Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder PadCrypt virus (Verwijdering Handleiding)

door Alice Woods - - | Het type: Ransomware

PadCrypt ransomware is een nieuw computer virus waarvan je op de hoogte moet zijn

Als je een mail ontvangen hebt, haast je dan niet om hem te openen of om de bijlage te downloaden, hoe belangrijk hij er ook mag uitzien. Het PadCrypt virus en gelijkaardige ransomware programma’s worden verspreid via geïnfecteerde bijlagen aan spam mails. De PadCrypt malware wordt verspreid onder de vorm van een bestand dat eruitziet als een PDF maar eigenlijk een zip archief is dat een gevaarlijk bestand bevat, dat, als het uitgepakt wordt, het systeem infiltreert en begint met het coderen van je bestanden, inclusief foto’s, video’s, word documenten en andere. De PadCrypt ransomware gebruikt een AES-256 codering algoritme om de bestanden te vergrendelen.

Nadat het coderen voltooid werd, wordt er een nieuw .txt bestand aangemaakt dat de gebruiker informeert over het feit dat zijn bestanden vergrendelt werden en hij/zij een decoderingssleutel moet kopen om ze te herstellen anders zullen ze voor goed verloren zijn. Het is dus een losgeldbrief. Het losgeld bedraagt 0,8 BitCoin, wat gelijk is aan ongeveer $340 en betaald moet worden via BitCoins, Ukash Voucher of Paysafecard. Meestal vermeerdert dit berag na verloop van tijd. Het slachtoffer krijgt 96 uur de tijd om te betalen en aldus de private sleutel te ontvangen. Als het slachtoffer het geld niet overmaakt binnen de vooropgestelde tijdspanne, zal de decoderingssl;eutel vernietigd worden en zijn de bestanden voor goed verloren, omdat, op het moment van schrijven, er geen andere manier is om de bestanden te decoderen.

PadCrypt virus files

Een interessant gegeven aan deze specifieke ransomware is dat de gecodeerde data gratis verkregen kan worden als je zes maanden wacht en dan contact opneemt met PadCrypt. Meer nog, PadCrypt is het eerste ransomware virus dat live chat support voorziet, welke je zogezegd contact laat opnemen met de cyber criminelen. Naar verluidt reageren ze niet, dus wordt deze chat ook bijna niet gebruikt.

De ontwerpers van het PadCrypt virus laten toe dat de gebruikers PadCrypt verwijderen door een PadCrypt uninstaller te voorzien, na het verwijderen blijven hun bestanden echter gecodeerd. PadCrypt verwijdert tevens shadow volume kopieën, dus kan je de bestanden niet herstellen met dit back-up systeem. De enige manier om je data te beschermen tegen zulke gevaarlijke virussen is door een back-up te maken en deze te bewaren op een externe schijf. PadCrypt werkt net hetzelfde als ransomware virussen zoals CryptoWall, TeslaCrypt of DMA-Locker (klik op de links om meer te lezen over deze virussen). Eigenlijk zijn alle ransomware infectie hetzelfde – ze beloven om je bestanden te decoderen als je betaald. Ze veschillen enkel in codering algoritmes en grootte van het losgeld. We raden je af om losgeld te betalen omdat het zeer waarschijnlijk is dat je de bestanden niet terugkrijgt en ook je geld kwijt bent. Denk eraan dat het vewijderen van PadCrypt je data niet zal herstellen en het enkel het virus en zijn inhoud van de pc verwijdert. We raden je aan om een krachtige malware verwijdering software zoals SpyHunter 5 te gebruiken om PadCrypt voor goed te verwijderen.

Hoe wordt PadCrypt verdeeld?

PadCrypt, CryptoWall, en andere malware programma’s worden meetal verdeeld via peer-to-peer (P2P) netwerken, zoals Torrents, kwaadaardige spam mail bijlagen of nep software updates die je systeem kunnen infiltreren als Trojanen.
Wees daarom dus zeer voorzichtig met het downloaden van bestanden van op onbetrouwbare internet bronnen of met het openen van mail bijlagen afkomstig van dubieuze afzenders.

Zoals we reeds vermelden is het essentieel dat je deze malware onmiddellijk verwijdert. Als je geen automatisch verwijdering tool wilt gebruiken, bestudeer dan de manuele verwijderingshandleiding voor PadCrypt op de volgende pagina.

Hoe PadCrypt verwijderen?

Helaas is het onmogelijk om PadCrypt te verwijderen en tegelijkertijd de bestanden die het reeds codeerde te decoderen. Je kan echter wel het virus en zijn onderdelen van je computer verwijderen. Hoewel het ten stelligste aangeraden is om een automatisch tool te gebruiken om het virus te verwijderen, kan je dit ook manueel doen. We raden je echter aan om je systeem steeds te scannen met een betrouwbaar anti-spyware/anti-malware programma om bijkomende dreigingen te vinden die zich misschien op je pc bevinden zonder dat je dit weet. Desalnietemin blijft de beste manier om jezelf te beschermen tegen zulke kwaadaardige virussen het maken van een back-up en deze bewaren op een USB stick, externe harde schijf of CD/DVD.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele PadCrypt virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder PadCrypt door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal PadCrypt weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi PadCrypt verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder PadCrypt door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van PadCrypt is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat PadCrypt succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen PadCrypt en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-padcrypt-ransomware.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande PadCrypt ransomware