Verwijder JS Downloader virus (Verwijdering Instructies) - aug 2018 update

JS Downloader virus Verwijdering Handleiding

Wat is JS Downloader Virus?

Het JS Downloader virus is een Trojaans paard dat JavaScript bestanden gebruikt om ongemerkt op het systeem te raken

JS Downloader TrojaanHet JS Downloader virus is een Trojaans paard dat JavaScript bestanden gebruikt om zich toegang te verschaffen tot de computer van het slachtoffer. Zodra het op je systeem zit creeërt deze Trojaan autorun.inf, en andere kwaadaardige bestanden die gebruikt worden om het normaal functioneren van de gerelateerde , bijv. ransomware, browser hijackers, etc. te verzekeren. De naam van dit virus komt van de JavaScript code en kan vermeld worden AVG, Avast, en andere antivirus software virusrapporten. Als je geen verhoogd gebruik van de CPU kunt vaststellen, wat mogelijk veroorzaakt kan worden door JS.Downloader, scan dan je systeem met een betrouwbare anti-spyware om je ervan te verzekeren dat het geen valse positieve is. Anders moet je het JS Downloader Trojaans paard zonder verwijl verwijderen.

Naam JS Downloader virus
Type Trojaans paard
gedetecteerd als
 • JS:Downloader-DEF [Trj;
 • Js/Downloader.Agent;
 • JS.Downloader.
Aangetast besturingssysteem Windows
Symptomen Verstoren van de normale activiteit van het apparaat, traceren van gevoelige informatie, stoppen van programma's, vertragen van het besturingssysteem
Voornaamste gevaar Kan het systeem beduidende schade toebrengen
Distributie Kwaadaardige websites, e-mail bijlagen, dubieuze software
Verwijdering Om te controleren of het geen valse positieve is en om het JS Downloader virus te verwijderen, gebruik je FortectIntego.

Het JS Downloader virus kan zich op verschillende manieren gedragen, en aangezien het stiekem op je pc kwam, kan je deze wijzigingen zelfs misschien niet opmerken. Je kan te maken krijgen met verschillende symptomen, zoals:

 • toename aan foutmeldingen;
 • algehele traagheid van het systeem;
 • Trojanen kunnen zich toegang tot het systeem verschaffen om andere kwaadaardige programma's en bestanden te downloaden, dus kan het de internetsnelheid aantasten ;
 • het virus kan ook de instellingen van je browser veranderen en extensies en werkbalken installeren en verschillende toepassingen toevoegen die op de achtergrond werken;
 • pop-up advertenties en omleidingen naar dubieuze sites kunnen je surf sessies verstoren;

Om dit te kunnen doen, past het JS Downloader virus het Windows register aan. De malware probeert om nieuwe registerwaarden toe te voegen of de bestaande te veranderen. Een computer kan hierdoor crashen of vastlopen.

Het verwijderen van het JS Downloader Virus is vereist vanwege de kwaadaardige natuur van het bestand. Omdat Trojaanse paarden gesofisticeerd zijn en verschillende veranderingen in het systeem aanbrengen is een betrouwbare anti-malware software nodig. Onderzoekers bevelen aan om een gereputeerde beveiliging software te gebruiken, zoals FortectIntego of Malwarebytes.

Vergeet ook niet dat het JS Downloader virus en gelijkaardige Trojanen kunnen dienen als een achterdeurtje voor ransomware infecties. Deze dodelijke infectie kan alle persoonlijke bestanden zoals databases, foto', video's, audio, etc. versleutelen en dan een losgeld eisen om ze te herstellen. Terwijl de cyberdreiging vrij gemakkelijk kan worden verwijdert, blijft de versleutelde data ontoegankelijk. Dus zorg ervoor dat je JS Downloader verwijdert voor het nog meer schade kan aanrichten op je computer.

Het JS Downloader VirusJS Downloader is een virus dat kwaadaardige bestanden op je pc installeert.

Kwaadaardige websites kunnen ontworpen zijn om Trojanen te injecteren

Gebruikers kunnen gewild dubieuze websites bezoeken, zoals torrent of porno sites. Deze domeinen kunnen gevaarlijk zijn en de kans is groter dat ze malware verbergen. In sommige gevallen kan de gebruiker ook worden omgeleid naar dubieuze plaatsen op het internet vanwege een adwae infectie. Desalniettemin, ongeacht de reden, mag je nooit op inhoud klikken die je getoond wordt en moet je gewoon je Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox of andere browser afsluiten.

Daarnaast kunnen sommige sites ook gehackt zijn door cybercriminelen en met malware geïnjecteerd worden. Op deze manier kunnen legitieme sites kwaadaardige JavaScripts bevatten die het virus automatisch installeren. Vermijdt dus websites die een onveilige HTTP-verbinding gebruiken en hou het bij deze die HTTPS gebruiken.

Trojanen kunnen ook op je systeem komen via geïnfecteerde e-mailbijlagen. Vaak gebruiken veilig uitziende bestanden kwaadaardige macro's en injecteren je pc met backdoor Trojanen of andere soorten van malware onmiddellijk nadat je hen download en opent op je apparaat.

Het verwijderen van het JS Downloader virus vereist betrouwbare tools

Om het JS Downloader virus veilig en succesvol te verwijderen, moet je anti-malware tools gebruiken zoals FortectIntego of Malwarebytes. Deze programma's kunnen alle mogelijk dreigingen die gerelateerd zijn aan deze Trojaan detecteren en verwijderen. Zorg ervoor dat je anti-malware software ingesteld is om de machine automatisch te scannen en de realtime bescherming ingeschakelt is.

Het verwijderen van het JS Downloader virus is niet zo moeilijk, maar je kan de Veilige Modus met Netwerk moeten gebruiken als de cyberdreiging de beveiliging software blokkeert. Hoe je dit moet doen leggen we je hieronder uit. Probeer ook niet om deze Trojaan handmatig te verwijderen omdat dit een zeer ingewikkelde procedure is en enkel getrainde IT-professionelen hiertoe in staat zijn.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele JS Downloader virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

In sommige gevallen blokkeert het JS Downloader virus beveiliging software. Volg dan deze stappen:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder JS Downloader door System Restore te gebruiken

Je kan ook de malware uitschakelen via de Veilige Modus met Netwerk:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van JS Downloader is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat JS Downloader succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen JS Downloader en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen