Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal Lilplay weg (Handboek) - Gratis Instructies

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

Het Lilplay.com virus – weer maar eens een andere creditkaart scam die zich voordoet als een legitieme streaming website

Voorbeeld van de Lilplay scam

Lilplay wordt gepromoot als een service die zijn leden toegang verschaft tot films, spelletjes, muziek, boeken en andere inhoud. Het werd echter gerapporteerd als een scam en rekent mensen aan voor services die ze niet willen. Volgens het onderzoek, lijkt het gerelateerd te zijn aan of ontworpen te zijn door dezelfde mensen die de Geeker en Tzarmedia websites lanceerden.

Lilplay.com van Eimhir Ltd misleid mensen tot het uitproberen van een gratis abonnement. Om echter de inhoud van de site te kunnen verkennen, wordt mensen gevraagd een account aan te maken en hun creditkaart gegevens in te vullen. Desalniettemin, wordt hen een gratis proefperiode belooft; ze zullen echter snel merken dat er verschillende abonnementen en lidmaatschappen in rekening gebracht werden op hun kaart.

Helaas is het zo dat gebruikers zelden het Privacy Beleid, de Gebruiksvoorwaarden en andere online gebruiker beoordelingen lezen. Fora staan vol met rapporten van slachtoffers die te lijden hadden onder de Lilplay scam. Mensen beweren dat hen $1 tot $30 aangerekend werd zonder dat ze het wisten. Als je echter hun Gebruiksvoorwaarden zou lezen, zou je merken dat deze er verdacht en moeilijk te begrijpen uitzien.

De eigenaars van de website hebben tal van redenen gevonden om het lidmaatschap ingewikkelder te maken en mensen te laten betalen voor services die ze niet gebruiken. Daarnaast melden gebruikers ook dat het annuleren van het lidmaatschap geld kost. In vergelijking met legitieme video streaming sites, ziet deze situatie er verdacht en oneerlijk uit .

Bovendien melden abonnees dat de lilplay.com website niet alle beloofde films of boeken bevat. De inhoud waar je misschien wel toegang tot hebt kan nog illegaal zijn ook. Dit betekent dat de ontwerpers misschien wel de wet overtreden en films streamen zonder de makers ervan te betalen.

Het voornaamste probleem doet zich voor als gebruikers proberen om hun lidmaatschap te annuleren of hun geld terug proberen te krijgen voor services die ze niet gebruiken. Ook al kunnen mensen de ondersteuning service bellen via +44-203-300-0135 of 1-302-722-4141 of een e-mail sturen aan support@lilplay.com; krijgen ze nauwelijks de benodigde hulp.

Je kunt dus enkel de Lilplay transacties stoppen door je bank te contacteren en hen te informeren dat je het slachtoffer werd van cybercriminelen. Je bank moet geldtransfers naar deze verdachte site eigenaars blokkeren. Ze zullen echter niet in staat zijn om je geld terug te krijgen.

Wees voorzichtig met Lilplay advertenties

Beveiligingsexperts van NoVirus.uk melden dat allerlei adware programma's de lilplay.com website kunnen promoten en mensen kunnen overtuigen om het te proberen. Er wordt gemeld dat deze advertenties je een gratis proefperiode van vijf dagen beloven, speciale abonnementsprijzen aanbieden en beweren te beschikken over de nieuwste films, boeken of software. Al deze trucjes worden echter gebruikt om de creditkaartgegevens van de gebruiker te verkrijgen.

Als je een toename ziet in het aantal advertenties dat deze service promoot, moet je de beveiliging van je computer nakijken met anti-malware/anti-spyware software. Wij bevelen je ReimageIntego aan voor het verwijderen van Lilplay. Zodra je het apparaat scant, zullen alle advertenties en omleidingen naar deze website stoppen.

Afbeelding van de Lilplay.com scamLilplay.com is een phishing site die je creditkaart informatie wil.

Leer hoe je een phishing website identificeerd

Zoals we reeds vermelden, kan lilplay.com gepromoot worden met de hulp van potentieel ongewenste toepassingen (POT) die gebruikt worden voor het pushen van tal van advertenties naar de aangetaste computers.

Deze cyberinfecties worden verspreid in een bundel met freeware en kunnen het systeem binnendringen als je nieuwe software installeert via de Aanbevolen/Snelle methode welke de aanwezigheid van software van derden niet duidelijk onthuld. Gebruik dus alleen de Geavanceerde/Aangepaste instellingen.

Het oplopen van het Lilplay virus door het per ongeluk te installeren is slechts één kant van het probleem. De scam website zelf, ziet er legitem uit en benadrukt zijn geloofwaardigheid en beste eigenschappen. Als je er dus geen informatie over inwint online, vind je er misschien helemaal niets verdachts aan. Daarom moet je steeds de informatie over de ontwerpers tweemaal nakijken, gebruiker beoordelingen alsook de Gebruiksvoorwaarden lezen voor je persoonlijke informatie invoert.

Een van de duidelijkste signalen dat je op een phishing site terechtkwam is dat men je vraagt om je creditkaartgegevens in te voeren voor een gratis lidmaatschap. Ja het is waar, populaire sites zoals Netflix vragen je om hetzelfde te doen. Je moet echter steeds weten dat er veel scammer zijn en je er zeker van moet zijn dat je jezelf aanmeld voor een legitieme service.

Verwijder de Lilplay.com scam

Als je tientallen pop-ups ontvangt die deze service promoten, moet je de Lilplay adware verwijderen. Je kan dit handmatig doen door de onderstaande handleiding te volgen of je kan het apparaat scannen met een anti-malware software.

Als je echter geen abonnement nam en je toch een paar keer aangerekend werd, moet je onmiddellijk je bank contacteren. Vergeet niet dat de Lilplay ondersteuning service je niet zal helpen. Deze mensen zullen er alles aan doen om je nog meer te laten betalen tenzij je juridische taal gebruikt en hen overtuigd je geld terug te storten. Dit gebeurt echter zeer zelden.

Vraag dus je bank om hulp om het Lilplay abonnement stop te zetten. Je bank zal deze transacties stoppen en je uitleggen hoe je in de toekomst je creditkaart kunt beschermen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Lilplay Verwijdering Handleiding:

Verwijder Lilplay van Windows systems

Als je gestoord wordt door Lilplay omleidingen of pop-ups die deze service promoten, volg dan deze stappen om de adware uit je Windows te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Lilplay en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Lilplay en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Lilplay van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Lilplay of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Lilplay van Internet Explorer (IE)

Volg deze stappen om Internet Explorer te herstellen na de Lilplay hijack:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Lilplay en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Lilplay verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Lilplay van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Lilplay uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Lilplay van Mozilla Firefox (FF)

Verwijdere alle dubieuze add-ons die verantwoordelijk kunnen zijn voor het tonen van Lilplay.com advertenties.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Lilplay en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Lilplay. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Lilplay van Google Chrome

Verwijder verdachte Chrome add-ons en reset de browser om ongewenste advertenties te stoppen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Lilplay en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Lilplay. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Lilplay van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Lilplay of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Lilplay te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Lilplay register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen