Verwijder Ransomed@india virus (Verwijdering Handleiding) - jul 2018 update

Ransomed@india virus Verwijdering Handleiding

Wat is Ransomed@india gijzelsoftware?

Ransomed@india gijzelsoftware – een schadelijk programma dat bestanden versleutelt

Voorbeeld van de Ransomed@india gijzelsoftware

Ransomed@india is een van de gevaarlijkste vormen van cyberdreigingen. Dit gijzelsoftware-virus is ontworpen om verschillende bestanden op de doelcomputer te versleutelen. Na de aanval kunnen slachtoffers hun bestanden niet meer openen en gebruiken. Ze kunnen echter wel een nieuw bestand vinden dat instructies geeft over hoe ze toegang krijgen tot de belangrijke gegevens. Ze moeten een bepaald aantal Bitcoins of andere digitale valuta betalen om bestanden te herstellen die zijn versleuteld met het Ransomed@india-virus.

Overzicht
Naam Ransomed@india
Type Gijzelsoftware
Gevarenniveau Hoog. Brengt wijzigingen aan in het systeem en corrumpeert bestanden
Uitgavedatum Mei 2018
Symptomen

Gecodeerde bestanden, verdachte processen die op het systeem worden uitgevoerd, trage prestaties van de computer

Distributie Schadelijke e-mailbijlagen met spam
Dataherstel Alleen mogelijk van back-ups
Om Ransomed@india te verwijderen, installeert u FortectIntego en voert u een volledige systeemscan uit

Het Ransomed@india-virus verspreidt zich via e-mails die een versluierde bijlage bevatten. Als gebruikers worden misleid om Word-, PDF- of Zip-bestanden te openen, downloaden ze de schadelijke inhoud van de gijzelsoftware op hun computer. De malware wordt onmiddellijk uitgevoerd en begint aan zijn schadelijke taak.

De eerste taken van Ransomed@india zijn het uitschakelen van beveiligingsprogramma's, het installeren van schadelijke componenten en het zich installeren op de getroffen computer. Zodra het daar klaar mee is, begint de malware het Windows-apparaat te scannen op zoek naar de doelbestanden. Het bestandscoderende virus kan de volgende typen bestanden coderen:

 • MS Office of OpenOffice,
 • afbeeldingen,
 • foto's,
 • video’s,
 • databestanden,
 • archieven,
 • andere populaire bestandstypen.

De gijzelsoftware gebruikt een sterk coderingscijfer en kan Schaduwvolume-kopieën verwijderen. Daardoor is gegevensherstel bijna onmogelijk. Daarom zijn de gebruikers mogelijk bereid om de gevraagde som losgeld te betalen om hun bestanden te herstellen.

Veiligheidsdeskundigen van bedynet.ru waarschuwen echter dat het betalen van het losgeld zelden de gewenste resultaten oplevert. Ontwikkelaars van gijzelsoftware chanteren vaak slachtoffers zodra ze het geld overmaken. Oplichters kunnen dreigen met het verwijderen van bestanden of het online publiceren ervan, tenzij mensen nog meer geld betalen.

Bovendien kunnen de auteurs van Ransomed@india verdwijnen zodra ze het losgeld hebben ontvangen, omdat hun primaire doel van de cybercriminaliteit is bereikt. Dergelijke cyberbedreigingen worden alleen gemaakt om mensen geld afhandig te maken. Gegevensherstel is slechts een optionele taak voor oplichters. Bovendien hebben ze mogelijkerwijs helemaal geen herstelhulpmiddelen. Daarom wordt het betalen van het losgeld als een verspilling van geld aangemerkt.

Momenteel is er geen gratis Ransomed@india-decryptor beschikbaar. Onderzoekers van malware werken echter aan een oplossing om de slachtoffers te helpen. Ondertussen kunt u proberen tools van derden te gebruiken die we hieronder onder het artikel hebben uitgelegd.

Als u een van de gebruikers bent die regelmatig een back-up van hun bestanden maakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over verloren gegane informatie. U kunt een extern opslagapparaat aansluiten en de benodigde bestanden overzetten zodra u Ransomed@india van uw computer kunt verwijderen. Sluit geen externe schijf aan terwijl het virus op de machine aanwezig is! Het kan daar namelijk ook van invloed op zijn.

De verwijdering van Ransomed@india vereist het gebruik van professionele tools voor het verwijderen van malware, omdat de crypto-malware in staat is tal van kwaadaardige componenten te installeren en legale processen te beïnvloeden. Het is dus bijna onmogelijk om het virus handmatig te beëindigen. We raden ten zeerste aan om FortectIntego te gebruiken voor de eliminatie, omdat hiermee niet alleen de computer wordt gereinigd, maar bestanden of registervermeldingen die door de gijzelsoftware zijn beschadigd, ook worden hersteld.

Foto van het Ransomed@india gijzelsoftware-virusDe Ransomed@india gijzelsoftware is een bestandscoderend virus dat geld eist in ruil voor een decryptor.

Makers van gijzelsoftware gebruiken schadelijke spam-mails als de belangrijkste distributiestrategie

Schadelijke spam-mails zijn als sinds een paar jaar de meest populaire distributiemethode van gijzelsoftware. De criminelen maken verschillende e-mails en doen zich voor als vertegenwoordigers van overheidsinstellingen, pakketbezorgingsdiensten of andere populaire organisaties om gebruikers te misleiden om het bijgevoegde bestand te openen.

Sommige brieven bevatten veel taalfouten en kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd, andere zijn perfect nagemaakt. Om deze reden trappen mensen vaak in de val en openen ze een veilig uitziende bijlage. Het is echter belangrijk om geen haast te maken met het openen van ontvangen bestanden. Zorg er allereerst voor dat u zeker weet dat u een dergelijke e-mail zou moeten ontvangen en u zou de bijlage moeten controleren op schadelijke inhoud met online malwarescanners.

Verwijder Ransomed@india en herstel uw bestanden

De functionaliteit van gijzelsoftware vereist het gebruik van anti-malware software voor een goede Ransomed@india verwijderingsprocedure. We raden u ten zeerste aan FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes te gebruiken, omdat deze hulpprogramma's in staat zijn alle recente cyberbedreigingen te detecteren en alle aan malware gerelateerde componenten uit het systeem te verwijderen.

Het downloaden en uitvoeren van beveiligingssoftware is misschien niet zo eenvoudig. Het virus kan deze pogingen blokkeren. In dit geval moet u eerst de gijzelsoftware uitschakelen. De onderstaande instructies laten zien hoe u dat moet doen en de Ransomed@india gijzelsoftware van het apparaat kunt verwijderen.

Hierna kunt u uw bestanden herstellen via back-ups. Als u die echter niet hebt, raden we u aan de andere onderstaande herstelopties uit te proberen. Hopelijk helpen deze methoden om ten minste een deel van de bestanden terug te krijgen totdat de officiële decryptor is vrijgegeven.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ransomed@india virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

De volgende instructies zullen u helpen om de Ransomed@india gijzelsoftware uit te schakelen en een automatische eliminatie uit te voeren:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Ransomed@india door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Ransomed@india is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Ransomed@india succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Ransomed@india van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door Ransomed@india, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Probeer Data Recovery Pro om bestanden te herstellen die zijn gecodeerd door de Ransomed@india gijzelsoftware

Het is geen officiële decryptor, maar deze tool kan helpen om ten minste enkele van de gecodeerde bestanden te herstellen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Ransomed@india ransomware;
 • Herstel ze.

Probeer de Windows Previous Versions-functie

Als Systeemherstel was ingeschakeld voordat de gijzelsoftware aanviel, kunt u mogelijk eerder opgeslagen versies van de gecodeerde gegevens kopiëren.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Probeer ShadowExplorer

Als u geluk hebt en gijzelsoftware geen Schaduwvolume-kopieën heeft verwijderd, kan dit hulpprogramma helpen om verloren gegane gegevens terug te vorderen:

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Er is nog geen Ransomed@india decryptor beschikbaar

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Ransomed@india en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen