traditionele antivirussoftware is dat het gebruikmaakt van op handtekeningen gebaseerde technologie waarmee malware kan worden geblokkeerd voordat deze schadelijke taken op het systeem begint te implementeren. De virusdetectiegraad van het programma is ook indrukwekkend:

More than 15 million threats detected or blocked every day! (source: official Malwarebytes website)

Bovendien waren veiligheidsexperts onder de indruk van de scantechnologie van het programma en de effectiviteit van de virusverwijdering. Nadat malware-losgelden zijn geïdentificeerd voordat ze een aanval op het systeem starten, neemt Malwarebytes één moment de tijd om de bedreiging te verwijderen. Het zorgt natuurlijk niet voor de gevolgen daarvan.

Om gebruikers te helpen voorkomen dat ze schadelijke of phishing-websites bezoeken, biedt anti-malware een webbeveiligingsfunctie die u helpt voorkomen dat u schadelijke of phishing-websites bezoekt. Het minimaliseert ook de exploitatie van kwetsbaarheden en beschermt tegen geavanceerde cyberaanvallen.

Het belangrijkste kenmerk van de beveiligingssoftware is echter een realtime-beveiliging. De nieuwste versie van het programma, Malwarebytes 3.31, heeft de meeste bugs opgelost en heeft de stabiliteit ervan zichtbaar verbeterd in Windows 10 OS.

Om Malwarebytes te testen en erachter te komen dat het voor u het beste programma is voor het verwijderen van malware, kunt u altijd eerst de gratis versie downloaden. Profiteer van de 14-daagse gratis proefperiode voordat u uw geld uitgeeft aan het kopen van de licentie.

Version 3.31
Besturingssystemen Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac/Android
Beperkingen 14-dagen op proef
Prijs $ 39,99
Volledige grootte 79.46 MB

2. Webroot SecureAnywhere AntiVirus heeft de snelste systeemscanner die er op de markt is

The image of Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere AntiVirus staat al bekend als de kleinste beveiligingssoftware. Hoewel de meeste anti-malwaretools 516 MB ruimte nodig hebben, heeft Webroot slechts 15 MB nodig.

It installs in a flash, doesn't require signature updates, scans much more quickly, and takes a ridiculously small amount of space on disk. On top of that… an impressive protection job. (source: Neil J. Rubenking, PC Magazine Lead Analyst)

Bovendien is het ook de snelste beveiligingssoftware op de markt: in vergelijking met andere anti-malwaretools duurt het ongeveer 20 seconden om de computer te scannen op cyberbedreigingen. Dat is 60 keer sneller in vergelijking met de gemiddelde scantijd, dus u hebt meer kans om een ​​virus te verwijderen voordat het schade aanricht op uw computer.

De snelheid is echter niet de enige reden waarom we Webroot hebben toegevoegd aan de beste software voor het verwijderen van malware van de 2021-lijst. Het programma beschermt niet alleen Windows en Mac OS X tegen recente cyberbedreigingen, maar biedt ook bescherming tegen identiteitsdiefstal, beveiligt het browsen op internet en blokkeert zelfs pogingen om u via de webcam te bespioneren.

Webroot SecureAnywhere AntiVirus toonde ook geweldige resultaten bij het verwijderen van malware van de geïnfecteerde computers. Het heeft een hoge detectiegraad en kan apparaten van geavanceerde cyberbedreigingen eenvoudig reinigen. Een andere bonus is dat het programma niet duur is en dat u een jaarlijkse licentie voor $29,99 kunt krijgen.

Besturingssystemen Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/Mac OS X
Beperkingen 14-dagen op proef
Prijs $ 39,99
Volledige grootte 15 MB
Controletijd systeem 20 sec.

3. McAfee LiveSafe biedt platform-onafhankelijke beveiliging en voorkomt identiteitsdiefstal

The image of McAfee LiveSafe

McAfee LiveSafe wordt gepresenteerd als de ultieme antivirusoplossing die op een onbeperkte aantal apparaten kan worden geïnstalleerd. Het is compatibel met het besturingssysteem van Windows, Mac, Android en iOS, dus iedereen zal de juiste versie vinden.

De belangrijkste reden waarom we McAfee zouden moeten toevoegen aan de lijst met beste software voor het verwijderen van malware, is de realtime bescherming die deze biedt. Bovendien kan het programma ook gratis ondersteuning bieden door zijn diensten te leveren via de telefoon, via de chat of online.

McAfee bevat ook een tweerichtingsfirewall en de functie WebAdvisor. De combinatie van deze twee garandeert veilig browsen op internet omdat het programma u vooraf waarschuwt voor risicovolle websites en potentieel gevaarlijke downloads.

Met de volgende generatie scanner kunnen niet alleen cyberdreigingen worden gestopt, maar worden ze ook na de aanval uitgeschakeld. Als dat niet lukt, bieden de ontwikkelaars van het programma een terugbetaling aan:

In the event your PC gets a virus, a McAfee expert will remotely access your computer to remove it or we will offer a full refund. (source: official McAfee website)

Gebruikers worden ook aangeboden om te profiteren van McAfee LiveSafe's Secure Cloud Storage waarmee tot 1 GB aan gevoelige informatie kan worden opgeslagen. Hun beveiligingsauthenticatie vereist uw stem en gezicht om toegang te krijgen tot de gegevens.

Bovendien biedt software voor het verwijderen van malware aan om Password Manager te gebruiken om sterke en onbreekbare wachtwoorden te maken om uw sociale media, e-mail, bank en andere accounts te beschermen tegen cybercriminelen.

Besturingssystemen Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/Android/iOS
Beperkingen 30 dagen gratis proefversie voor 10 apparaten van McAfee Total Protection
Prijs $ 120,37
Volledige grootte 500 MB
Speciale aanbiedingen Belooft een teruggave van het geld als het virus niet uit het systeem wordt verwijderd

4. Kaspersky Internet Security biedt bescherming voor computer, identiteit, geld en kinderen

The image of Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security biedt virusbeveiliging voor Windows-, Mac-, Android-, iOS- en Windows-telefoons. Het programma heeft drie abonnementsplannen die verschillende functionaliteit en beveiligingsoplossingen bieden.

Kaspersky werd altijd beschouwd als een van de beste hulpprogramma's voor het verwijderen van malware en verdient het om te worden opgenomen in de beste softwareafdeling voor het verwijderen van malware. Verschillende onderzoekslaboratoria hebben ingestemd met een hoog detectiepercentage voor malware, en een uitstekende anti-phishing-functie, die de privacy en identiteit van haar gebruikers beschermt.

Een van de belangrijkste functies van het programma is het blokkeren van onbekende externe toegang tot een microfoon op pc's. Bovendien maakt het surfen op het web veiliger door gevaarlijke sites te detecteren en verdachte gegevenstraceringsactiviteiten te stoppen met zijn anti-phishing-functie.

Onder de extra voordelen van het programma vindt u Safe Money dat u beschermt terwijl u uw bank- en winkellocaties betreedt, waar u uw financiële gegevens moet toevoegen. Bovendien zorgt het voor uw kinderen en kunt u aanpassen op welke sites uw kinderen toegang hebben.

Besturingssystemen Windows 10/8.1/8/7/Mac OS X/iOS/Android
Beperkingen 30 dagen op proef
Prijs $ 59,95
Volledige grootte 875 MB
Special functies Rescue Disk-functie helpt u om virussen te verwijderen wanneer Windows niet opstart

5. Symantec Norton Security Premium biedt u de mogelijkheid om computerbeveiliging en pc-back-upoplossing te krijgen

The image of Symantec Norton Security Premium

Symantec Norton Security Premium biedt realtime bescherming voor Windows-, Android-, Mac- en iOS-apparaten. Deze beveiligingssoftware is in staat om een ​​breed scala aan cyberbedreigingen te identificeren, te blokkeren en te verwijderen, inclusief mogelijk ongewenste programma's, ransomware, spyware en andere malware. Dankzij dat heeft het programma een indrukwekkend aantal prijzen gewonnen:

The AV-Test group, renowned as the security industry standard for unbiased third-party protection and performance tests, awarded Norton with the Best Protection award for Norton Security and the Innovation award for Norton Mobile Security. (source: the official Norton site)

Een van de beste varianten van malware-verwijderingssoftware biedt ook bescherming voor uw financiële gegevens wanneer u een internetbank of online winkel bezoekt. Daarnaast biedt Norton veiligheidsfuncties voor het gezin om uw kinderen te beschermen tegen cybercriminelen of schadelijke informatie. Helaas is ouderlijk toezicht niet beschikbaar op de Mac-versie.

Norton Security Premium heeft een groot intelligentienetwerk en een regelmatig bijgewerkte malwaredatabase waarmee het eenvoudiger is om bedreigingen te detecteren. Ook kan het snel schadelijke programma's en virussen van de getroffen computer, laptop of smartphone detecteren en verwijderen. Bovendien zijn Norton-experts er altijd om u te helpen bij het omgaan met cyberinfecties omdat de ondersteuning 24 uur per dag wordt geboden.

Ten slotte biedt anti-malware een speciale manier om uw gevoelige gegevens op te slaan – 25 GB aan informatie kan veilig worden bewaard in de veilige cloudopslag van Norton. Maar als dat allemaal nog niet genoeg is, is het bedrijf bereid om u nog meer ruimte te bieden in ruil voor een speciale vergoeding.

Besturingssystemen Windows 10/8.1/8/7/XP/Mac OS X/iOS/Android
Prijs $ 49,99 voor 10 apparaten
Speciale aanbiedingen 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
Speciale functies 25 GB aan online opslag; ingebouwde wachtwoordbeheerder

BONUS: Kies Reimage voor ultieme computerbeveiliging en het verwijderen van malware

The image of Reimage

Als u op zoek bent naar de uitzonderlijke oplossing, raden we aan om op Reimage Repair te letten. Het programma verdient het om op de lijst met beste tools voor het verwijderen van malware te staan, omdat het niet alleen uw computer tegen malware kan beschermen. Het kan ook uw computer repareren en de ernstigste gevolgen van malware elimineren.

Bijna 10 jaar geleden begon Reimage haar activiteit als een hulpmiddel om computerfouten en hardwaregerelateerde problemen op te lossen, zoals een laag geheugen of problemen gerelateerd aan de harde schijfsnelheid. Deze ongekende technologie omvat het controleren van het systeem op fouten en het opnieuw installeren van slechte componenten. Het meest verrassende feit is dat het programma werkt in de achtergrond van het systeem en geen reboot-computer vereist.

De database bestaat uit 25.000.000 systeembestanden en wordt voortdurend bijgewerkt. Als uw systeem toevallig geïnfecteerd raakt met het virus dat uw register van vergelijkbare componenten wijzigt, zal Reimage deze gewijzigde bestanden wijzigen met de nieuwe.

Reimage is a fantastic repair utility that can fix some of the ugliest Windows problems out there. (source: PCWorld)

Enkele jaren geleden startte Reimage de samenwerking met AviraAntivir. Als gevolg hiervan werd er nog een geweldige functie toegevoegd aan het programma: de antivirus-technologie. Met zijn hulp biedt het programma het ultieme beveiligingsniveau door het systeem te beschermen tegen virussen, adware, spyware, crimeware, Trojaanse paarden, rootkits en wormen. Deze multifunctionele tool zorgt voor de beste bescherming voor uw Windows-, Mac- en Android-apparaat.

Versies Reimage Repair, Reimage for Mac, Reimage Cleaner (for Android, free)
Besturingssystemen Windows 10/8.1/8/7/XP/Vista
Volledige grootte 591 KB
Prijs $ 43,93 (Windows-versie), $ 39,41 (Mac-versie)
De belangrijkste functie Een volledige Windows OS-reparatieservice
Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal