Gevaarlijkheidsmeter:  
  (16/100)

Haal TzarMedia weg (Gratis Handleiding) - Handboek

door Jake Doevan - - | Het type: Adware

TzarMedia – een twijfelachtig project voor het verkrijgen van het slachtoffer zijn creditkaart informatie

Voorbeeld van TzarMedia websites

TzarMedia is een frauduleuze video streaming site die video's, films, e-boeken en spelletjes aanbiedt. Gebruikers kunnen deze inhoud of online gebruiken of ze kunnen het downloaden op hun apparaat. Hoe veilig het er echter ook mag uitzien, gebruikers en beveiligingsexperts hebben gemeld dat deze service een scam is die gebruikt wordt om mensen te misleiden tot het nemen van een abonnement.

Momenteel is de TzarMedia.com website niet beschikbaar. Er wordt echter aangenomen dat de ontwerpers gewoon de naam van hun website veranderden, omwille van de vele negatieve beoordelingen en feedback. Het lijkt erop dat ze gerelateerd zijn aan of de naam veranderden in geeker.com.

De TzarMedia scam biedt gebruikers de mogelijkheid zich aan te melden voor een gratis proefperiode om de service te testen en te zien of hij aan hun verwachtingen voldoet. Hiervoor wordt hen om hun creditkaartgegevens gevraagd. Je moet echter steeds zeer voorzichtig zijn met websites en services die je dit vragen omdat je informatie gebruikt kan worden voor het opstarten van illegale geldtransfers vanop je rekening en gelijkaarige andere misdaden!

Zodra een bepaalde periode afloopt, wordt gebruikers gevraagd zich in te schrijven op één van de abonnementen of om hun lidmaatschap van TzarMedia op te zeggen. Sommige gebruikers beweren dat ze intekende op een $1,95 lidmaatschap. Bij controle van hun creditkaart kregen ze echter een schok te verwerken – het abonnement kost om en bij de $30.

Ook het opzeggen van de TzarMedia services is niet eenvoudig. Scammers vragen om $1 te betalen voor “Express Online Annulatie service.” Inderdaad dit voelt niet goed aan. Het doel van een gratis proefperiode is om de service gratis te proberen en indien je deze niet nodig hebt ermee te stoppen. Dit wijst dus duidelijk op een scam.

Daarnaast melden de slachtoffers van de TzarMedia scam ook dat zelfs na het betalen van de oneerlijke annulatievergoeding ze nog steeds aangerekend werden voor het abonnement. Deze service verschilt echter van prijs. Terwijl sommigen een paar dollar aangerekend werd, moesten anderen $10, $15 of zelfs meer betalen voor een service die ze niet gebruiken.

Mensen die dus intekenden op deze nep streaming website zouden onmiddellijk hun rekeninguittreksels moeten nakijken. Als je transacties ziet naar TzarMedia of Geeker, moet je, je bank contacteren en dit probleem melden. Alleen de bank kan deze activiteit blokkeren.

Mensen melden ook dat het contacteren de TzarMedia support niet hielp. Of de telefoon of e-mails werden niet beantwoord of de belofte om het ledmaatschap en/of het geld terug te storten werd niet nageleefd.

Om je TzarMedia abonnement dus te stoppen, moet je contact opnemen met je bank. Desalniettemin zal je niet in staat zijn om het gestolen geld te recupereren; je bank zal je echter voor verder finacieel verlies behoeden. We raden je ook aan om een volledige systeemscan uit te voeren met een bijgewerkte anti-spyware, zoals ReimageIntego om er zeker van te zijn dat je systeem vrij is van tracking software en andere gelijkaardige potentieel kwaadaardige programma's.

Adware programma's kunnen onbestaande TzarMedia of Geeker services promoten

Deze frauduleuze website werd ook actief gepromoot met de hulp van potentieel ongewenste toepassingen (POT). Scammers maakten gebruik van adware om pop-ups, banners en andere soorten advertenties te tonen die films of spelletjes promoten die zogezegd beschikbaar zijn op TzarMedia.com.

Geen enkele van de TzarMedia advertenties sprak echter de waarheid. Deze site laat je niet toe om de beloofde films te bekijken of andere inhoud te openen. Het doel van deze phishing website is het verkrijgen van de gebruiker zijn creditkaartgegevens en stilletjes hun geld stelen.

Als je dus vaak omgeleid wordt naar een scam website of advertenties ziet om zijn services te proberen, moet je het apparaat scannen met een anti-malware/anti-spyware. Software zoals ReimageIntego kan TzarMedia snel automatisch verwijderen.

Afbeelding van de TzarMedia scamTzarMedia.com is een phishing website die de creditkaartgegevens van gebruikers in handen wil krijgen en hen aanrekent voor onbekende services.

Tips een scam te spotten en te vermijden

Cyberbeveiliging specialisten van zondervirus.nl melden dat er veel scams zoals TzarMedia zijn. Dus moet je waakzaam zijn om je creditkaargegevens en identiteit te beschermen.

 • Lees altijd beoordelingen van gebruikers voor je je aanmeld bij een nieuwe video streaming website. Als je negatieve beoordelingen ziet, gebruik deze service dan niet.
 • Als je video's online wilt bekijken, gebruik dan Netflix of andere bekende video streaming websites. Ja, hun lidgeld kan wat duurder zijn, maar zij bieden legitieme en veilige services aan.
 • Lees de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid aandachtig. Natuurlijk zijn dit lange documenten en kunnen ze ingewikkeld zijn. Je moet er echter zeker van zijn dat je persoonlijke gegevens correct gebruikt zullen worden.
 • Bezoek geen duistere of potentieel gevaarlijke websites. Gebruikers melden te zijn omgeleid naar TzarMedia.com vanop websites zoals filedrive.com. Denk eraan dat allerlei bestanden-delen, video streaming of andere sites met een dubieuze reputatie omleidingen kunnen veroorzaken naar phishing of geïnfecteerde sites. Bezoek ze dan ook niet.
 • Installeer freeware of shareware correct. Potentieel ongewenste toepassingen (POT) die TzarMedia promoten worden in een bundel met gratis programma's berspreid. Om de installatie ervan te verwijderen, moet je de Geavanceerde/Aangepaste instellingen gebruiken ipv de Snelle/aanbevoelen en alle “extra programma's” zoals UrBookDownload uitvinken.

Hoe verlost worden van het TzarMedia virus

Als je geabonneerd bent op de services van TzarMedia, moet je je abonnement onmiddellijk opzeggen. Hun support zal echter niet behulpzaam zijn. Dus is het beter om contact op te nemen je bank en hen in te lichten over het probleem. Je bank moet de scammers hun transacties blokkeren. Wees de volgende keer voorzichter met het invoeren van je creditkaartgegevens.

Om de TzarMedia advertenties of de omleidingen naar deze phishing site te stoppen, moet je het systeem controleren op een adware infectie. Meestal komt deze cyberdreiging in de vorm van een browser extensie of add-on. Je moet echter niet alleen de dubieuze plug-in verwijderen maar ook alle verdachte componenten op het systeem zoeken.

Op het einde van dit artikel vind je ook een handmatige verwijderingshandleiding voor TzarMedia. Wij raden je echter aan om een gereputeerde anti-malware te gebruiken om je pc sneller op te ruimen. POT komen zelden alleen, dus een beveiliging software zal alle waarden opruimen die zonder je medeweten op de computer werden geïnstalleerd.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele TzarMedia Verwijdering Handleiding:

Verwijder TzarMedia van Windows systems

Als je constant omgeleid wordt naar TzarMedia.com, moet je de POT die op je computer zijn geïnstalleerd zoeken. Daarnaast moet je ook alle geïnstalleerde browsers resetten. Hieronder vind je een gedetailleerde handleiding.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder TzarMedia en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar TzarMedia en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder TzarMedia van Mac OS X systeem

Als je Mac geïnfecteerd werd met een adware die TzarMedia services promoot, moet je de verdachte toepassingen zoeken en ze allemaal naar de Prullenmand verplaatsen. Daarnaast moet je ook voor de browsers zorgen – verwijder dubieuze add-ons en reset ze.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar TzarMedia of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder TzarMedia van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar TzarMedia en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de TzarMedia verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder TzarMedia van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou TzarMedia uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder TzarMedia van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier TzarMedia en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van TzarMedia. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder TzarMedia van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier TzarMedia en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van TzarMedia. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder TzarMedia van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar TzarMedia of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van TzarMedia te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-tzarmedia.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande TzarMedia