Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Uyari ransomware virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Lucia Danes - - | Het type: Ransomware

De voornaamste principes van de Uyari ransomware:

Uyari ransomware is de naam van een virus dat weer maar eens een geo-gerichte cyber infectie is. Deze keer vormen gebruikers in Turkije het episch centrum van de infectie. Als je jezelf dus ergens rond dit gebeid bevind – zet je dan schrap om de potentiële aanval af te slaan. De beste manier om dit te doen is door meer te weten te komen over dit virus, hoe het zich verspreid, waar je het kan tegenkomen en deze kennis gebruiken om het te vermijden. In dit artikel bespreken we de sleutelpunten die je moet weten over dit virus en geven we je ook tips over hoe je Uyari kan verwijderen als je reeds geïnfecteerd werd. Als je echter geen tijd wenst te verliezen met lezen en het virus onmiddellijk wil stoppen kan je rechtstreeks doorgaan naar de virus verwijdering en Reimage gebruiken om verlost te worden van deze infectie.

An illustration of Uyari ransomware

Zoals we reeds vermelden, is dit virus ontworpen voor een specifieke locatie en publiek, wat zich duidelijk weerspiegelt in de losgeldbrief, aangezien deze in het Turks geschreven is. We moeten je eraan herinneren dat het virus pas in de laatste stages van de infectie de loageldbrief plaatst, nadat het klaar is met het coderen van alle bestanden met een ingewikkeld algoritme. De losgeldbrief geeft je wat basis informatie over wat er met je computer gebeurde, waarom je bestanden ontoegankelijk zijn en wat je kan doen om ze te ontgrendelen. De melding wordt getoond in HTML formaat met het label “DOSYALARINIZA ULAŞMAK İÇİN AÇINIZ”. Het komt erop neer dat de hackers je vragen om een aanzienlijke som (rond de $1315.66) te betalen voor de decoderingssleutel. Het probleem is dat niemand weet of deze sleutel ook echt bestaat en of de cyber criminelen hun woord houden en je ervan voorzien. Darom is de meer betrouwbare optie, het virus verwijderen en andere manieren zoeken om je bestanden te decoderen. Op deze manier vermijd je opgelicht te worden en onderstuen je de cyber criminelen niet bij het ontwikkelen van zelfs nog gevaarlijkere programma’s. Wat je ook nog moet weten is dat de gecodeerde bestanden de “.locked” extensie zullen hebben, en zolang deze extensie toegevoegd is zullen ze vergrendeld blijven. Op het moment van schrijven zijn er geen tools die het kunnen verwijderen, maar er is wel software die je kan helpen bij het verwijderen van Uyari en ervoor zorgt dat je bestanden in de toekomst veilig blijven.

Manieren waarop deze ransomware zich verspreid en computers overneemt:

Als je wil vermijden dat je belangrijke data kwijtspeelt aan het frauduleuse Uyari virus, moet je er als eerste voor zorgen dat je systeem en software bijgewerkt zijn. Een veroudert systeem of toepassingen kunnen ervoor zorgen dat je computer geïnfecteerd wordt met ransomware en je bestanden dus vergrendelt worden. Probeer ook om verdachte sites, software download pagina’s en andere onveilige omeinen te mijden omdat deze vaak gebruikt worden voor het verdelen van ransomware en gelijkaardige virussen, Trojanen en wormen. Meestal wordt het kwaadaardige script verborgen in software updaters, zoals Adobe Flash Player. Update je software dus enkel van op de officiële site. Wees tenslotte ook voorzichtig met je mail omdat een geïnfecteerd bestand als spam kan opduiken. Zodra Uyari gedownload en geïnstalleerd werd is het moeilijk te stoppen, dus zorg ervoor dat je de infiltratie ervan verhindert.

Uyari verwijdering aanbevelingen en opties voor het herstellen van bestanden:

Aangezien het Uyari virus geen kleine infectie is, heb je een zwaarwichtige software nodig om het te verwijderen. We raden aan om een professionele antivirus scanner te gebruiken om de gecorrumpeerde bestanden te detecteren omdat het manueel verwijderen van het virus zeer ingewikkeld kan zijn. Het kan echter zijn dat je de onderstaande manuele virus verwijderingsinstructies moet gebruiken als het virus je anti-malware tool verhindert zijn taak uit te voeren. Anders moet je het verwijdern van Uyari toevertrouwen aan betrouwbare automatische tools. Denk eraan dat je enkel kan proberen om je bestanden te herstellen van op een back-up of gespecialiseerde data recovery tools te gebruiken nadat Uyari van je computer verwijdert werd.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Manuele Uyari virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Uyari door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Uyari weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Uyari verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Uyari door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Uyari is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Uyari succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Uyari en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner of Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-uyari-ransomware-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen