Verwijder MyCouponize virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Olivia Morelli - - | Het type: Adware

MyCouponize virus Verwijdering Handleiding

Wat is MyCouponize-virus?

MyCouponize-advertenties kunnen omleiden naar potentieel gevaarlijke websites

Voorbeeld van advertenties van MyCouponize

MyCouponize is een adware-programma dat wordt gepresenteerd als een handig hulpmiddel dat kan helpen om geld te besparen tijdens onlinewinkelen. Zodra het is geïnstalleerd op de Mac OS X, begint het met doorverwijzen naar twijfelachtige websites, waardoor browsers worden overspoeld met online advertenties en andere browsergerelateerde problemen veroorzaken.

De adware is identiek aan de PUP’s Shoppinizer, Couponizer, en My ShopMate. MyCouponize belooft gratis coupons direct in de browser te geven, in kennis te stellen over beperkte verkopen en advertenties te leveren op basis van eerder bekeken items.

In plaats van de beste koopjes te bieden, levert de MyCouponize-adware echter op een agressieve manier misleidende en nepkoopaanbiedingen. Desondanks bieden ze diverse kortingen en prijsvergelijkingen; zeverwijzen door naar nep-winkelsites of phishing-websites die zijn gemaakt om personen hun persoonlijke informatie afhandig te maken.

Het doel van MyCouponize is om inkomsten te genereren via de klikopdrachten van de gebruiker. Om dit doel te bereiken, traceert de door advertenties ondersteunde applicatie informatie over de gebruiker, zoals:

 • bezochte websites,
 • zoekopdrachten,
 • aangeklikte advertenties,
 • plaats,
 • IP-adres,
 • andere niet-persoonlijk identificeerbare details.

Al deze gegevens kunnen worden gebruikt om een gebruikersprofiel op te bouwen en op interesse gebaseerde advertenties af te leveren. Bovendien kunnen deze gegevens worden gedeeld of verkocht aan derden advertentiepartners. Daarom, als u niet nog meer advertenties wilt ontvangen, moet u MyCouponize onmiddellijk verwijderen.

Voor het verwijderen van MyCouponize kunt u ReimageIntego of een andere anti-malware kiezen en de adware beëindigen. Of u kunt de onderstaande instructies opvolgen en ze handmatig verwijderen.

De afbeelding van het MyCouponize-virusHet MyCouponize-virus levert veel agressieve advertenties af die nep of misleidende boodschappen bevatten.

Verspreiding van de adware

De PUP wordt wijd verspreid gepromoot in softwarepakketten als een optioneel onderdeel. Tijdens de installatie van gratis software (freeware) ziet u dat deze applicatie mogelijk samen met een primair programma wordt aangeboden om te downloaden. U kunt de installatie ervan echter alleen weigeren als u voor de Geavanceerde/Aangepaste installatieinstellingen kiest.

De MyCouponize-kaping kan echter optreden wanneer een gebruiker voor Snelle/Standaard-installatieinstellingen kiest. Het probleem is dat deze installatiewizard niet openlijk informatie geeft over software van derden en die meestal gelijk mee installeert zonder de gebruiker daarover te informeren.

Het door advertenties ondersteunde programma valt meestal Mac OS X-gebruikers in de Verenigde Staten aan. Gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland enFrankrijk kunnen echter ook het doelwit zijn.

Beëindighet op uw pc geinstalleerde MyCouponize-doorverwijsvirus

Om de MyCouponize-adware van de computer te verwijderen, moet u de programma's en browser-extensies die ermee samenhangen, verwijderen. Hiervoor heeft u twee opties: handmatig en automatisch. De handmatige eliminatie-opties worden hieronder gegeven.

Ondertussen wordt de automatisch verwijdering van MyCouponize uitgevoerd met behulp van anti-malware/anti-spyware-software. Installeer een betrouwbare software, update die en voer een volledige systeemscan uit. Binnen enkele minuten wordt de adware uit het systeem gewist.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele MyCouponize virus Verwijdering Handleiding

Verwijder MyCouponize van Windows systems

MyCouponize richt zich voornamelijk op Mac OS X-gebruikers, maar als het in uw pc zit, volgt u dan de volgende stappen op om er vanaf te komen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder MyCouponize en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar MyCouponize en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder MyCouponize van Mac OS X systeem

Volg de volgende stappen op om adware-gerelateerde items van uw Mac te verwijderen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar MyCouponize of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het MyCouponize virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou MyCouponize uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder MyCouponize van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder de installatie van verdachte Firefox-add-ons en stel de browser opnieuw in om het doorverwijzen door MyCouponize te stoppen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier MyCouponize en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van MyCouponize. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder MyCouponize van Google Chrome

Als er twijfelachtige Chrome-extensies zonder uw medeweten zijn geïnstalleerd, verwijder ze dan ZO SPOEDIG MOGELIJK. Reset daarna de browser opnieuw.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier MyCouponize en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van MyCouponize. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder MyCouponize van Safari

Deze richtlijnen zullen u helpen bij het verwijderen van de MyCouponize-adware uit Safari:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar MyCouponize of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van MyCouponize te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de MyCouponize register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen