Gevaarlijkheidsmeter:  
  (98/100)

Verwijder Thor virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet dec 2016

door Olivia Morelli - - | Het type: Ransomware

Een andere Locky erfgenaam – de Thor ransomware

Het lijkt erop dat het Locky ransomware project elke dag uitbreidt – er werd weer een andere versie ontdekt die het Thor virus genoeld werd. Deze ransomware verschilt lichtjes van andere Locky versies, en in tegenstelling tot Locky, plaatst het de _WHAT_is.html en _WHAT_is.bmp bestanden na het versleutelen van het slachtoffer zijn data. Om het slachtoffer zijn bestanden waardeloos te maken gebruikt het een combinatie van RSA en AES codes, vervormt het de structuur van elk bestand, haalt dan de bestandsnaam door elkaar en voegt er de .thor extensie aan toe. Wat het nog erger maakt is dat het virus geprogrammeerd is om te zoeken naar meer dan 400 verschillende bestandsextensies en deze versleutelt, het is dus zeer onwaarschijnlijk dat het iets niet versleuteld achterlaat op je pc. Deze ransomware variant werd onmiddellijk na het .perl bestand extensie virus, wat ook gerelateerd is aan de Locky, Zepto, Odin en Bart virus familie, ontdekt.

Het doel van de Thor ransomware is om bestanden ontoegankelijk te maken en het slachtoffer te dwingen een losgeld te betalen. Dit virus vraagt ongeveer 0,50 Bitcoin om je bestanden vrij te geven, dit kont overeen met 330 USD. De losgeldbrief die achtergelaten wordt door het Thor virus legt uit hoe je de Tor browser, welke nodig is om toegang te krijgen tot de betalingssite, moet downloaden. De betalingssite vraagt je om je persoonlijke ID in te geven, deze wordt getoond in de losgeldbrief of om een versleutelde bestandsnaam in te geven. Als je bestanden aangetast werden door deze ransomware, heb je twee opties – stuur je geld aan cybercriminelen en wacht tot ze je de decodering software sturen (waarschijnlijk nooit) of verwijder het Thor virus met een anti-malware tool en herstel je bestanden van op een back-up. Als je geen back-up hebt, vrezen we dat er geen manier is om je versleutelde data te herstellen, je kan echter nog steeds een paar van de data recovery technieken, welke beschreven worden onder deze post, proberen. Als je geen anti-malware programma hebt om je pc te beschermen, raden we je aan om Reimage Reimage Cleaner Intego te gebruiken.

Thor ransomware belongs to Locky malware family

Hoe profileert dit virus zich?

Elke versie van het Locky virus gebruikt gelijkaardige mehodes om je pc te infiltreren. Sommigen worden geleverd via kwaadaardige mails, anderen infecteren computers met de hulp van exploit kits, en nog anderen worden verspreid via malware-geladen advertenties. De Thor ransomware komt meestal in de vorm van een .vbs, .dll, .zip, .js, .hta of .doc bestand, en kan ongewild uitgevoerd worden. Dit is niet verrassend aangezien zulke bestanden er totaal niet verdacht uitzien. Helaas kunnen onbeschermde computers zich niet verweren tegen ransomware aanvallen, dus worden ze geïnfecteerd. Zoals we voordien reeds vermelden, is er geen manier om de schade aangericht door ransomware virussen ongedaan te maken, tenzij je een back-up van je data hebt op een externe opslag. Dan kan je deze back-up gebruiken om je bestanden te herstellen na het verwijderen van Thor.

Hoe de Thor ransomware verwijderen?

Als je pc aangevallen werd, moet je het Thor virus volledig verwijderen met een degelijk anti-malware tool. Als je geen back-up hebt, kunnen de bestanden niet worden hersteld en staat het je vrij te beslissen of je het losgeld betaald of niet. Denk eraan dat je met het betalen van het losgeld het risico loopt je geld te verliezen op dezelfde manier als je, je bestanden verloor. Voor het verwijderen van Thor, gebruik je best een anti-malware software, maar eerst moet je de PC herstarten in Veilige Modus met netwerk.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Thor virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Thor door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Thor weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Thor verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Thor door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Thor is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Thor succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Thor van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Na het verwijderen van de ransomware van je computer, kan je de bestanden herstellen van op een back-up. Koppel gewoon het apparaat aan waarop de back-up zich bevind en importeer de ongeschonden bestanden op je pc. Als je geen data back-up hebt, zijn er een paar andere recovery oplossingen:

Als je bestanden gecodeerd werden door Thor, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Download Data Recovery Pro

Er bestaat een data recovery software die misschien kan helpen bij het herstellen van geïnfecteerde bestanden. Volg deze stappen en probeer deze data recovery methode:

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Thor ransomware;
 • Herstel ze.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Thor en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-thor-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Thor ransomware virus