Verwijder OptiBuy advertenties (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

OptiBuy advertenties Verwijdering Handleiding

Wat is OptiBuy-advertenties?

OptiBuy richt zich op Mac-gebruikers

OptiBuy-advertenties

Het OptiBuy-virus is een door advertenties ondersteunde applicatie die typisch gericht is op Mac-besturingssystemen . Eenmaal geïnstalleerd volgt de zogenaamde adware voortdurend de browsergewoontes van het slachtoffer, verzamelt het zoekopdrachten, browsergeschiedenis, IP-adres en soortgelijke gegevens.

In een later stadium begint deze adware irriterende pop-up advertenties te injecteren op websites die de gebruikers bezoeken, vooral op winkelsites. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom aan computerbeveiliging gerelateerde onlineforums vragen stellen over hoe de OptiBuy-advertenties kunnen worden verwijderd.

Het is interessant dat de gebruikers zich vooral bezighouden met het verwijderen van OptiBuy uit Chrome. Dit kan en indicatie zijn dat deze browser bijzonder kwetsbaar is voor de adware. Desondanks betekent dit niet dat gebruikers van andere browsers ontspannen achterover kunnen leunen. Het virus is ook op andere webmotoren waargenomen. U kunt er dus niet zeker van zijn dat deze ongewenste gast op een dag niet ook op uw computer verschijnt.

De ontwikkelaar van deze irritante adware verbergt zijn bedrijfsnaam, maar ons team heeft tientallen identieke adware-programma's ontdekt die het heeft gelanceerd, waaronder HotShoppy, Couponizer, SurfBuyer en anderen. Elk van deze lastige programma's volgt de voorkeuren van de gebruiker om een virtuele laag van gerichte advertenties te formuleren.

Helaas worden OptiBuy-advertenties beschouwd als zijnde onbetrouwbaar omdat ze het slachtoffer gemakkelijk kunnen doorverwijzen naar gevaarlijke webpagina's, en dat vormt uiteraard een bedreiging voor de privacy van de gebruiker en de beveiliging van diens computer. Vanwege deze problemen raden we u aan om OptiBuy uit uw Mac te verwijderen met compatibele software, zoals bijvoorbeeld Malwarebytes.

Het OptiBuy-virusOptiBuy is een adware-programma dat in het algemeen het MAC OS infecteert. Eenmaal geïnstalleerd, toont deze irritante applicatie opdringerige online advertenties, meestal in de vorm van webbanners.

Analyse van de OptiBuy Privacy Policy verontrustte onze experts nog meer. Het document beweert dat de software gebruik maakt van reclame- en marketingbedrijven van derden om advertenties weer te geven en dat deze advertenties cookies bevatten.

Bovendien erkent de ontwikkelaar dat hij “geen toegang heeft tot informatie die het gebruik van cookies door het reclamebureau zou bevestigen” en dat hij geen controle heeft over de inhoud van deze advertenties, echter, het bestaan ​​van de advertenties “moet niet worden uitgelegd als een goedkeuring door het bedrijf” of de advertentie-inhoud.

Daarom bouwen dergelijke claims duidelijk geen gerenommeerd imago op van dit door advertenties ondersteunde programma. Het lijkt erop dat het enige dat het zoekt, omzet is uit betaal-per-klik inkomsten en dat het nauwelijks geeft om de betrouwbaarheid van advertenties die het toont. Als u niet gelokt wilt worden naar verdachte of zelfs gevaarlijke websites door op vlotte advertenties te klikken, kunt u OptiBuy het beste onmiddellijk verwijderen.

Aangenomen mag worden dat het grootste aantal softwaredownloads in de VS plaatsvindt, maar de software kan zich ook verspreiden over Europese landen, bijvoorbeeld Duitsland , Frankrijk of Spanje, en ook andere continenten bereiken zoals Azië of Australië.

Onderzoek het verschijnen van adware op uw computer

Hoewel veel Mac- of pc-gebruikers beweren dat ze bepaalde adware-programma's niet hebben geïnstalleerd, is dat niet waar. Om te kunnen worden geïnstalleerd, moeten deze programma's de toestemming van de gebruiker krijgen, maar deze misleidende programma's vragen dat op een louche manier.

Allereerst moeten we stellen dat mogelijk ongewenste programma's (PUP’s), zoals adware of browser-hijackers, gewoonlijk worden verspreid via freeware, zoals games, downloadbeheerders of mediaspelers.

Bij het installeren van deze programma's is het noodzakelijk om te controleren wat er in de installatie-instellingen is geschreven. Gewoonlijk bevorderen dergelijke programma's verdachte advertentiegestuurde programma's om betaal-per-klik inkomsten te genereren, en daardoor vullen ze de basis-/standaardinstellingen aan met instructies die de toestemming van de gebruiker geven om alle toevoegingen te installeren.

Deze afspraken kunnen door middel van aangepaste of geavanceerde instellingen worden uitgeschakeld, dus zorg ervoor dat u deze selecteert in plaats van vooraf geselecteerde standaard/basis/aanbevolen instellingen.

Suggesties voor het verwijderen van advertenties van OptiBuy van de geïnfecteerde pc

De instructies hieronder verduidelijken hoe u het OptiBuy-virus uit uw Mac verwijdert. Aarzel niet en probeer dit irritante programma zelf te verwijderen.

Als u de instructies niet begrijpt of als er iets mis gaat, kunt u OptiBuy altijd verwijderen met behulp van anti-malware software zoals Malwarebytes. Laat dit irritante adware-programma niet op uw computersysteem achterblijven en trap niet in de advertenties omdat het onwaarschijnlijk is dat ze nuttig zijn wanneer u geld probeert te besparen door online te winkelen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele OptiBuy advertenties Verwijdering Handleiding

Verwijder OptiBuy van Mac OS X systeem

Voer de volgende instructies op als uw Mac geïnfecteerd raakte met de hierboven beschreven adware. In de map Applicaties, moet u de volgende map vinden: OptiBuy. Verplaats deze naar de Prullenbak. Ga daarna naar de /Library/LaunchDaemons/-folder en verplaats dit bestand naar de Prullenbak: com.OptiBuy.agent.plist.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar OptiBuy of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder OptiBuy advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou OptiBuy uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder OptiBuy van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder onbekende extensies uit uw Mozilla-extensielijst en stel uw browser opnieuw in om wijzigingen op te slaan.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier OptiBuy en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van OptiBuy. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder OptiBuy van Google Chrome

Verwijder verdachte uitbreidingen uit Chrome om de verwijderingsprocedure te beëindigen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier OptiBuy en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van OptiBuy. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder OptiBuy van Safari

Verwijder alle Safari-extensies die zonder uw medeweten zijn toegevoegd.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar OptiBuy of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van OptiBuy te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de OptiBuy register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen