Verwijder Poweliks virus (Verwijdering Instructies) - okt 2017 update

Poweliks virus Verwijdering Handleiding

Wat is Poweliks-virus?

Het Poweliks-virus is een bestandsloze infectie die moeilijk te verwijderen is

Het Poweliks-virus

Het Poweliks-virus (ook wel bekend als Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks! Gm, enz.) is een gevaarlijkeTrojaans paard. In tegenstelling tot gewone virussen maakt het geen fysiek bestand aan op het besturingssysteem om te kunnen werken. In plaats daarvan injecteert het een kwaadaardige code in een legitiem Windows-proces dat al op het systeem draait en voorkomt op deze manier detectie.

Op het moment van schrijven van dit artikel kan het alleen de computers beïnvloeden die Windows OS gebruiken. Desondanks worden virussen elke dag bijgewerkt, dus er is geen garantie dat deze bedreiging niet in de nabije toekomst ook andere apparaten zal infecteren. Net als bij elk ander Trojaans paard, raden we ten zeerste aan ombedreigingen te vermijden zoals Trojan.Poweliks ​​omdat ze kunnen worden gebruikt voor een groot aantal kwaadaardige activiteiten.

In de meeste gevallen kan het Poweliks-virus gebruikt worden voor het infecteren van uw pc-systeem met gerelateerde malware. Daarnaast kan het ‘t ook opstarten, de updates downloaden en andere gevaarlijke activiteiten starten die van een op afstand aanwezige aanvaller kunnen worden ontvangen.

Meestal voert de Poweliks Trojan fraudeoperaties uit met het klikken. Het verbindt herhaaldelijk met verschillende domeinen en laadt advertenties van hen in. Het kwaadaardige virus communiceert met deze advertenties zonder dat de gebruiker dat weet en op deze manier verdient het geld voor zijn ontwikkelaars door gebruik te maken van de elektriciteit en de internetverbinding van de computer van het slachtoffer.

Het meest voor de hand liggende teken dat Poweliks zich al in uw pc-systeem verbergt, is de verschijning van DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 en soortgelijke vermeldingen in uw taakbeheerder.

U heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat het kwaadaardige virus zijn aanwezigheid verdoezelt door legitieme processen te besmetten en hen kwaadaardige taken uit te laten voeren. Dit helpt de detectie van de malware te vermijden en uiteraard de onmiddellijke verwijdering, zelfs als de gebruiker een beveiligingssoftware laat draaien op zijn systeem. Deskundigen van DieViren.de zeggen dat als u een anti-malware-software gebruikt die up-to-date is, u geen problemen zou moeten hebben om Poweliks te verwijderen.

Bovendien kunt u bemerken dat uw pc langzamer is dan hij vroeger was, programma's nemen meer tijd in beslag wanneer u ze probeert op te starten, een deel van de legitieme websites is onbereikbaar, enz. Als deze problemen u al het leven lastig maken, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met FortectIntego of andere gerenommeerde anti-spyware en het Poweliks-virus onmiddellijk verwijderen.

De Poweliks-trojanHet Poweliks-virus is een klikfraude-trojan die ook beschouwd wordt als een bestandsloze infectie. Het heeft invloed op legitieme Windows-processen zonder dat er fysieke bestanden worden achtergelaten op het gecompromitteerde systeem.

Manieren om in het doelsysteem te infiltreren

Volgens verschillende beveiligingsdeskundigen wordt deze bedreiging meestal verspreid met behulp van Trojan.Mdropper. Deze trojan kan worden gedownload vanaf illegale websites die in het algemeen gebruikt worden voor het verspreiden van verschillende virussen. Deze cyberinfectie kan ook gemakkelijk uw pc infecteren via spam, misleidende meldingen en vergelijkbare manieren van distributie. Daarom raden wij u aan om mail te vermijden die rapporteert over onverwacht gewonnen prijzen en winsten.

Daarnaast moet u ook uit de buurt blijven van advertenties die u aanbieden om uw Flash Player, FLV Player en soortgelijke programma's bij te werken. Daarvoor mag u alleen officiële websites van programma's gebruiken. Ten slotte, om veilig te blijven, moet u altijd uw pc zo goed beveiligd als mogelijk houden.

Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u niet alleen een anti-virusprogramma op uw apparaat hebt geïnstalleerd. U moet ook een gerenommeerde anti-spyware installeren en proberen die up-to-date te houden. Dit helpt u om beveiligingsrisico's te voorkomen en voorkomt ook infiltratie van bedreigingen zoals deze.

Verwijder het Poweliks-virus en ruim de rommel op die het in uw computersysteem heeft gemaakt

Dezetrojan is vandaag de dag nog steeds actief, dus als u het Poweliks 2017-virus wilt verwijderen, overweeg dan een up-to-date anti-malware software te installeren. Als u wilt dat uw pc veilig is, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met een van de volgende programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Zorg ervoor dat u bijgewerkte versies gebruikt om alle verdachte bestanden van uw computer te verwijderen.

We raden u niet aan om het Poweliks-virus handmatig proberen te verwijderen, omdat dit specifieke computervaardigheden vereist. De beschreven trojan wordt beschouwd als een bestandsloze infectie, wat betekent dat het niet genoeg is om een ​​aantal bestanden uit het systeem te verwijderen om er zich van te ontdoen. Om de schade die door de schadelijke software is aangericht volledig te repareren, gebruikt u automatische programma's voor het verwijderen van malware.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Poweliks virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Om het Poweliks-virus succesvol te verwijderen, volgt u de bijgaande richtlijnen op om uw computer opnieuw in de juiste modus op te starten om de malware te verwijderen.[/ GI]

[GI=method-2]

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Poweliks en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen