Verwijder Efdc virus (virus) - Ontgrendel stappen ingevoegd

Efdc virus Verwijdering Handleiding

Wat is Efdc ransomware?

Efdc ransomware is weer een andere versie in de bijzondere familie van bestandsvergrendelaars die niet-ontcijferbaar is

Het Efdc-bestandsvirusDe gijzelsoftware bedreiging wordt als gevaarlijk beschouwd vanwege de directe chantagefunctie

Het Efdc-bestandsvirus is de gijzelsoftware die bestanden vergrendelt wanneer het toestel geïnfecteerd raakt. Het infiltratieproces is snel en gebeurt wanneer illegale diensten worden gebruikt, zodat mensen de infiltratie in de meeste gevallen niet kunnen opmerken. Zodra deze gewone bestanden zoals documenten, afbeeldingen, video- of audiobestanden worden vergrendeld, wordt de losgeldbrief _readme.txt op je toestel afgeleverd. Het tekstbestand wordt geplaatst in verschillende mappen met versleutelde gegevens, en op het bureaublad leest het slachtoffer de instructies grondig door.

Dit is de versie van een bedreiging die al ongeveer 330 verschillende varianten heeft. DJVU ransomware is een familie van het virus dat de bestanden versleutelt die je dagelijks gebruikt. De infectie controleert op veelgebruikte bestanden, zodat de gegevens waardevoller zijn en dringender hersteld moeten worden. Zodra het je computer infecteert en deze bestanden worden vergrendeld, vraagt het virus om $490 tot $980 in Bitcoin als losgeld en dreigt het al je bestanden te verwijderen als de betaling niet wordt gedaan. De legitimiteit en het vertrouwen worden geprobeerd op te bouwen met de korting voor de eerste 72 uur en met het aanbod voor testdecodering van één bestand.

Het Efdc-virus is net als andere gijzelsoftware in deze familie, zoals Orkf en Hoop. Dit type malware versleutelt populaire bestandstypes en voegt zijn eigen .efdc extensie toe aan alle bestanden. Vervolgens levert het het losgeld eisende bericht via een tekstbestand:

ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like pictures, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
hxxps://we.tl/t-VCW326HODa
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail “Spam” or “Junk” folder if you don't get answer more than 6 hours.

To get this software you need write on our e-mail:
manager@mailtemp.ch

Reserve e-mail address to contact us:
managerhelper@airmail.cc

Het coderingsproces begint zodra de infectie de computer bereikt, dus het kan sneller gaan en meer beïnvloeden dan je aanvankelijk zou denken. Het is gebruikelijk voor schadelijke programma's om het extra procesvenster te activeren om het coderen of andere processen te maskeren. Onderzoek toont aan dat dit virus bepaalde Windows Update pop-ups triggert om te veinzen dat het systeem slecht presteert voor een reden.

Naam Efdc ransomware
Type Bestandsvergrendelaar, cryptocurrency-afpersing virus
Familie Djvu/STOP ransomware
Appendix .efdc is de extensie die op bestanden wordt geplaatst na de initiële filetype-indicator
Losgeldbrief _readme.txt
Verdeling De infectie wordt toegevoegd op het toestel wanneer game cheats, software cracks en andere stukken worden gedownload van illegale platformen
Verwijdering Anti-malwaretools zijn nodig voor grondige reiniging omdat de infectie een van de meest gevaarlijke bedreigingen is
Herstelling Aangetaste delen van het systeem kunnen gerepareerd worden met een app als FortectIntego

Encryptie en decryptie uitgelegd

Djvu is niet de nieuwe gijzelsoftware, waardoor deze Efdc-versie gevaarlijker is dan alle andere nieuw uitgebrachte gijzelsoftware. Makers van de dreiging zijn al bezig met het ontwikkelen van verbeterde varianten van deze dreigingen, dus de infectie heeft veel voordelen. Eerdere versies werden ontcijferd, dus werd het hulpmiddel vrijgegeven en hielp het veel slachtoffers.

De makers slaagden er echter in om die gebreken te veranderen en brachten een meer geavanceerde, beproefde versie van de code uit, zodat alle versies sinds 2019 niet gemakkelijk kunnen worden ontcijferd. Maar er zijn enkele gevallen waarin de enige offline ID-methode wordt gebruikt, en de bestaande tool werkt.

Wanneer de gijzelsoftware geen verbinding kan maken met zijn command and control servers tijdens het versleutelen van je bestanden, gebruikt het een ingebouwde encryptiesleutel. De offline ID is over het algemeen eenvoudig te identificeren omdat verschillende varianten eindigen op t1, waarbij elke variant zijn eigen unieke privésleutels heeft. Dit betekent dat iedereen die zijn bestanden door deze variant heeft laten versleutelen, dezelfde ontsleutelingssleutel heeft.

Als de Efdc ransomware een goede verbinding heeft met zijn command and control servers wanneer het bestanden versleutelt, genereren deze servers willekeurige sleutels voor elk geïnfecteerd computerslachtoffer afzonderlijk. Aangezien elke computer zijn eigen sleutel heeft, kan je in de meeste gevallen geen andere gebruiken om je bestanden te decoderen.

Efdc ransomwareBestandsvergrendelaars gebruiken encryptiemethodes en maken bestanden onopenbaar, zodat geld kan worden geëist

Een decoder kan dit misschien omzeilen bij oudere varianten als er hulp is van andere computers. Nieuwere versies zijn echter niet te herstellen zonder verdere actie omdat er niets aan gedaan wordt, zelfs niet als ze offline zijn of geen internetverbinding beschikbaar hebben. Er zijn enkele hoopvolle gevallen waarin offline ID's nog steeds worden gebruikt om dergelijke infecties zoals het Efdc-virus te ruïneren.

Als je je computer hebt geïnfecteerd met een van de Djvu-varianten, moet je proberen Emsisoft decryptor for Djvu/STOP te gebruiken. Het is belangrijk om te vermelden dat deze tool niet voor iedereen zal werken. Het werkt alleen als gegevens werden vergrendeld met een offline ID als gevolg van malware die er niet in slaagt om te communiceren met zijn externe servers.

Verwijder de bedreiging om .efdc-bestanden te kunnen herstellen

De tool STOP/Djvu is een doeltreffende ontcijferingstool die de gijzelsoftware zal laten stoppen met draaien, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je bestanden versleuteld zijn. Het vernietigt de gijzelsoftware echter niet; de meeste anti-virussoftware detecteert alleen maar deze infecties, zoals het Efdc-virus, indien geïnstalleerd op een computer. Toch is er geen andere manier om het te detecteren of te verwijderen, tenzij je regelmatig scant op malware met gespecialiseerde beveiligingsprogramma's.

Soms kunnen deze bedreigingen de toegang tot de software zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes blokkeren, zodat het beëindigingsproces niet eenvoudig is. Misschien vind je een tip voor de Veilige Modus met netwerkoplossingen onderaan het artikel. Dit is de oplossing wanneer het detectieprogramma de bedreiging niet kan vinden omdat het geblokkeerd wordt van toegang tot het systeem en het lokaliseren van de malware. Zoals we al zeiden, zal het verwijderen van de infectie geen bestanden herstellen die worden vergrendeld tijdens de encryptie.

Efdc-virusdetectieAnti-malwareprogramma's kunnen de indringer vinden en hem van het systeem verwijderen

Hetzelfde geldt voor systeemgegevens die beschadigd of onbruikbaar zijn. Malware zoals deze tast vaak stukken aan zoals DLL's, systeemdirectories, mappen, register. Dit zijn de delen van het toestel die nooit handmatig gerepareerd of gewijzigd mogen worden door de gebruiker. Het is belangrijk om het toestel goed te herstellen, dus hulpmiddelen zoals FortectIntego kunnen je daarbij helpen.

  • Download de toepassing door op bovenstaande link te klikken
  • Klik op ReimageRepair.exe
  • Selecteer Ja als User Account Control (UAC) verschijnt
  • Klik op Installeren en wacht tot het programma klaar is met het installatieproces
  • De analyse van je machine zal onmiddellijk beginnenReimage scan
  • Zodra je klaar bent, controleer je de resultaten; ze worden vermeld in de Samenvatting
  • Je kunt nu op elk van de problemen klikken en ze handmatig oplossen
  • Als je veel problemen ziet die je moeilijk kunt oplossen, raden wij je aan de licentie te kopen en ze automatisch te verhelpen.Reimage results

Zodra het toestel goed hersteld is en er geen sporen meer zijn van de malware, kun je die gecodeerde bestanden zelf vrijelijk herstellen. Back-ups van de externe schijf zou de beste optie zijn. Aangezien veel gebruikers geen goede data back-ups voorbereiden voordat ze aangevallen worden door Efdc ransomware, kunnen ze vaak de toegang tot hun bestanden permanent verliezen. Criminelen betalen is ook zeer riskant, omdat ze misschien hun beloftes niet nakomen en nooit de benodigde ontcijferingstool terugsturen.

Hoewel dit verschrikkelijk kan klinken, is niet alles verloren. Dataherstelsoftware kan je in sommige situaties helpen (het hangt sterk af van het gebruikte encryptiealgoritme, of gijzelsoftware erin geslaagd is om de geprogrammeerde taken te voltooien, enz.). Aangezien er duizenden verschillende gijzelsoftware stammen zijn, is het onmogelijk om hier en nu te zeggen of software van derden voor jou zal werken.

Daarom raden we aan te proberen, ongeacht welke gijzelsoftware je computer heeft aangevallen. Voor je begint, zijn er verschillende punten die belangrijk zijn om met deze situatie om te gaan:

  • Omdat de versleutelde gegevens op je computer permanent beschadigd kunnen worden door beveiligings- of gegevensherstelsoftware, moet je er eerst back-ups van maken. Gebruik een USB-stick of een andere vorm van opslag.
  • Probeer alleen je bestanden te herstellen met deze methode nadat je een scan hebt uitgevoerd met anti-malwaresoftware.

Experts merken op dat het verwijderen van de Efdc-infectie van cruciaal belang is wanneer je het apparaat later wilt gebruiken. De computer moet virusvrij zijn omdat elk gegevensherstel kan eindigen in de tweede of zelfs dubbele encryptie. Het zou het beste zijn als je die anti-malwaretools zoals SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes hield om jezelf het gedoe te besparen van het opruimen van de infectie later.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen