Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder .locky virus (Verbeterde Instructies)

door Lucia Danes - - | Het type: Valse antispyware

Het .locky bestand extensie virus – wat voor soort virus is het?

Het .locky bestand extensie virus is een ransomware-type virus. Ransomware is waarschijnlijk het populairste en meest winst gevende type van computer virussen, daar maken cyber criminelen er ook constant nieuwe varianten van. We krijgen dagelijks te horen over nieuwe versies van ransomware virussen; recent werd een nieuwe ransomware gecreëerd (genaamd Locky virus of Locky ransomware), en vandaag willen we je voorzien van wat informatie over hoe dit virus werkt.

Hoe wordt het .locky bestand extensie virus verspreid en hoe werkt het?

Er zijn veel manieren waarop het .locky bestand extensie virus je computer kan infiltreren. Denk eraan dat cyber criminelen clickjacking technieken gebruiken om onwetende gebruikers te misleiden en hen te laten klikken op kwaadaardige links die vermomd zijn als veilige links. Met andere worrden, cyber criminelen kunnen de .locky bestand extensie virus download link verbergen onder een knop of link die er volledig veilig uitziet op onbetrouwbare download sites. Wees een gebruiker die begaan is met de computer veiligheid en mijd het bezoeken van sites die ook maar het minste vermoeden van een valstrik doen rijzen.

Vragen over .locky file extension virus

Cyber criminelen verspreiden het .locky bestand extensie virus echter meestal via frauduleuze e-mails die een kwaadaardige bijlage bevatten (Word document). Dit Word bestand bevat een code die onmiddellijk geactiveerd word als de gebruikers Macro’s ingeschakelt heeft inn Word. Als de Macro’s uitgeschakelt zijn, ziet de gebruiker het volgende bericht boven een wazige tekst: “Enable macro if the data encoding is incorrect.

.locky file extension virus activates itself using Macros function

Zoals we voordein melden, activeren Macro’s de code, die ontworpen werd om het uitvoeringsbestand van het .locky bestand extensie virus te downloaden en te installeren. Dit rampzalig programma scant dan je computer, vind je persoonlijke bestanden en codeert ze met de RSA-2058 en AES-128 coderingsmethodes. Er is een reden waarom men Locky het .locky bestand extensie virus noemt – van zodra deze dreiging je persoonlijke bestanden codeert, voegt het ook een .locky extensie toe aan de bestandsnamen. Gecodeerde data wordt ontoegangkelijk; op deze manier stelt het virus je voor een voldongen feit. Natuurlijk bewaart iedere gebruiker belangrijke gegevens op zijn computer, het niet aan deze bestanden kunnen kan dus woor wanhoop en stress zorgen. Het .locky bestand extensie virus laat echter een losgeld brief achter in elke map die gecodeerde data bevat, dit bericht bevat de uitleg hoe je je persoonlijke bestanden kan herstellen. Het .locky bestand extensie virus vraagt je een losgeld te betalen (0,5 Bitcoin, wat overeenstemt met 207 US dollars).

Het is aangeraden dit niet te doen. Het maakt niet uit hoeveel je betaald, cyber criminelen willen enkel winst maken. Er is absoluut GEEN garantie dat ze je een decoderingssleutel sturen om je persoonlijke bestanden te herstellen. Onderstuen cyber criminlen niet op deze manier. Anders loop je het risisco je bestanden EN je geld te verliezen. Bovendien weten cyber criminelen op die manier dat ze je angst kunnen aanjagen en kunnen ze proberen om in de toekomst je nog een virus te sturen.

Hoe je computer beschermen tegen ransomware?

 1. Het belangrijkste wat je moet doen is regelmatig een back-up maken van je gegevens. We raden je aan om een kopie van belangrijke data te bewaren op een externe schijf omdat sommige ransomware virussen online opslag clouds kunnen bereiken via je internetverbinding.
 2. Installeer een betrouwbare anti-malware software (bijvoorbeeld, Reimage Reimage Cleaner Intego) om je computer te beschermen tegen ransomware en andere gevaarlijke virussen.
 3. Kies telkens je bestanden of programma’s download voor de ‘bewaren’ optie in plaats van ‘Uitvoeren/Openen’. Op deze manier geef je de beveiliging software de tijd om te controleren of het bestand veilig is of niet.
 4. Hou al je software up-to-date – schakel automatische software updates in, indien mogelijk. Cyber-criminelen kunnen kwetsbaarheden in verouderde sotfware uitbuiten en je systeem betreden zonder je medeweten.
 5. Vermijd hoge risico websites en download software enkel van op geverifieerde en veilige sites.

Hoe bestanden die vergrendeld werden door het .locky bestand extensie virus decoderen?

Jammer is het onmogelijk om bestanden die gecodeerd werden door deze kwaadaardige computer dreiging te decoderen. De enige manier om je bestanden te herstellen is door ze te importeren van op een externe schijf. Als je voordien geen back-up gemaakt hebt, kan je één van de volgende hulpmiddelen proberen om je bestanden te decoderen – Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities of R-Studio.
Het is belangrijk om de .locky bestand extensie malware zo snel mogelijk uit te schakelen. Als je zijn bestaan snel opmerkt, ben je misschien in staat om het coderingsproces op tijd te stoppen en sommige van je bestanden te redden. Als je van plan bent om data te importeren van op een externe back-up drive, zorg er dan voor dat je eerst het .locky bestand extensie virus volledig verwijdert, aangezien deze dreiging in staat is om ook data te coderen die zich op een aangesloten apparaat bevind. We raden je ten zeerste aan om een automatisch malware verwijderingshulpmiddel te gebruiken om het Locky virus uit te schakelen; als je dit echter manueel wilt doen, moet je de Locky virus verwijderingsinstructies onder dit artikel volgen.

.locky bestand extensie virus FAQ:

Vraag: Vandaag heb ik een verdachte e-mail ontvangen. Het onderwerp is: AANDACHT: Factuur J-98223100. Deze e-mal bevat ook een bijlage, genaamd factuur_J-98223100.doc. Ik denk dat deze mail niet te vertrouwen is en dat ik hem niet mag openen… Echter, hoe kan een Word bestand nu gevaarlijk zijn? Kan je me uitleggen wat ik met deze mail moet? Moet ik de bijlage openen of moet ik hem naar de prullenmand verwijzen?

Antwoord: Open de bijlage NIET! Je hebt een e-mail ontvangen van cyber-criminelen welke gerelateerd is aan de Locky ransomware. Deze frauduleuze e-mail bezorgt je een besmettelijk Word document dat een virus op je pc kan downloaden.
Het Locky virus gebruikt een nieuwe techniek om het uitvoeringsbestand van een virus te downloaden en uit te voeren – het stuurt een kwaadaardige code in een Word document, welke geactiveerd wordt als de Word Macro’s functie ingeschakelt is. Je moet deze e-mail onmiddellijk naar de prullenmand verwijzen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .locky virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder .locky door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal .locky weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi .locky verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder .locky door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .locky is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .locky succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .locky en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-locky-file-extension-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen


Uw mening aangaande .locky file extension virus