Verwijder Vipasana virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet aug 2016

Vipasana virus Verwijdering Handleiding

Wat is Vipasana ransomware virus?

Ik werd geïnfecteerd met het Vipasana virus. Wat houdt dit in voor mij?

Tussen de recente ransomware, die veel problemen veroorzaakten en nog steeds veroorzaken op het internet, loopt het Vipasana ransomware virus niet ver achterop als het gaat over schade en gevaar. Hoewel de oorspronkelijke term “Vipasana” een vorm van meditatie is, veroorzaakt het virus gevoelens die ver van innerlijke rust liggen. Het virus is in staat om persoonlijke data te coderen met de hulp van uitstekende wiskundige algoritmes. Hier stopt het gevaar stopt echter niet. Het wordt beschouwd als één van de weinige virussen die in staat zijn om je bestanden offline te vergrendelen. Dus zelfs al slaag je erin je verbinding met het internet te verbreken, zal dit je niet beschermen tegen de aanval van deze ransomware. Als je één van de slachtoffers bent, richt je dan op het verwideren van Vipasana. Een manier om dit te doen is oor het installeren van een anti-spyware programma.

Te zien aan de tekst van de losgeldbrief, richt het virus zijn pijlen vooral op Russische gebruikers. Als je echter niet in Oost-Europa of Azië woont, moet je echter niet denken dat je veilig bent voor deze dreiging. Het is geweten dat de virussen de populaire AES codering techniek gebruiken, welke bestaat uit een publieke en private sleutel. Dit algoritme heeft reeds tal van ransomware eigenaars geholpen de provate data van gebruikers succesvol te coderen. Wees dus op je hoede. Bovendien moet de Vipasana malware als nog gevaarlijker beschouwd worden omdat het zichzelf kan opstarten in offline modus. Als het kwaadaardige bestand dat het virus bevat je computer infiltreert kan het zichzelf activeren zelfs als je de inernet verbinding verbreekt.

Bovendien wordt het virus ervan verdacht toe te behoren aan de beruchte groep van virussen, die een gelijkaardig mailadres delen om contact op te nemen. Er waren reeds meerdere dreigingen zoals vegclass@aol.com en gerkaman@aol.com.xtbl, die op dezelfde manier werken. Bij dit virus is het bedrag van het losgeld dat ze vragen onbekend. Slachtoffers worden verondersteld de hackers te contacteren via de vipasana@aol.com e-mail. Men krijgt één week van de hackers om het losgeld over te maken. Nadien krijgen ze instructies over hoe een Bitcoin wallet aan te maken en dan de details van de betaling door te sturen in ruil voor de persoonlijke bestanden. We willen je eraan herinneren dat je geen hoop moet koesteren om je bestanden terug te krijgen nadat de transactie voltooid werd. Cyber criminelen hebben geen verantwoordelijkheid of geweten om je de informatie terug te bezorgen. Probeer in plaats hiervan data recovery programma’s. Maar zorg wel dat je voor je dit doet het virus volledig verwijdert.

Hoe infecteerd Vipasana computers?

Net zoals andere dreigingen van dit type, infecteerd de Vipasana ransomware computers via spam mailbijlagen. Haast je niet om bijlagen te openen die afkomstig zijn van belastindiensten, transport bedrijven of zelfs de lokale rechtbank. Hackers zijn zeer goed geworden in het vinden van overtuigende strategieën. Meestal bevatten nep mails spellingsfouten of typo’s. Je kan ook fouten opmerken in het logo. Let op en blijf op je hoede tijdens het controleren van gelijkaardige mails. Bovendien willen hackers je overtuigen om de bestanden die de Vipasana infectie of andere ransomware bevatten te openen. Als je twijfelt, neem dan rechtstreeks contact op met de aangegeven instelling. Het roekeloos openen van de mail kan voor langdurige en grote problemen zorgen. Denk er tenslotte ook aan dat malware je pc ook kan aanvallen via een Trojaan. Dus heb je een krachtig anti-spyware programma nodig, bv., FortectIntego, dat de dreiging zal ontdekken voor het zichzelf uitpakt en de ransomware loslaat.

Vipasana verwijderingshandleiding:

Wij raden je aan om onmiddellijk voor de automatische verwijdering te kiezen. Het malware verwijdering programma zal het virus localiseren en Vipasana in een mum van tijd verwijderen. Meer nog het zorgt ervoor dat er geen virus-gerelateerde bestanden achterblijven op het systeem. Nadat de dreiging permanent werd uitgeschakelt, kan je beginnen denken aan manieren om je bestanden te decoderen. Zoals we voordien reeds vermelden kan je data recovery programma’s proberen. De beste manier om je data te herstellen is van op een back-up. Probeer bovendien naar kopieën te zoeken op de harde schijf. Als je er geen hebt wordt het hoog tijd dat je een back-up maakt van je bestanden. Je kan belangrijke bstanden ook opslagen op verschillende verwijderbare media. Vergeet tenslotte niet om steeds op je hoede te zijn tijdens het surfen en bij het downloaden van nieuwe software. Je kan nooit weten welk virus wacht op een nieuw slachtoffer.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Vipasana virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Vipasana door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Vipasana is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Vipasana succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Vipasana en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen