De beste gratis tools voor de verwijdering van malware in 2019

Kies de beste gratis app om malware te verwijderen om UW pc en smartphone te beschermen

The best free malware removal tools of 2019

De cybercriminaliteit-statistieken zijn zorgwekkend. Vorig jaar zagen we talloze wereldwijde gijzelsoftware-aanvallen, datalekken, gevallen van cryptocurrency-mining en phishing-pogingen. Die situatie zal naar verwachting ook in 2019 niet veranderen. Eigenlijk wordt het naar verwachting nog erger.

Dit betekent echter niet dat we allemaal offline zullen gaan en onze apparaten van het internet zullen loskoppelen. Absoluut niet! We moeten echter voorzichtiger online te werk gaan en een extra laag aan computerbeveiliging toevoegen. De eerste en een essentiële stap om te voorkomen dat verschillende soorten virussen uw systeem binnendringen en corrumperen, is kiezen voor een krachtige beveiligingssoftware.

Uiteraard kunnen professionele hulpmiddelen voor het verwijderen van malware relatief duur zijn. Daarop inspelend hebben we een lijst voorbereid met de beste gratis hulpprogramma’s van 2019 voor de verwijdering malware om een ​​bewijs te leveren dat het niet nodig is enorme investeringen te doen om uw systeem tegen cyberinfecties te beschermen. Merk op dat sommige van de anti-malware programma's ook premium-versies hebben die kunnen worden aangeschaft als u wat extra beveiliging wilt.

We voelen ons echter verplicht om u te waarschuwen dat u voorzichtig moet zijn met potentiële oplichting op internet. Oplichters proberen u mogelijk geld afhandig te maken door nep-antivirusprogramma's aan te bieden die er precies zo uitzien als de legitieme software. Download daarom de onderstaande gratis hulpprogramma's voor de verwijdering van malware alleen van officiële websites of geautoriseerde distributeurs.

1. AVG AntiVirus Free biedt realtime bescherming

Employ AVG Antivirus software for free

AVG is een bekende ontwikkelaar van beveiligingssoftware die in 2016 werd overgenomen door Avast. Na hun krachten te bundelen, hebben deze twee antivirus-verkopers wereldwijd een indrukwekkend aantal gebruikers verzameld.

De bekendste producten van AVG zijn AVG Antivirus, AVG Ultimate en AVG Internet Security. Het bedrijf biedt echter ook een gratis versie aan. Het maakt niet uit dat deze zonder vergoeding kan worden verkregen, hij wordt als een betrouwbare malware-verwijderaar beschouwd. In feite is hij goedgekeurd als de beste gratis verwijderingshulpprogramma voor malware.

De belangrijkste functie die AVG gratis biedt, is de bescherming tegen schadelijke downloads die worden verwijderd voordat ze het systeem binnenkomen. Als ze toevallig hun weg naar de computer vinden, kunt u ook rustig blijven omdat elk bestand in eerste instantie niet kan worden gestart. Het programma analyseert elke nieuwe component en verwijdert ze als het bestand als schadelijk wordt aangemerkt.

Trouwens, het goede nieuws is dat u realtime beveiligingsupdates kunt krijgen wanneer u kiest voor de gratis versie van AVG. Met hun hulp kunt u er zeker van zijn dat uw computer is beveiligd tegen de nieuwste malware, zoals gijzelsoftware, spyware en andere cyberbedreigingen die elke dag opnieuw verschijnen.

Antivirus blokkeert ook onveilige koppelingen, downloads en schadelijke e-mailbijlagen. Zo helpt deze tool het risico op phishing-aanvallen te minimaliseren. Uit onafhankelijke testresultaten blijkt echter dat de anti-phishing-functie niet zo goed is als andere beveiligingsprogramma's.

Tenslotte kunnen gebruikers de AVG Web TuneUp-plug-in uitproberen die ze aan hun browsers kunnen toevoegen om hun surfen op het internet veiliger te maken.

An excellent choice. But don't just take my word for it. Go ahead and give the program a try. (source: PCMag)

Volgens de ontwikkelaars van het programma zult u meer dan tevreden zijn met het nieuwe en eenvoudige ontwerp dat expliciet laat zien hoe u wordt beschermd tegen malware-aanvallen. Bovendien vertraagt ​de ​AVG Antivirus-tool uw computer niet. Als u geïnteresseerd bent in uitbreiding van de functies, kunt u de volledige bescherming krijgen voor $ 70 per jaar.

Het AVG-beveiligingsprogramma biedt bescherming voor computers, laptops en mobiele apparaten die worden uitgevoerd in:

 • Windows (10, 8, 7, Vista en XP SP3)
 • Mac OS X (OSX 10.8 Mountain Lion of hoger)
 • Android OS (2.2 of hoger)
Voordelen Nadelen Conclusie
Realtime bescherming tegen malware

Systeemscan is langzamer in vergelijking met de gemiddelde antivirus-scansnelheid

Ondanks een paar kleine nadelen, is AVG Antivirus een van de beste gratis tools die online beschikbaar is en die volledige bescherming biedt voor computers, laptops en mobiele apparaten.

Toont geweldige resultaten in onafhankelijke testlaboratoria

Bevat geen grote antiphishing-bescherming

Blokkeert kwaadaardige websites vrij goed

Beschermt computers en mobiele apparaten

2. BitDefender Antivirus Free biedt bekroonde bescherming die niet veel bronnen op de computer gebruikt

Try the free edition of BitDefender antivirus

BitDefender Antivirus maakt gebruik van een innovatieve technologie genaamd gedragsdetectie. Het controleert nauwlettend de apps die aanwezig zijn op de computer en controleert die op verdachte activiteiten. Als de gratis tool voor het verwijderen van malware programma's detecteert die niet volgens de regels werken, onderneemt het onmiddellijk actie.

De gratis antivirus beschermt computers tegen Trojaanse paarden, wormen, gijzelsoftware, spyware, rootkits en zelfs zero-day exploits. Het biedt dus absoluut realtime bescherming tegen elke mogelijke cyberdreiging die op de loer ligt op het web.

Een andere geavanceerde technologie die het gebruikt, is machine learning waarmee u kunt worden beschermd tegen frauduleuze websites, valse alarmen en andere phishing-inhoud. De gratis editie van BitDefender valt u ook niet lastig met irritante meldingen over de updates. In plaats daarvan zorgt het in stilte voor de beveiliging van uw computer op de achtergrond.

Een van de grootste voordelen van de gratis antivirussoftware van Bitdefender is het gebruik in lichte mate van de bronnen van de computer. Na een snelle installatie zult u geen systeemvertragingen, achterblijvende video's of games of soortgelijke programma's opmerken. U merkt dus nauwelijks dat deze software op de achtergrond draait.

The labs have already made it very clear that Bitdefender is a winner. (Source: PCMag)

Bitdefender heeft ook een betaalde versie die meer functies en een geavanceerd beveiligingsniveau biedt. Als u echter geen geld wilt uitgeven, moet u een gratis versie van een beveiligingsprogramma installeren. De gratis antivirus is compatibel met:

 • Windows 10, 8.1, 8 of 7 SP1;
 • Mac OS X;
 • Android OS.
Voordelen Nadelen Conclusie

Geweldige resultaten in onafhankelijke testlaboratoria

Hebben geen geplande scanfunctie

Het programma ontving talloze onderscheidingen en liet uitstekende resultaten zien in onafhankelijke testlaboratoria. Het biedt een algemene computerbeveiliging. U kunt echter problemen hebben met het ontbreken van extra functies, zoals beperkte scanopties of het onvermogen om systeemscans in te plannen.

Uitstekende antiphishing-bescherming

Vereist een internetverbinding

Realtime bescherming tegen malware

Eenvoudig te gebruiken interface

3. De Panda Free Antivirus tool biedt oplossingen voor het opschonen van de cloud

Panda Free Antivirus in 2018

De Panda Antivirus-software is gecategoriseerd als een van de beste gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van malware, omdat er geen supervisie voor nodig is. Eenmaal geïnstalleerd, doet het programma alle werk voor u. Het is ook geweldig dat het in de cloud functioneert. Daarom hoeft u geen bestanden op te slaan of regelmatig updates uit te voeren.

Bovendien zorgt Panda Antivirus voor veilig online browsen en winkelen. Evenzo bent u beschermd tegen E-shop oplichting en andere phishing-pogingen. De Premium-versie is compatibel met Windows- en Android-apparaten, waardoor u kunt genieten van verschillende functies, zoals antidiefstalalarm, vergrendelfunctie en wisfunctie, en realtime locatie voor uw gadgets.

Een van de belangrijkste functies is de USB-drive-vaccinatie van Panda. Het scant stations dus op malware en laat geen schadelijke programma's op de computer toe. Het is inderdaad een unieke functie die een extra beschermingslaag kan bieden als u regelmatig externe stations op uw computer aansluit.

De antivirus biedt echter niet zo’n goede bescherming zoals andere gratis beveiligingsprogramma's. Het programma leverde geen geweldige resultaten op bij onafhankelijke tests en onze tests.

Voordelen Nadelen Conclusie

Vaccineert USB-drives

Gemiddeld of lager dan de gemiddelde computerbeveiliging tegen malware. Ondanks een unieke USB-drive-vaccinatie, is dit programma een reguliere gratis antivirus die geen maximale bescherming biedt. In vergelijking met eerder beschreven programma's biedt Panda Free Antivirus niet de beste bescherming.

Beschermt online activiteiten

Blokkeert phishingwebsites

Cloudoplossingen na malware-aanval

4. Gratis Malwarebytes Anti-Malware schoont verschillende cyberbedreigingen op van de getroffen apparaten

Get Malwarebytes Anti-malware software for free

Malwarebytes wordt beschouwd als een van de beste verwijderaars van malware en spyware. Terwijl u ook zijn Premium-versie kunt gaan gebruiken, biedt het een efficiënt gratis anti-malware-programma aan. De producten van dit bedrijf detecteren en elimineren dagelijks meer dan 15 miljoen bedreigingen. Deze tool voor het verwijderen van virussen biedt realtime bescherming en identificeert automatisch nieuwe en oude computergevaren om uw systeem te beschermen voordat malware uw pc infecteert.

Malwarebytes Anti-Malware-software biedt een anti-exploitfunctie naast de gebruikelijke anti-gijzelsoftware. De combinatie van deze functies garandeert dat de gijzelsoftware-aanval wordt gestopt voordat uw gegevens worden beschadigd en dat kwetsbare systemen worden afgeschermd voor de exploit-aanval. Deze functie is echter alleen beschikbaar voor gebruikers van betaalde versies.

Gelukkig zijn er gratis versies voor zowel Mac- als Windows-gebruikers. Op dezelfde manier kunt u genieten van een veilige computer, ondanks het besturingssysteem dat u gebruikt. Daarnaast is er een variant voor Android-fans om hun apparaten en privacy te beschermen. De gratis versie van anti-malware biedt de volgende functies:

 • anti-malware en anti-spyware. Het detecteert en verwijdert cyberbedreigingen van het getroffen apparaat;
 • Anti-rootkit. Het lokaliseert en verwijdert rootkits en repareert beschadigde bestanden.

Dus dit gratis hulpmiddel is geweldig voor het opschonen van de betreffende machine. Als u echter de antivirusfuncties langer dan 14 dagen wilt behouden, moet u de licentie betalen. Merk op dat de premium-versie van Malwarebytes Anti-malware tool slechts £ 19,95 per jaar kost, dus hij is niet zo duur.

Voordelen Nadelen Conclusie

Anti-malware/anti-spyware detectie en verwijdering

Het gratis Malwarebytes Anti-Malware werkt als een schoonmaakmiddel. De gratis Malwarebytes Anti-Malware werkt als een schoonmaakmiddel. Free anti-malware tool werkt als malware-verwijdering. Vandaar dat, om te kunnen profiteren van alle geweldige functionaliteiten, inclusief bescherming tegen gijzelsoftware, u een licentie moet verkrijgen na een gratis proefperiode.

Verwijderen van rootkits en systeemherstel na schade

Gijzelsoftware-preventie

Malware- preventie

Blokkeert schadelijke websites

Protects from zero-day exploits

5. Het Microsoft-hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software is alleen geschikt voor Windows-computers

De Microsoft-software voor het verwijderen van malware is ontworpen voor Windows-besturingssystemen. Het wordt automatisch geïnstalleerd op computers samen met Windows-updates die elke tweede dinsdag van elke maand arriveren. U kunt het echter ook op elk gewenst moment downloaden van de officiële website als een zelfstandige toepassing. Het maakt het mogelijk verschillende computerbedreigingen te detecteren en te elimineren en de aangebrachte wijzigingen ongedaan te maken.

Het Microsoft-hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software is compatibel met de volgende versies van het besturingssysteem:

 • Windows 10,
 • Windows 8.1,
 • Windows Server 2012 R2,
 • Windows 8,
 • Windows Server 2012,
 • Windows 7,
 • Windows Server 2008.

Het Microsoft-hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software is volledig gratis en eenvoudig te gebruiken. Nadat u de volledige systeemscan hebt uitgevoerd, wordt het venster weergegeven met informatie over de uitkomst: of er malware is gedetecteerd en beëindigd. Evenzo kunnen zelfs mensen die geen IT-kennis hebben, genieten van Microsoft-beveiligingsservices.

Dit Windows-beveiligingsprogramma moet samen met een andere antivirus worden gebruikt omdat het slechts een klein aantal cyberbedreigingen kan detecteren en verwijderen. Dus om te voorkomen dat malware van uw apparaat wordt gewist, moet u ook een programma verkrijgen dat ook realtime bescherming biedt. De combinatie van twee tools biedt maximale beveiliging voor uw Windows-computer.

Voordelen Nadelen Conclusie

Ingebouwd Windows-beveiligingshulpprogramma

Detecteert slechts een kleine hoeveelheid malware

Het Microsoft-hulpprogramma voor de verwijdering van schadelijke software is een geweldige tool voor het opschonen van geïnfecteerde Windows-machines. Het biedt echter geen realtime bescherming, wat een must is voor cybersecurity. Daarom wordt het aanbevolen om als een extra tool te gebruiken.

Maandelijkse updates

Biedt geen realtime bescherming

Eenvoudig te gebruiken

Snelle malware-eliminatie

6. BONUS: Gratis Reimage Antivirus-software. Reinig en repareer uw computer!

Use Reimage to protect your computer

Ondanks alle bovengenoemde gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van malware van 2019, raden we u ten zeerste aan om Reimage uit te proberen. Het is een geweldige software die is ontworpen om niet alleen uw privacy te beschermen, maar ook om de prestaties van uw computer aanzienlijk te verbeteren. U wordt niet langer gestoord door systeemcrashes of bevriezen van het systeem en kunt genieten van uw browser-ervaring.

Het is gemakkelijk te gebruiken en zorgt ervoor dat uw computer malware-vrij is. Uit verschillende testresultaten blijkt dat Reimage wormen, potentieel ongewenste programma's (PUP's) en andere kwaadaardige toepassingen beter kan detecteren dan andere antivirusprogramma's. Het is in staat om de volgende cyberbedreigingen te identificeren:

 • adware,
 • Trojaanse paarden,
 • crimeware,
 • rootkits,
 • spyware,
 • wormen.

Reimage zorgt er ook voor dat de bestanden die beschadigd zijn gerepareerd worden en dat u volledige technische ondersteuning krijgt voor uw systeem. Het programma heeft een enorme database van 25.000.000 systeembestanden en kan beschadigde ingangen onmiddellijk herstellen. Dus, na de malware-aanval hoeft u zich geen zorgen te maken over het repareren van uw computer en het omgaan met verschillende foutmeldingen die kunnen verschijnen als gevolg van de virusschade.

Als u geniet van deze anti-malwaretool, kunt u er ook een voor uw smartphone krijgen. Reimage is ontwikkeld voor zowel Mac- als Windows-besturingssystemen waarover elke gebruiker tevreden zal zijn. Als u echter wilt profiteren van al zijn functies, kunt u de volledige versie kopen voor slechts € 59,95.

Voordelen Nadelen Conclusie

Groot malwaredetectiegehalte

Bieden geen realtime bescherming tegen malware

Reimage is een geweldig hulpmiddel voor het opschonen van geïnfecteerde apparaten en het stabiel maken van het systeem na een malware-aanval. Het beschermt echter niet tegen cyberbedreigingen. Daarom wordt aangeraden om het te gebruiken in combinatie met een antivirus- of antimalwareprogramma.

Maakt uw computer snel schoon

Herstelt beschadigde of gecorrumpeerde bestanden

Biedt stabiliteit voor uw computer

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Julie Splinter is de nieuwsredacteur van Zondervirus.nl. Ze is bachelor in de Engelse filologie.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal