Haal idp.alexa.51 weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jul 2018

idp.alexa.51 Verwijdering Handleiding

Wat is idp.alexa.51?

IDP.ALEXA.51 is malware die gerapporteerd wordt door gerenommeerde AV-engines

Toont idp.alexa.51 gedetecteerd door AVG

IDP.ALEXA.51 is een naam van een malware die gerapporteerd wordt door gerenommeerde AV-engines, zoals AVG of Avira. Sinds 2016 zijn mensen begonnen met het indienen van discussievragen of dit stukje malware gevaarlijk is. Er blijven echter in 2018 nieuwe rapporten verschijnen, behalve dat ze nu voornamelijk gerelateerd zijn aan Avast. De detectie van IDP.ALEXA.51 zou opdringerig zijn omdat de AV-engine het opstarten van het systeem verstoort en de aanwezigheid van de IDP.ALEXA.51-dreiging of van het Alexa Virus meldt. Volgens deskundigen is dat mogelijk een vals-positieve detectie, die moet worden verholpen door de AV-ontwikkelaar. In sommige gevallen kan het systeem echter wel degelijk geïnfecteerd zijn.

Naam IDP.ALEXA.51
Typ Malware of valse positieve veroorzaakt door AVG, Avira en Avastt
OS Windows
Symptomen Het schadelijke voorbeeld veroorzaakt systeemvertragingen, hoog CPU-gebruik of systeemcrashes. Valse positieven zijn ongevaarlijk
Distributie Verspreidt zich in een bundel samen met SeaMonkey, Plants vs. Zombies, EasySpeedUpManager2 en andere games
Ook bekend als Alexa-virus. In het geval dat het geen vals positieve is, verwijst de IDP.ALEXA.51-detectie naar een ernstige cyberinfectie die moet worden verwijderd.
Eliminatie

We raden aan FortectIntego te downloaden en er een volledige systeemscan mee uit te voeren.

Deze detectie wordt voornamelijk geassocieerd met online games of apps, zoals SeaMonkey, Plants vs. Zombies, EasySpeedUpManager2 en anderen. De AVG-scanresultaten rapporteren over het algemeen dat dit “bestand” of de detectie afkomstig is van de .tmp- en .exe-bestanden (bijvoorbeeld swUSB.exe) in de mappen c:\windows\, %appdata% en%temp%.

Volgens de analyse die een jaar geleden werd uitgevoerd, zit de IDP.ALEXA.51 kwaadaardige detectie nog steeds op de systemen met 8.1 in Portugal en Brazilië. De omvang van deze foutieve detectie is echter niet afgenomen en wordt momenteel vaak aangetroffen op Windows 10-systemen waarop Avira en AVG worden uitgevoerd. In sommige gevallen blokkeert de AVG-firewall de installatie van HitMan Pro die de HitmanPro.exe meldt als een IDP.ALEXA.51-malware.

IDP.ALEXA.51 detection

Het bestand is gerelateerd aan Alexa en kan kwaadaardig zijn

Sommige cyberbeveiligingsonderzoekers categoriseren het IDP.ALEXA.51-bestand als een Trojaans paard of een Alexa-virus. Hoewel er geen duidelijk bewijs is voor een dergelijke classificatie, waarschuwen cybersecurity-experts dat de verdachte detectie genaamd IDP.ALEXA.51 eventueel geen vals alarm is.

Gerenommeerde AV-engines zoals AVG herkennen het mogelijk als een vals-positieve detectie of bedreiging als gevolg van de verouderde versie van het systeem (AVG 8.5, 9.0, 2011, 2012, 2013, 2014 of 2015) of een verouderde virusdatabase. In 2017 erkende het bedrijf dat hetzelfde probleem was veroorzaakt door een foutieve update van de AVG-software.

Dat is echter niet de enige reden waarom een ​​AV-engine, niet noodzakelijkerwijs AVG, IDP.ALEXA.51 als bedreiging kan melden die wordt gedetecteerd op de locaties van verschillende systemen. Malware-ontwikkelaars kunnen dergelijke bestanden of namen van de valse AV-detectie misbruiken om schadelijke programma's of processen te maskeren.

Illustratie van een misleidende ide.alexa.51-detectieDe detectie van idp.alexa.51 door anti-malwaretools kan een van de volgende twee dingen betekenen: ofwel de noodzaak om uw antivirus-programma bij te werken of de noodzaak voor het verwijderen van malware van uw computersysteem.

IDP.ALEXA.51 wordt geleverd met het systeem, samen met freeware

IDP.ALEXA.51 is geen bestand van het systeem. Het is gekoppeld aan de verschillende applicaties die gratis van het internet kunnen worden gedownload. Het is niet mogelijk om de installatie van dit bestandsonderdeel af te wijzen, omdat het deel uitmaakt van het softwarepakket dat verantwoordelijk is voor de prestaties ervan.

Hoewel de originele versie niet als schadelijk wordt beschouwd, kan deze door hackers worden misbruikt voor het camoufleren van door advertenties ondersteunde apps, malafide software of zelfs kwaadaardige cyberinfecties. Daarom moet u elke keer dat u games zoals Zombie vs. Plants of andere gratis apps installeert, de geavanceerde of aangepaste installatieoptie selecteren en de voorwaarden aandachtig lezen.

TIP: specialisten van NoVirus.uk bevelen mensen aan om hun jonge kinderen geen apps te laten downloaden zonder tussenkomst van de ouders omdat zij ongetwijfeld de licentievoorwaarden en het privacybeleid zullen overslaan, waardoor het systeem het risico loopt geïnfecteerd te raken met mogelijk ongewenste of schadelijke programma's.

Controleer het systeem op malware en repareer het IDP.ALEXA.51 bestand indien nodig

Als de detectie van IDP.ALEXA.51 niet klopt, hoeft u alleen maar uw antivirusprogramma te gebruiken om de irritante pop-ups van de bedreigingsdetectie uit te schakelen. U kunt de antivirus volledig verwijderen met behulp van de uninstaller in het Configuratiescherm en vervolgens de nieuwste versie downloaden van de officiële website.

U kunt ook controleren wat de versie van uw antimalwaretool is en de update downloaden vanaf de website van de fabrikant.

We raden u echter ten zeerste aan het systeem te controleren met een alternatief antivirusprogramma om ervoor te zorgen dat het systeem niet is geïnfecteerd met een gevaarlijke pc-infectie, zoals Trojan, Spyware, Keylogger en dergelijke. Onze topkeuzetools voor een extra scan zijn FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen