Verwijder WhatsApp virus (Verwijdering Instructies) - feb 2021 update

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Malware

De veelvoud aan WhatsApp-virussen en oplichterspraktijken

WhatsApp virus

Het WhatsApp virus is een type software gemaakt om de WhatsApp-applicatiegebruiker te misleiden. De oorspronkelijke app zelf is GEEN virus, maar zijn naam of zijn platform kunnen door kwaadwillende derden gebruikt worden om nietsvermoedende slachtoffers te misleiden tothet downloaden van de Trojan of hun vertrouwelijke informatie door te geven.

Deze programma’s worden meestal geïnstalleerd als extra componenten op het geïnfecteerde apparaat; daarom is het niet genoeg om WhatsApp simpelweg vande computer te verwijderen om het probleem op te lossen.

WhatsApp is een populaire gratis berichtendienst die compatibel is met “iPhone,” “Android”, “BlackBerry”, “Windows” en andere mobiele besturingssystemen. Momenteel omvat de gebruikersdatabase meer dan 1,2 miljard gebruikers , en daarom is het niet verwonderlijk dat oplichters en malware-ontwikkelaarsmanieren bedenken om daarvan te profiteren.

En beveiligingsfouten in de code van het programma verbeteren de situatie ook niet.

Begin dit jaar heeft deTobias Boalter, onderzoeker aan de universiteit van Californië, een achterdeur gedetecteerd die onbevoegde en onbewaakte toegang tot de app mogelijk maakt. Dit beveiligingslek maakte het mogelijk dat ​​de beveiligde eind-tot-eind-berichtencryptie te decoderen was, waardoor hackers de gesprekken van slachtoffers konden lezen .

Illustratie van het WhatsApp-virusHet WhatsApp-virus doemt op in veel verschillende vormen en groottes. In de bovenstaande afbeelding kunt u een aantal voorbeelden van virus-versies zien.

Natuurlijk werd de fout snel opgelost, maar kan gegarandeerd worden dat er in de toekomst niet nog eens zo’n rampdag zal komen? Zelfs als WhatsApp zijn beveiligingsproblemen oplost, zijn er tal van andere manieren om de app te gebruiken voor kwaadaardige doeleinden.

In dit artikel zullen we enkele van de nu actuele bedreigingen introduceren, proberen te bepalen hoe ze de apparaten bereiken en uiteindelijk WhatsApp-virusverwijderingsopties bespreken. Als u een Android-gebruiker bent, zult u ook nuttige informatie vinden in de Android-gids voor virus-eliminatie.

WhatsApp virus

WhatsApp-virusversies:

WhatsApp-GhostCtrl-virus

GhostCtrl is een Trojan die zich kan vermommen als een verscheidenheid aan verschillende programma’s, waaronder WhatsApp. Na het installeren zal de nep-WhatsApp-applicatie de controle van het apparaat overnemen.DE hackers kunnen dan beginnen met het verzamelen van alle informatie die ze willen, of het nu logboeken, sms-berichten, nummers op uw contactenlijst, de Gps-locatieof de browsergeschiedenis van de telefoon is.

Daarnaast heeft GhostCtrl de mogelijkheid om de microfoon en de camera van de telefoon in of uit te schakelen, zodat u zowel online als in het echte leven kunt worden bespioneerd.

De nep-applicatie lijkt op een normale WhatsApp-applicatie. Daardoor kan het moeilijk zijn om hem te detecteren. Daarom moet u altijd apps downloaden vanaf de gerenommeerde bronnen.

Het WhatsApp spraakbericht Trojan-virus

Als u een spraakbericht in uw e-mail heeft ontvangen van WhatsApp, is het hoogstwaarschijnlijk dat oplichters u in hun vizier hebben. De naam van het onderwerp van dergelijke spamberichtenis ‘Missed voicemail’, terwijl de brief zelf gefabriceerde informatie bevat over wanneer het bericht is ontvangen en een link om het bericht af te spelen.

Helaas, wanneer u op de knop ‘Afspelen’ klikt, komt u nergens anders terecht dan op een kwaadaardige website waar criminelen u zullen proberen over te halen om kwaadaardige programma’s te installeren, zoals Browser 6.5.

Dergelijke programma’s zijn waarschijnlijk besmet met gijzelsoftware of soortgelijke virussen, dus moet u uiterst voorzichtig zijn!

De WhatsApp Goud-oplichterij

Nog een ander frauduleus programma dat is ontworpen om lichtgelovige gebruikers te misleiden in het downloaden van kwaadaardige software, vermomd als een nieuwe WhatsApp-functie.

In het bijzonder hebben de oplichters berichten verspreid die de slachtoffers oproepen om hun accounts te upgraden naar de WhatsApp Gold-premiumversie. Het probleem is dat deze versie niet bestaat.

Wanneer gebruikers klikken op de link die in het bericht wordt aangegeven, worden ze doorgestuurd naar door malware aangestuurdewebsites en lopen gebruikers een groot risico dan hun apparaten worden besmet.

WhatsApp virus

De WhatsApp proefperiode-oplichterij

Net als de eerder genoemde oplichterij, is de WhatsApp-proefperiode-fraude gebaseerd op het aan slachtoffers sturen van nepberichten die beweren dat hun eenjarige proeftijd van WhatsApp is verlopen en dat de gebruiker zich moet abonneren om het te verlengen.

Om gebruikers warm te maken voor ditnep-aanbod, moedigen de oplichters de slachtoffers aan om contact op te nemen met een “klantportaal” en zich aan te melden met hun WhatsApp-inloggegevens.

Vervolgens wordt aan de slachtoffers gevraagd om hun bankgegevens te verstrekken om een ​​maandelijks of jaarlijks lidmaatschap van de dienst te kopen.

Natuurlijk, belandt de doorgegeven informatie in de handen van hackers die u enorme hoeveelheden geld in rekening kunnen brengen voor diensten die niet bestaan.

De Smartphone-virusdistributie

Er zijn verschillende manieren waarop uw systeem geïnfecteerd kan raken met het WhatsApp-virus:

 • U kunt op een besmette toevoeging of link klikken terwijl u op het web surft
 • Het downloaden van schadelijke applicaties vanaf bronnen buiten de officiële appwinkels
 • Een kwaadaardige link ontvangen binnen de WhatsApp-applicatie zelf
 • Een spambericht ontvangen met een kwaadaardige link

Om veilig te blijven moet u leren om meer sceptisch te zijn. Maak geen haast om op verdachte links te klikken, blijf weg van louche advertenties, wees voorzichtig bij het openen van e-mailbijlagen en onthoud dat WhatsApp u nooit buiten de app om zal contacteren. Als ze dat doen, is er waarschijnlijk sprake van een poging tot oplichterij.

De verwijdering van het WhatsApp-virus:

Afhankelijk van het type virus, moet u mogelijk verschillende technieken gebruiken om het WhatsApp-virus uit uw apparaat te verwijderen.

In sommige gevallen kan het genoeg zijn om de parasiet te elimineren met behulp van antivirus-software zoals ReimageIntego, terwijl u voor het verwijderen van andere malware bereid moet zijn om een ​​beetje harder te werken. U kunt de standaardinstellingen van de telefoon herstellen of de toepassing opnieuw installeren om de volledige WhatsApp-virusverwijdering te voltooien.

Kijk voor nuttige tips over hoe u het virus verwijdert in de Android-virus verwijderingsgids op onze website.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele WhatsApp virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder WhatsApp van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder WhatsApp en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar WhatsApp en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder WhatsApp van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar WhatsApp of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het WhatsApp virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou WhatsApp uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder WhatsApp van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier WhatsApp en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van WhatsApp. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder WhatsApp van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier WhatsApp en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van WhatsApp. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder WhatsApp van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar WhatsApp of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van WhatsApp te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de WhatsApp register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen