Verwijder Djvu virus (Virus Verwijdering Instructies) - jul 2020 update

Djvu virus Verwijdering Handleiding

Wat is Djvu ransomware?

Djvu ransomware: een malwarefamilie met meer dan 240 leden die zich wekelijks uitbreidt

Djvu-gijzelingssoftware-virus

Djvu, ook wel bekend als .djvu virus, is een crypto-malware variant die behoort tot een van de meest prominente families van gijzelingssoftware: STOP. De infecties begonnen zich te verspreiden in december 2018, en het succes van deze variant moedigde de ontwikkelaars aan om hun werking uit te breiden en regelmatig subvarianten uit te brengen. Zodra Djvu-gijzelingssoftware het gasttoestel infecteert, past het een goed AES of een ander asymmetrisch encryptie-algoritme toe om foto's, video's, muziek, documenten en andere bestanden achter slot en grendel te zetten.

De meer recente activiteiten en voorbeelden van gijzelingssoftware onthulden veranderingen in het viruscoderingsproces en eindigen met het uitschakelen van de eerder bekende ontcijferingstool STOPDecrypter. Het feit dat kan aangeven of uw bestanden al dan niet gedecodeerd kunnen worden, zijn online of offline sleutels. De ID's van de slachtoffers worden gegenereerd voor elk slachtoffer, dus wanneer online sleutels worden gebruikt, zijn deze ID's uniek voor elke persoon en het apparaat. Dit betekent dat er ook veel verschillende ontcijferingssleutels zijn.

Wanneer offline ID's worden gebruikt, zijn er veel vergelijkbare ID's omdat er geen verbinding is met de externe server en elke versie met dezelfde bestandsextensie op gecodeerde bestanden dezelfde identificatiesleutel heeft. U heeft misschien de mogelijkheid om die bestanden terug te zetten, maar naast Emsisoft decrypted, dat alleen werkt met offline-sleutels, zijn er geen Djvu-decoderingstools.

Naam Djvu Virus
Categorie Ransomware / Gijzelingssoftware
Appendixes .djvu, .djvus, .djvuu, .udjvu, .uudjvu, .djvuq, .djvur, .pdff, .tro, .tfude, .tfudeq, .tfudet, .adobe, .adobee, .blower, .promorad, .promock, .bufas, .dotmap, .sarut, .verasto, .seto, .peta, .karl, .kvag, .nesa, .mado, . jope, .nopsk, .opqz, .mpaj, .lalo, .lezp, .qewe, .mpal, .sqpc, .koti, .covm, .pezi, .zipe, .nlah, .usam, .tabe, .moba, .pykw, .zida, .maas, .repl, .kuus
Losgeldbericht _openme.txt, _readme.txt bestanden verschijnen op het bureaublad na het bestandsvercijferingsproces. Deze losgeldbriefjes bevatten een bericht over de versleuteling en verdere details
Voorbeelden van contact e-mail
  • helpshadow@india.com;
  • helpshadow@firemail.cc;
  • restoredjvu@india.com;
  • restoredjvu@firemail.cc;
  • pdfhelp@india.com;
  • pdfhelp@firemail.cc;
  • vengisto@firemail.cc;
  • vengisto@india.com
  • gorentos@bitmessage.ch;
  • helpdatarestore@firemail.cc;
  • helpmanager@mail.ch;
  • gerentoshelp@firemail.cc
  • restoremanager@firemail.cc
Over het losgeld Oplichters bieden 50% korting op de prijs als de slachtoffers binnen 72 uur contact met hen opnemen. Dit wordt echter gedaan om het vertrouwen tussen de criminelen en de slachtoffers te vervalsen.
Systeemwijziging Het virus verwijdert ook de schaduwrijke volumekopieën, wijzigt het Windows-register, start/stopt verschillende processen, maakt geplande taken, enz.
Distributietechnieken Rogue e-mailbijlagen, scheuren, en keygens, adwarebundels. In de meeste gevallen verdeelt deze familie van gijzelingssoftware versies via torrentsites en -services met behulp van geïnfecteerde bestanden die in softwarecrackpakketten zijn geplaatst.
Virusverwijdering Het beëindigen van Djvu-ransomware vereist anti-malware tools die de dreiging kunnen detecteren en bijgewerkte databases van malware hebben. Anders is er een probleem met de detectie van malware, omdat er elke week nieuwe versies worden uitgebracht.
Herstelprocedure Gebruik FortectIntego of een ander beveiligingshulpmiddel om van de virusinfectie af te komen. Anti-malwareprogramma is nodig om schadelijke bestanden te bestrijden en virusschade volledig te herstellen.

Zodra het encryptieproces is voltooid, worden gebruikers geïntroduceerd met een losgeldbrief die meestal _readme.txt of _openme.txt heet. Het bericht van hackers achter het Djvu-virus beweert dat slachtoffers moeten betalen voor de bestandshersteltool die ze zouden verstrekken zodra de betaling (meestal wordt $980/$490 in BTC gevraagd) is verwerkt.

Enkele van de eerste varianten van Djvu-gijzelingssoftware zijn volledig te ontcijferen met de STOPDecrypter, een door Michael Gillespie gecreëerde ontcijferingstool. Latere varianten zijn echter misschien niet zo gemakkelijk om te kraken. Het maakt niet uit door welke Djvu-virusversie u wordt getroffen, het betalen van het losgeld wordt nooit aanbevolen, omdat de kans bestaat dat u opgelicht zult worden.

Het maakt niet uit met welke virusversie u te maken heeft, de losgeldwaarschuwing blijft hetzelfde. Zoals u kunt zien aan de berichtgeving, worden er geen bijzondere details over het geld gegeven in het losgeldbriefje. De slachtoffers hebben echter gemeld dat ze gevraagd zijn om $350 tot $500 te betalen voor het ontcijferen van gecodeerde gegevens:

———————— ALL YOUR FILES ARE ENCRYPTED ————————

Don't worry, you can return all your files!
All your files documents, photos, databases and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees do we give to you?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information
Don't try to use third-party decrypt tools because it will destroy your files.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours.

——————————————————————————————————-

To get this software you need write on our e-mail:
helpshadow@india.com

Reserve e-mail address to contact us:
helpshadow@firemail.cc

Your personal ID:

Oplichters die virussen zoals Djvu-gijzelingssoftware verspreiden, zullen waarschijnlijk alleen aandringen op cryptocurrencies. De meest populaire gevraagde valuta is Bitcoin, omdat het wereldwijd algemeen gebruikt wordt. Hackers dringen aan op dit soort losgeld, omdat cryptocurrency transfers geen specifieke persoonlijke gegevens vereisen.

Djvu-virusDjvu-virus: gijzelingssoftware die het computersysteem kan binnenkomen via spam e-mailberichten en hun schadelijke bijlagen.

Als u uw versleutelde gegevens wilt herstellen, verwijder dan eerst het Djvu-gijzelingssoftwarevirus. Als u deze acties niet in de juiste volgorde uitvoert, kunnen uw bestanden opnieuw worden versleuteld wanneer u uw computer opstart, omdat de cyberdreiging nog steeds in het computersysteem aanwezig is.

De verwijdering van Djvu-gijzelingssoftware vraagt veel aandacht. Daarom moet u gebruikmaken van betrouwbare anti-malware computersoftware. Nog één ding dat u moet weten over het virus: deze bestandskluis kan overal in het systeem schadelijke componenten injecteren. Bovendien kan het andere malware helpen om zich gemakkelijk te verspreiden, Shadow Volume Copies van gecodeerde documenten verwijderen en ongewenste inhoud toevoegen aan het Windows-register. Zodra u deze bedreiging ziet, zorg er dan voor dat u er zo snel mogelijk van af komt.

Djvu-gijzelingssoftware gebruikt Windows Updates

Gijzelingssoftware-virussen verspreiden zich via spamberichten, softwarescheuren en adwarebundels

Volgens cyberbeveiligingsspecialisten van LosVirus.es kunnen gijzelingssoftware-infecties op de computer verschijnen als gevolg van een geopende spambrief of bijlage. Sommige door criminelen verstuurde e-mailberichten kunnen een gevaarlijke link bevatten die in de tekst verwerkt is, of een dubieuze bijlage die aan de e-mail wordt toegevoegd.

Bovendien kunt u weten dat er iets mis is als het e-mailbericht verschillende grammaticafouten bevat, en als het afkomstig is van een onbekende afzender. Sommige oplichters doen alsof ze een gekende organisatie vertegenwoordigen. Als u dus niets belangrijks verwachtte te ontvangen, kunt u beter geen berichten openen. Wat u wel moet doen, is rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf indien nodig.

Gijzelingssoftware werd gespot bij de verspreiding van zogenaamde “cracks” en “keygens”. Deze bestanden worden gebruikt om de originele software te kraken om het te laten functioneren als een gelicentieerde versie. Dergelijke activiteiten zijn uiterst illegaal en gebruikers mogen zich verwachten aan boetes en juridische stappen als ze betrapt worden. Bovendien zou het risico van het infecteren van de PC met gijzelingssoftware de drang om programma's te kraken moeten verminderen.

Veel gebruikers meldden onlangs dat de losgeldbrief met vermelding van encryptie en de losgeldeis op hun scherm verscheen na de installatie van gekraakte software. Dergelijke programma's zoals Adobe Photoshop en Illustrator, of videospelletjes zoals NBA-pakket, serienummers, licentiesleutels van legitieme toepassingen en beveiligingshulpmiddelen bevatten veel meer in de installatie-instelling.

Gebruik aanbevolen software om het Djvu-virus te gebruiken

Om het Djvu-virus te verwijderen, mag u alleen maar erkende computersoftware gebruiken. Bovendien kunt u alle met malware beladen inhoud detecteren door het computersysteem te scannen met deze tools:

Dergelijke software wordt gemaakt om het verwijderingsproces voor alle gebruikers te verlengen. Wees alstublieft geduldig, ook al kan het detectieproces een tijdje duren. U zult dit later ongelooflijk nuttig vinden.

De verwijdering van Djvu-gijzelingssoftware vraagt veel aandacht. Dit is de belangrijkste reden waarom u moet vertrouwen op automatische computerhulpmiddelen. Bovendien kunt u er best voor zorgen dat u enkele systeemback-ups uitvoert. Alle componenten die te maken hebben met gijzelingssoftware, moeten permanent worden verwijderd om de computer weer normaal te laten werken. Probeer de FortectIntego uit te voeren voor een goed herstel van het systeembestand.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Djvu virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Schakel de veilige modus met Netwerken in om het Djvu-ransomware-virus en de schadelijke activiteiten ervan op uw computer te deactiveren:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Djvu door System Restore te gebruiken

Zet de functie Systeemherstel aan om het virus uit te schakelen. Gebruik deze instructies als u hulp nodig heeft:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Djvu is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Djvu succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Djvu van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als bestanden vergrendeld zijn met de .djvu-bijlage, en u vraagt zich af hoe u ze terug kunt brengen naar hun startposities, raden we u aan om de onderstaande methoden voor gegevensherstel te bekijken, waarvan u sommige misschien nuttig vindt.

Als je bestanden gecodeerd werden door Djvu, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Gebruik de Data Recovery Pro-tool om belangrijke gegevens terug te brengen:

Probeer dit programma van derden als u graag bestanden wilt terugzetten die zijn gecodeerd door het Djvu-gijzelingssoftware-virus:

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Djvu ransomware;
 • Herstel ze.

Windows Vorige Versies kunnen u ook helpen bij het terugzetten van sommige bestanden:

Probeer deze methode uit, merk echter op dat het misschien niet succesvol is als u de functie Systeemherstel niet activeert.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

De Shadow Explorer tool zou gegevens kunnen herstellen:

Gebruik deze tool als het virus Shadow Volume Copies van vergrendelde gegevens niet heeft verwijderd. Als dat wel het geval is, probeer dan de andere bovenstaande methoden.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Om bestanden die door Djvu-gijzelingssoftware zijn gecodeerd te herstellen, gebruikt u STOPdecryptor.

Onlangs heeft de beroemde virusonderzoeker DemonSlay355 een bijgewerkte versie van STOPdecryptor gepresenteerd die gebruikt kan worden om door Djvu versleutelde bestanden te herstellen. Het werkt echter alleen voor slachtoffers met een persoonlijk ID: 6se9RaIxXF9m70zWmx7nL3bVRp691w4SNY8UCir0.

Voor sommige recente versies is er geen officiële decryptor. We raden aan dit forumonderwerp te volgen om alle updates te kennen.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Djvu en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen