Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Razy virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet aug 2016

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Ransomware

Hoe schadelijk is het Razy virus?

Het Razy virus is een kwaadaardig virus dat ontworpen werd om computers stiekem binenn te dringen en dan illegale technieken te gebruiken om voor wist te zorgen voor de ontwerpers ervan. De ontwerpers ervan beweren dat het programma initieel ontworpen werd om gebruikers te onderrichten over de gevaren van ransomware virussen. Helaas hebben wat duivelse hackers het script gestolen en het verandert in een gevaarlijk, fraudulues, op geld belust virus. Of je dit verhaaltje nu gelooft of niet, moet je weten dat het virus momenteel verspreid wordt op het net samen met duizenden andere gelijkaardige infecties, wees dus zeer voorzichtig dat je er geen slachtoffer van wordt. Helaas is het niet zo eenvoudig om deze virussen te vermijden omdat hun ontwerpers vaan zeer creatieve en misleidende technieken gebruiken om ze een computer te laten infiltreren. Als het kwaadaardig script erin in slaagt je pc te infiltreren is er niet veel dat kan gedaan worden om het te stoppen, dit komt voornamelijk omdat de infectie moeilijk op te merken is totdat het klaar is met zijn smerige taak. Meestal merken gebruikers de Razy malware pas op als de pop-up op het scherm verschijnt, deze moedigt gebruikers aan om naar razydecrypt.com te gaan en de bestanden te herstellen. Hoe graag je ook de mogelijkheid wilt hebben om je bestanden te herstellen, moet je weten dat dit niet is wat er feitelijk gebeurt als je te maken hebt met ransomware virussen. Meestal verlies je gewoon je bestanden en wordt je bovendien ook nog eens van je geld beroofd. Als je niet graag geconfronteerd wordt met zo’n somber lot, moet je Razy verwijderen in plaats van aan de eisen van de hackers te voldoen. Om de infectie te verwijderen kan je Reimage Reimage Cleaner Intego gebruiken.

Razy ransomware virus

De Razy ransomware is vernoemd naar de extensie die het toevoegd aan de geïnfecteerde bestanden. De extensie .razy markeert de documenten die aangetast werden met de sterke AES codering en waartoe je nu geen toegang meer hebt. Deze data ken Office bestanden, video material, muziek of foto’s omvatten. In sommige gevallen kunnen ook programma’s geblokkeerd worden. Natuurlijk kan je moeilijkheden ondervinden bij het verwijderen van Razy als de ransomware het uitvoeringsbestand van je anti-malware aanvalt. In dit geval moet je onderstaande instructies volgen. Het ergste aan deze infectie is dat er bijna geen manier is om je bestanden te decoderen als je geen private decoderingssleutel hebt. De sleutel kan aangekocht worden bij de ontwerpers (of verdelers) van het virus tegen een vaste prijs. We hebben er echter reeds op gewezen hoe gevaarlijk zo’n samenwerking kan zijn, het zou dus verstandiger zijn om het virus te verwijderen voordat je verwikkeld raakt in een gevaarlijke business. Bovendien kunnen cyber criminelen met het geld dat ze ontvangen van hun slachtoffers nog gevaarlijkere virussen creëren. Als je niet wilt bijdragen aan een nieuwe variant van Razy raden we je aan om het virus zonder verwijl te verwijderen.

Bestaat er een kans om je bestanden te decoderen na een ransomware infectie?

Afhankelijk van de complexiteit van het virus, bestaat er misschien nog een kans om je bestanden te decoderen na een ransomware aanval. In het geval van Razy, kunnen de virus experten misschien op de proppen komen met een decodering tool of te weten komen hoe het virus te decoderen op een andere manier. Ondertussen ziet het er naar uit dat je verder zal moeten zonder je bestanden. Natuurlijk kan je proberen om data recovery software, zoals PhotoRec, R-Studio of Kaspersky virus-fighting utilities te gebruiken, er kan echter niet gegarandeerd worden dat je bestanden herstelt zullen worden. Je moet eigenlijk zorgen voor de veiligheid van je bestanden voor ze blootgesteld worden aan infecties als je tenminse echt waarde hecht aan je persoonlijke data. We raden aan om een back-up te maken van je bestanden en deze te bewaren op externe schijven, losgekoppeld van je computer, ver weg van waar het Razy virus ze kan bereiken.

Hoe Razy veilig verwijderen:

Er is momenteel nog niet veel informatie over het Razy virus zelf, maar de verwijderingsmethodes zullen naar alle waarschijnlijkheid dezelfde zijn als bij andere ransomware infecties. Zoals steeds raden beveiligingsexperten de manuele verwijdering af en te kiezen voor de veiligere automatische verwijdering. Bovendien is deze methode niet enkel efficienter, ze zal je ook tijd besparen. Een snelle systeemscan met een betrouwbare antivirus zal Razy verwijderen en je in de toekomst beschermen tegen andere virussen. Waarschijnlijk heb je reeds de manuele verwijderingsinstructies onderaan dit artikel opgemerkt. Deze kunnen handig zijn als het virus je anti-malware hulpmiddel blokkeert. Gebruik deze instructies onder geen beding om alleen om te gaan met het virus. Voer na het voltooien van de stappen opnieuw een systeemscan uit. 

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Razy virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Razy door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Razy weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Razy verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Razy door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Razy is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Razy succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Razy en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Over de auteur

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-razy-ransomware-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen


Uw mening aangaande Razy ransomware virus