Verwijder Poweliks virus (Verwijdering Instructies) - jan 2021 update

door Lucia Danes - - | Het type: Trojans

Poweliks virus Verwijdering Handleiding

Wat is Poweliks-virus?

Het Poweliks-virus is een bestandsloze infectie die moeilijk te verwijderen is

Het Poweliks-virus

Het Poweliks-virus (ook wel bekend als Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks! Gm, enz.) is een gevaarlijkeTrojaans paard. In tegenstelling tot gewone virussen maakt het geen fysiek bestand aan op het besturingssysteem om te kunnen werken. In plaats daarvan injecteert het een kwaadaardige code in een legitiem Windows-proces dat al op het systeem draait en voorkomt op deze manier detectie.

Op het moment van schrijven van dit artikel kan het alleen de computers beïnvloeden die Windows OS gebruiken. Desondanks worden virussen elke dag bijgewerkt, dus er is geen garantie dat deze bedreiging niet in de nabije toekomst ook andere apparaten zal infecteren. Net als bij elk ander Trojaans paard, raden we ten zeerste aan ombedreigingen te vermijden zoals Trojan.Poweliks ​​omdat ze kunnen worden gebruikt voor een groot aantal kwaadaardige activiteiten.

In de meeste gevallen kan het Poweliks-virus gebruikt worden voor het infecteren van uw pc-systeem met gerelateerde malware. Daarnaast kan het ‘t ook opstarten, de updates downloaden en andere gevaarlijke activiteiten starten die van een op afstand aanwezige aanvaller kunnen worden ontvangen.

Meestal voert de Poweliks Trojan fraudeoperaties uit met het klikken. Het verbindt herhaaldelijk met verschillende domeinen en laadt advertenties van hen in. Het kwaadaardige virus communiceert met deze advertenties zonder dat de gebruiker dat weet en op deze manier verdient het geld voor zijn ontwikkelaars door gebruik te maken van de elektriciteit en de internetverbinding van de computer van het slachtoffer.

Het meest voor de hand liggende teken dat Poweliks zich al in uw pc-systeem verbergt, is de verschijning van DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 en soortgelijke vermeldingen in uw taakbeheerder.

U heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat het kwaadaardige virus zijn aanwezigheid verdoezelt door legitieme processen te besmetten en hen kwaadaardige taken uit te laten voeren. Dit helpt de detectie van de malware te vermijden en uiteraard de onmiddellijke verwijdering, zelfs als de gebruiker een beveiligingssoftware laat draaien op zijn systeem. Deskundigen van DieViren.de zeggen dat als u een anti-malware-software gebruikt die up-to-date is, u geen problemen zou moeten hebben om Poweliks te verwijderen.

Bovendien kunt u bemerken dat uw pc langzamer is dan hij vroeger was, programma's nemen meer tijd in beslag wanneer u ze probeert op te starten, een deel van de legitieme websites is onbereikbaar, enz. Als deze problemen u al het leven lastig maken, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met ReimageIntego of andere gerenommeerde anti-spyware en het Poweliks-virus onmiddellijk verwijderen.

De Poweliks-trojanHet Poweliks-virus is een klikfraude-trojan die ook beschouwd wordt als een bestandsloze infectie. Het heeft invloed op legitieme Windows-processen zonder dat er fysieke bestanden worden achtergelaten op het gecompromitteerde systeem.

Manieren om in het doelsysteem te infiltreren

Volgens verschillende beveiligingsdeskundigen wordt deze bedreiging meestal verspreid met behulp van Trojan.Mdropper. Deze trojan kan worden gedownload vanaf illegale websites die in het algemeen gebruikt worden voor het verspreiden van verschillende virussen. Deze cyberinfectie kan ook gemakkelijk uw pc infecteren via spam, misleidende meldingen en vergelijkbare manieren van distributie. Daarom raden wij u aan om mail te vermijden die rapporteert over onverwacht gewonnen prijzen en winsten.

Daarnaast moet u ook uit de buurt blijven van advertenties die u aanbieden om uw Flash Player, FLV Player en soortgelijke programma's bij te werken. Daarvoor mag u alleen officiële websites van programma's gebruiken. Ten slotte, om veilig te blijven, moet u altijd uw pc zo goed beveiligd als mogelijk houden.

Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u niet alleen een anti-virusprogramma op uw apparaat hebt geïnstalleerd. U moet ook een gerenommeerde anti-spyware installeren en proberen die up-to-date te houden. Dit helpt u om beveiligingsrisico's te voorkomen en voorkomt ook infiltratie van bedreigingen zoals deze.

Verwijder het Poweliks-virus en ruim de rommel op die het in uw computersysteem heeft gemaakt

Dezetrojan is vandaag de dag nog steeds actief, dus als u het Poweliks 2017-virus wilt verwijderen, overweeg dan een up-to-date anti-malware software te installeren. Als u wilt dat uw pc veilig is, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met een van de volgende programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Zorg ervoor dat u bijgewerkte versies gebruikt om alle verdachte bestanden van uw computer te verwijderen.

We raden u niet aan om het Poweliks-virus handmatig proberen te verwijderen, omdat dit specifieke computervaardigheden vereist. De beschreven trojan wordt beschouwd als een bestandsloze infectie, wat betekent dat het niet genoeg is om een ​​aantal bestanden uit het systeem te verwijderen om er zich van te ontdoen. Om de schade die door de schadelijke software is aangericht volledig te repareren, gebruikt u automatische programma's voor het verwijderen van malware.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Poweliks virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Poweliks door Safe Mode with Networking te gebruiken

Om het Poweliks-virus succesvol te verwijderen, volgt u de bijgaande richtlijnen op om uw computer opnieuw in de juiste modus op te starten om de malware te verwijderen.[/ GI]

[GI=method-2]

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Poweliks weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Poweliks verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Poweliks en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen