Verwijder HolyCrypt virus (Virus Verwijdering Handleiding)

HolyCrypt virus Verwijdering Handleiding

Wat is HolyCrypt ransomware virus?

Wat is er geweten over de HolyCrypt ransomware?

Het HolyCrypt virus is een nieuwe ransomware-type infectie die recentelijk uitgebracht werd. Dit virus is niet nieuw als het aankomt op de technieken die het gebruikt om computers te gijselen en bestanden te coderen, maar de reeds gekende methodes lijken te werken voor de ontwerpers. Een interessanter detail over dit virus is dat zijn kwaadaardig script geschreven werd in Python, en het programma zelf 64-bit is. Voor de rest gebruikt het virus een RSA en AES codering sleutel om je bestanden te vergrendelen en eist het dat je betaald om ze te ontgrendelen. De meeste ransomware programma’s geven hun slachtoffers een deadline om de betaling uit te voeren, deze loopt vaak tot één week. De ontwerpers van dit virus willen geen tijd verspillen en dreigen ermee de data decoderingssleutel 24u na het coderen te vernietigen. Onder zulke druk en met de angst hun bestanden te verliezen, betalen gebruikers vaak de gevraagde som, maar blijven in veel gevallen echter achter met een vergrendelde computer. De criminelen verdwijnen gewoon van zodra ze het geld hebben. Hoe waardevol je bestanden ook mogen zijn, wij raden je aan om geen geld over de balk te gooien en HolyCrypt te verwijderen. Hiervoor moet je een betrouwbare antivirus software zoals SpyHunter 5 gebruiken en daarna kan je proberen om je bestanden te herstellen door het gebruiken van de speciale data recovery tools hieronder.

Zodra het virus zijn doelwit infiltreert, zal de infectie herkenbaar zijn aan de prefix (gecodeerde) toegevoegd aan elk aangetast bestand. Daarna worden de bestanden ontoegankelijk. Het virus verspreid ook documenten met een losgeldbrief over de volledige computer, om wat licht te scheppen op de hele situatie:

YOUR COMPUTER HAS BEEN LOCKED!
Your documents, photos, databases and other important files have been locked with strongest encryption and unique key, generated for this computer. Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt ypur files until you pay and obtain the private key.
The server will eliminate the key after 24h.
Open http://test_ransonware.onion.link and follow the instruction for the payment

Zoals blijkt uit de melding, is het onzorgvuldig geschreven, bevat het typo’s en laat het weer maar eens blijken dat de ransomware ontwerpers snel geld willen verdienen. Meer nog het virus maakt ook een image file aan genoemd alert.jpg om de losgeldbrief ook op je bureaublad te plaatsen. Als je beslist dat je de bestanden terugwilt, moet je 3 gecodeerde bestanden aan HolyCrypt@aol.com sturen en ontvang je verdere instructies. Zoals we reeds vermelden halen enkel de criminelen voordeel uit het volgen van deze instructies en het betalen van het losgeld, meer aangeraden is dus de verwijdering van HolyCrypt en het vinden van een andere manier om je bestanden terug te krijgen.

Hoe kan je geïnfecteerd worden met dit virus?

HolyCrypt is een complex virus dus zijn er verschillende manieren waarop je pc geïnfecteerd kan worden. Bijvoorbeeld, het kan op je pc opduiken nadat je per ongeluk een corrupte mail opende. Het verspreiden van ransomware via spam mails is in feite de meest gebruikte techniek. Het spreekt dus voor zich dat onbekende mails en. specifiek, verdachte bijlagen niet geopend mogen worden. Mijdt tevens onveilige domeinen. Als een site vol staat met knipperende advertenties, download knoppen, meldingen over lotto winsten enz. is het waarschijnlijk het beste dat je deze site onmiddellijk verlaat omdat deze sites de perfecte condities creëren voor het HolyCrypt virus om je computer te infecteren.

Wat zijn mijn opties om HolyCrypt te verwijderen?

Je kan het HolyCrypt virus makkelijk verwijderen met een anti-malware software, zoals SpyHunter. Het manueel verwijderen van het virus wordt ten stelligste afgeraden. HolyCrypt is een complex en gevaarlijk programma, en zijn bestanden kunnen in verschillende mappen verborgen zitten. Het kan dus echt zeer moeilijk zijn om deze manueel te vinden. Het scannen van je pc met een betrouwbare anti-malware scanner, zal echter al deze componenten automatisch detecteren en verwijderen. Helaas is zelfs de meest geavanceerde antivirus software machteloos ten opzichte van de krachtige codering die het virus gebruikt om je bestanden te vergrendelen. Je kan echter andere hulpmiddelen proberen om je bestanden te herstellen nadat de verwijdering van HolyCrypt voltooid werd. Je kan PhotoRec, R-Studio of Kaspersky virus-fighting utilities eens proberen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele HolyCrypt virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder HolyCrypt door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van HolyCrypt is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat HolyCrypt succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen HolyCrypt en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen