Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Vipasana virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet aug 2016

door Julie Splinters - - | Het type: Ransomware

Ik werd geïnfecteerd met het Vipasana virus. Wat houdt dit in voor mij?

Tussen de recente ransomware, die veel problemen veroorzaakten en nog steeds veroorzaken op het internet, loopt het Vipasana ransomware virus niet ver achterop als het gaat over schade en gevaar. Hoewel de oorspronkelijke term “Vipasana” een vorm van meditatie is, veroorzaakt het virus gevoelens die ver van innerlijke rust liggen. Het virus is in staat om persoonlijke data te coderen met de hulp van uitstekende wiskundige algoritmes. Hier stopt het gevaar stopt echter niet. Het wordt beschouwd als één van de weinige virussen die in staat zijn om je bestanden offline te vergrendelen. Dus zelfs al slaag je erin je verbinding met het internet te verbreken, zal dit je niet beschermen tegen de aanval van deze ransomware. Als je één van de slachtoffers bent, richt je dan op het verwideren van Vipasana. Een manier om dit te doen is oor het installeren van een anti-spyware programma.

Te zien aan de tekst van de losgeldbrief, richt het virus zijn pijlen vooral op Russische gebruikers. Als je echter niet in Oost-Europa of Azië woont, moet je echter niet denken dat je veilig bent voor deze dreiging. Het is geweten dat de virussen de populaire AES codering techniek gebruiken, welke bestaat uit een publieke en private sleutel. Dit algoritme heeft reeds tal van ransomware eigenaars geholpen de provate data van gebruikers succesvol te coderen. Wees dus op je hoede. Bovendien moet de Vipasana malware als nog gevaarlijker beschouwd worden omdat het zichzelf kan opstarten in offline modus. Als het kwaadaardige bestand dat het virus bevat je computer infiltreert kan het zichzelf activeren zelfs als je de inernet verbinding verbreekt.

Tthe note of Vipasana virus

Bovendien wordt het virus ervan verdacht toe te behoren aan de beruchte groep van virussen, die een gelijkaardig mailadres delen om contact op te nemen. Er waren reeds meerdere dreigingen zoals vegclass@aol.com en gerkaman@aol.com.xtbl, die op dezelfde manier werken. Bij dit virus is het bedrag van het losgeld dat ze vragen onbekend. Slachtoffers worden verondersteld de hackers te contacteren via de vipasana@aol.com e-mail. Men krijgt één week van de hackers om het losgeld over te maken. Nadien krijgen ze instructies over hoe een Bitcoin wallet aan te maken en dan de details van de betaling door te sturen in ruil voor de persoonlijke bestanden. We willen je eraan herinneren dat je geen hoop moet koesteren om je bestanden terug te krijgen nadat de transactie voltooid werd. Cyber criminelen hebben geen verantwoordelijkheid of geweten om je de informatie terug te bezorgen. Probeer in plaats hiervan data recovery programma’s. Maar zorg wel dat je voor je dit doet het virus volledig verwijdert.

Hoe infecteerd Vipasana computers?

Net zoals andere dreigingen van dit type, infecteerd de Vipasana ransomware computers via spam mailbijlagen. Haast je niet om bijlagen te openen die afkomstig zijn van belastindiensten, transport bedrijven of zelfs de lokale rechtbank. Hackers zijn zeer goed geworden in het vinden van overtuigende strategieën. Meestal bevatten nep mails spellingsfouten of typo’s. Je kan ook fouten opmerken in het logo. Let op en blijf op je hoede tijdens het controleren van gelijkaardige mails. Bovendien willen hackers je overtuigen om de bestanden die de Vipasana infectie of andere ransomware bevatten te openen. Als je twijfelt, neem dan rechtstreeks contact op met de aangegeven instelling. Het roekeloos openen van de mail kan voor langdurige en grote problemen zorgen. Denk er tenslotte ook aan dat malware je pc ook kan aanvallen via een Trojaan. Dus heb je een krachtig anti-spyware programma nodig, bv., ReimageIntego, dat de dreiging zal ontdekken voor het zichzelf uitpakt en de ransomware loslaat.

Vipasana verwijderingshandleiding:

Wij raden je aan om onmiddellijk voor de automatische verwijdering te kiezen. Het malware verwijdering programma zal het virus localiseren en Vipasana in een mum van tijd verwijderen. Meer nog het zorgt ervoor dat er geen virus-gerelateerde bestanden achterblijven op het systeem. Nadat de dreiging permanent werd uitgeschakelt, kan je beginnen denken aan manieren om je bestanden te decoderen. Zoals we voordien reeds vermelden kan je data recovery programma’s proberen. De beste manier om je data te herstellen is van op een back-up. Probeer bovendien naar kopieën te zoeken op de harde schijf. Als je er geen hebt wordt het hoog tijd dat je een back-up maakt van je bestanden. Je kan belangrijke bstanden ook opslagen op verschillende verwijderbare media. Vergeet tenslotte niet om steeds op je hoede te zijn tijdens het surfen en bij het downloaden van nieuwe software. Je kan nooit weten welk virus wacht op een nieuw slachtoffer.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Vipasana virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Vipasana door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Vipasana weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Vipasana verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Vipasana door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Vipasana is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Vipasana succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Vipasana en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-vipasana-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Vipasana ransomware virus