Verwijder .Locked virus

.Locked virus Verwijdering Handleiding

Wat is .Locked virus?

Wat zijn de essentiële zaken die je moet weten over het .Locked virus?

Het .Locked virus is een ransomware-type virus dat je computer infiltreert en je prsoonlijke data codeert. Daarna volgt het dilemma – het losgeld betalen of vaarwel zeggen tegen de gecodeerde informatie. Als je dus het doelwit werd, is het eerste wat je moet doen het .Locked virus verwijderen. Je kan hieronder de verwijderingsinstructies raadplegen.

Dit ransomware virus lijkt erg veel op andere beruchte ransomware dreigingen zoals het Locky virus, .locky extension virus, TeslaCrypt, Cerber, en KeRanger. Er zijn echter kleine verschillen tussen de oudere ransamware en deze malware. De .Locked ransomware gebruikt een AES-256 codering algoritme in tegenstelling tot de RSA-2048 en AES-128 algoritmes die gebruikt worden door, bijvoorbeeld, Locky. Daarnaast vraagt de ransomware 500 USD, wat overeenstemt met 1.22 Bitcoin ten opzichte van het normaal gevraagde bedrag van $400. Meer nog, als je je niet haast om het bedrag binnen de gespecifieerde periode te betalen, verdubbelt het losgeld! Zodra je op de ‘betaal’ knop klikt, ga je akkoord met de cyber criminelen om het losgeld te betalen, de .Locked malware begint dan met je gedetailleerde betalingsinstructie te tonen. Hierna wordt er veronderstelt dat je specifieke software en de private decoderingssleutel download. We raden je echter aan om dit niet te doen omdat er geen garantie is dat het ook effectief zal werken nadat je betaalde. Je kan je persoonlijke nformatie onthullen en je geld kwijtspelen na het betalen en nog steeds geen toegang hebben tot je bestanden. Dus overweeg je best eens de .Locked verwijdering i.p.v. te voldoen aan de verwachtingen van cyber criminelen. We raden je aan om hiervoor FortectIntego te gebruiken.

Als we het hebben over de ontwerpers van deze ransomeware, moet je weten dat sommige de bekende hacker organisatie Anonymous hiervan verdenken. Deze vermoedens doken op nadat er een andere ransomeware – het Anonymous virus – ten tonele verscheen. Dit laatste lijkt ontworpen te zijn door de organisatie. De geniale mogelijkheden van deze eigenwijze hackers, die erin slaagde om internationale overheden en privé instellingen te gijzelen, in acht nemend kan het .Locked virus wel eens een hele uitdaging worden. Meer nog de hackers gebruiken de foto van het Ananymous masker wat de vermoedns alleeen maar doet toenemen.

Hoe infecteert de.Locked ransomware computers?

Net zoals andere malware, kom je dit virus tegen via geïnfecteerde spam mail bijlagen. Een slachtoffer ontvangt een nep factuur of verkeersboete dat een Zip of Word bestand bevat met daarin een macro code verwerkt. Als het slachtoffer het bestand download op het besturingssysteem, begint de ransomeware met het coderen van je belangrijke documenten, certificaten, werk accounts, rapporten en familie gerelateerde informatie. Van zodra het de job voltooid heeft, plaatst het een .locked bestand in de gecodeerde mappen. Daarna verschijn het bericht op je scherm dat deze misdadige daad aankondigt.

Bovendien heeft men gemerkt dat de .Locked malware ook verspreid kan worden via een Trojaan. Deze dreiging biedt de ransomeware de nodige vermomming. Meestal wordt een Trojaan niet opgemerkt door anti-virus programma’s, omdat ze eruitzien als een legitiem bestand. Nadat het ongeschonden door je bescherming raakte, laat de Trojaan zijn gemene inhoud vrij en begint de .Locked ransomware met zijn werk. In deze bepaalde situatie, moet je beschikken over een anti-malware programma om Trojanen en andere gelijkaardige malware te detecteren. Bovendien wordt zommige ransomeware verspreid via gekraakte spelletjes. Als je dus een gepassioneerde gamer bent, moet je weten dat naaste een paar onbelangrijke POT die je systeem aanvallen er ook ernstige virussen een dreiging kunnen vormen.

.Locked verwijderingsinstructies:

Als je geïnfecteerd werd met de .Locked ransomware, moet je aanvaarden dat je gecodeerde bestanden wel eens verloren kunnen zijn. Je kan ze herstellen van op een back-up maar als je geen extra kopieën van je belangrijke data vinden, kan het zijn dat je deze niet meer kan herstellen. Ten tweede de manuele verwijderingsoptie zou wel eens niet kunnen werken vanwege de complexe structuur van de ransomeware en zijn codering algoritme. Dus rest er maar één oplossing – .Locked verwijderen met de hulp van een krachtige anti-malware toepassing, zoals FortectIntego of Malwarebytes. Tenslotte is het essentieel dat je het steeds update en regelmatig een scan uitvoert om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent en weer veilig kan surfen. Als je geen van de bovenstaande programma’s kan opstarten, volg dan onderstaande handleiding:

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .Locked virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder .Locked door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .Locked is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .Locked succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .Locked en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen