Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder OptiBuy advertenties (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet aug 2017

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

OptiBuy richt zich op Mac-gebruikers

OptiBuy-advertenties

Het OptiBuy-virus is een door advertenties ondersteunde applicatie die typisch gericht is op Mac-besturingssystemen . Eenmaal geïnstalleerd volgt de zogenaamde adware voortdurend de browsergewoontes van het slachtoffer, verzamelt het zoekopdrachten, browsergeschiedenis, IP-adres en soortgelijke gegevens.

In een later stadium begint deze adware irriterende pop-up advertenties te injecteren op websites die de gebruikers bezoeken, vooral op winkelsites. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom aan computerbeveiliging gerelateerde onlineforums vragen stellen over hoe de OptiBuy-advertenties kunnen worden verwijderd.

Het is interessant dat de gebruikers zich vooral bezighouden met het verwijderen van OptiBuy uit Chrome. Dit kan en indicatie zijn dat deze browser bijzonder kwetsbaar is voor de adware. Desondanks betekent dit niet dat gebruikers van andere browsers ontspannen achterover kunnen leunen. Het virus is ook op andere webmotoren waargenomen. U kunt er dus niet zeker van zijn dat deze ongewenste gast op een dag niet ook op uw computer verschijnt.

De ontwikkelaar van deze irritante adware verbergt zijn bedrijfsnaam, maar ons team heeft tientallen identieke adware-programma's ontdekt die het heeft gelanceerd, waaronder  HotShoppy, Couponizer, SurfBuyer en anderen. Elk van deze lastige programma's volgt de voorkeuren van de gebruiker om een virtuele laag van gerichte advertenties te formuleren.

Helaas worden OptiBuy-advertenties beschouwd als zijnde onbetrouwbaar omdat ze het slachtoffer gemakkelijk kunnen doorverwijzen naar gevaarlijke webpagina's, en dat vormt uiteraard een bedreiging voor de privacy van de gebruiker en de beveiliging van diens computer. Vanwege deze problemen raden we u aan om OptiBuy uit uw Mac te verwijderen met compatibele software, zoals bijvoorbeeld Malwarebytes Malwarebytes.

Analyse van de OptiBuy Privacy Policy verontrustte onze experts nog meer. Het document beweert dat de software gebruik maakt van reclame- en marketingbedrijven van derden om advertenties weer te geven en dat deze advertenties cookies bevatten.

Bovendien erkent de ontwikkelaar dat hij “geen toegang heeft tot informatie die het gebruik van cookies door het reclamebureau zou bevestigen” en dat hij geen controle heeft over de inhoud van deze advertenties, echter, het bestaan ​​van de advertenties “moet niet worden uitgelegd als een goedkeuring door het bedrijf” of de advertentie-inhoud.

Daarom bouwen dergelijke claims duidelijk geen gerenommeerd imago op van dit door advertenties ondersteunde programma. Het lijkt erop dat het enige dat het zoekt, omzet is uit betaal-per-klik inkomsten en dat het nauwelijks geeft om de betrouwbaarheid van advertenties die het toont. Als u niet gelokt wilt worden naar verdachte of zelfs gevaarlijke websites door op vlotte advertenties te klikken, kunt u OptiBuy het beste onmiddellijk verwijderen.

Aangenomen mag worden dat het grootste aantal softwaredownloads in de VS plaatsvindt, maar de software kan zich ook verspreiden over Europese landen, bijvoorbeeld Duitsland , Frankrijk of Spanje, en ook andere continenten bereiken zoals Azië of Australië.

Onderzoek het verschijnen van adware op uw computer

Hoewel veel Mac- of pc-gebruikers beweren dat ze bepaalde adware-programma's niet hebben geïnstalleerd, is dat niet waar. Om te kunnen worden geïnstalleerd, moeten deze programma's de toestemming van de gebruiker krijgen, maar deze misleidende programma's vragen dat op een louche manier.

Allereerst moeten we stellen dat mogelijk ongewenste programma's (PUP’s), zoals adware of browser-hijackers, gewoonlijk worden verspreid via freeware, zoals games, downloadbeheerders of mediaspelers.

Bij het installeren van deze programma's is het noodzakelijk om te controleren wat er in de installatie-instellingen is geschreven. Gewoonlijk bevorderen dergelijke programma's verdachte advertentiegestuurde programma's om betaal-per-klik inkomsten te genereren, en daardoor vullen ze de basis-/standaardinstellingen aan met instructies die de toestemming van de gebruiker geven om alle toevoegingen te installeren.

Deze afspraken kunnen door middel van aangepaste of geavanceerde instellingen worden uitgeschakeld, dus zorg ervoor dat u deze selecteert in plaats van vooraf geselecteerde standaard/basis/aanbevolen instellingen.

Suggesties voor het verwijderen van advertenties van OptiBuy van de geïnfecteerde pc

De instructies hieronder verduidelijken hoe u het OptiBuy-virus uit uw Mac verwijdert. Aarzel niet en probeer dit irritante programma zelf te verwijderen.

Als u de instructies niet begrijpt of als er iets mis gaat, kunt u OptiBuy altijd verwijderen met behulp van anti-malware software zoals Malwarebytes Malwarebytes. Laat dit irritante adware-programma niet op uw computersysteem achterblijven en trap niet in de advertenties omdat het onwaarschijnlijk is dat ze nuttig zijn wanneer u geld probeert te besparen door online te winkelen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage, SpyHunterCombo Cleaner, Malwarebytes Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Manuele OptiBuy advertenties Verwijdering Handleiding:

Mac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder OptiBuy van Mac OS X systeem

Voer de volgende instructies op als uw Mac geïnfecteerd raakte met de hierboven beschreven adware. In de map Applicaties, moet u de volgende map vinden: OptiBuy. Verplaats deze naar de Prullenbak. Ga daarna naar de /Library/LaunchDaemons/-folder en verplaats dit bestand naar de Prullenbak: com.OptiBuy.agent.plist.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar OptiBuy of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'
Mac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder OptiBuy van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar OptiBuy en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de OptiBuy verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop
Mac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder OptiBuy advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou OptiBuy uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder OptiBuy van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder onbekende extensies uit uw Mozilla-extensielijst en stel uw browser opnieuw in om wijzigingen op te slaan.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier OptiBuy en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van OptiBuy. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop
Mac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder OptiBuy van Google Chrome

Verwijder verdachte uitbreidingen uit Chrome om de verwijderingsprocedure te beëindigen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier OptiBuy en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van OptiBuy. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien
Mac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder OptiBuy van Safari

Verwijder alle Safari-extensies die zonder uw medeweten zijn toegevoegd.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar OptiBuy of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van OptiBuy te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Over de auteur

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-optibuy-ads.html

Verwijdering gidsen in andere talen