Gevaarlijkheidsmeter:  
  (16/100)

Verwijder Crypto-Loot virus (Verwijdering Handleiding) - apr 2018 update

door Olivia Morelli - - | Het type: Malware

Crypto-Loot is een mining-service van Monero die de prestaties van de pc ernstig kan verminderen

De Crypto-Loot-delver misbruikt de CPU-bronnen van PCS's

Crypto-Loot is een Monero -minerservice waarmee webmasters geld kunnen verdienen via hun bezoekers. Door te tekenen voor de service kunnen eigenaren van verschillende websites een speciale JavaScript-code in hun websites injecteren die nodig is om Monero-cryptocurrency te genereren. Helaas wordt deze code soms achter hun rug geïnjecteerd en gebruikt om misbruik te maken van de CPU-bronnen van de slachtoffers om illegaal gedeeltes van munten te verkrijgen. In dit geval wordt het Crypto-Loot-virus misbruikt en als schadelijk beschouwd.

Naam Crypto-Loot
Type  malware Malware
Subtype Cryptocurrency-delver
Digitale valuta die wordt verkregen Monero
Distributie Freeware, nep websites, gehackte legitieme websites
Symptomen Overmatig CPU-gebruik, systeem bevriest, crasht, reageert niet
Vergelijkbare malware Coinhive, CoinImp en CPU Miner
Gerelateerd proces Ctrl.js
Gevarenniveau Laag (kan het systeem niet onmiddellijk beschadigen, maar langdurige infectie kan leiden tot hardwarestoringen en gegevensverlies)
Eliminatie Installeer Reimage Reimage Cleaner Intego en voer een volledige systeemscan uit om de Crypto-Loot delver te herkennen en immuniseren

Door de toenemende populariteit en interesse in digitale valuta en groeiende mogelijkheden om te betalen voor verschillende diensten in crypto-valuta, gaan steeds meer mensen deelnemen in de crypto-rage. Helaas maken hackers het grootste deel uit van deze game, en dus is het niet verrassend dat ze snel misbruik maken van juridische services, zoals Crypto-Loot. Dieviren.de, een groep experts uit Duitsland waarmee we samenwerken, waarschuwt dat het script op verschillende manieren kan worden misbruikt:

  • Hackers kunnen de JavaScript-code in legitieme websites injecteren zonder de toestemming van de eigenaar te vragen.
  • Crypto-Loot kan verbonden zijn met nep-websites. Hackers kunnen legitiem ogende websites maken en deze infecteren met crypto-mining-malware. Dergelijke websites kunnen meerdere JavaScrips weergeven, een voor het delven (‘minen’) van Monero of een andere valuta en de andere voor het vergrendelen van het scherm van de webbrowser om de bezoektijd te verlengen en de winst te maximaliseren.
  • Oplichters kunnen Crypto-Loot injecteren in legitieme apps en extensies voor webbrowsers. Als de gebruiker van de pc zo'n toepassing installeert, zal het CPU- en GPU-brongebruik voortdurend hoger zijn dan 50%, waardoor de prestaties van de pc aanzienlijk verminderen.

Alessandro Polidori, een software-ontwikkelaar, geeft toe dat deze aard van crypto-currency delving niet schadelijk is. Hij keurt echter wel echter het stiekeme gedrag van dergelijke services af:

There's nothing intrinsically malicious with software harvesting spare CPU cycles for stuff; it's just that the code should not hog a machine's resources, and people should be made aware of it and given a chance to opt out. The technique has been used for ages – the Great Internet Mersenne Prime Search of 1996 was the first example we could think of.

In ieder geval, als de verwijdering van de Crypto-Loot delver niet op tijd wordt uitgevoerd, wordt het geconfronteerd met de voorwaarden van de websitebeheerder en veroorzaakt het ernstige computergerelateerde problemen voor de bezoekers van de website. Onbeperkt gebruik van de CPU- en GPU-bronnen van pc's kunnen zich manifesteren in het gedrag van de abnormale pc:

  • CPU-gebruik staat altijd op 100%;
  • Apps reageren niet meer;
  • Het systeem bevriest willekeurig;
  • Oververhitting van het koelsysteem kan leiden tot een volledige systeemcrash, waardoor gegevens verloren gaan;

Het Crypto-Loot-virus is een multi-platform hulpprogramma dat compatibel is met Windows, Linux en iOS. Bovendien kan het worden uitgevoerd op desktop-pcs, laptops, tablets en smartphones. Als u de eigenaar van een website bent en deze op legale wijze wilt gebruiken voor het genereren van inkomsten, kunt u dat doen door u gratis te registreren bij de service.

Als echter uw antivirussoftware u meldingen blijft geven over een onopvallende poging om Monero Miner op uw pc te installeren, moet u Crypto-Loot uit het systeem verwijderen om te voorkomen dat pc-bronnen lekken. Gebruik hiervoor een professioneel hulpprogramma tegen malware, zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Het Crypto-loot-virus kan leiden tot ernstige crashes van het systeem, vertragingen en niet-reagerend gedragCrypto-Loot is een legitieme Monero-delvingsservice, die vaak wordt misbruikt door hackers om nietsvermoedende pc-gebruikers aan te vallen

De Trojaanse paarden van de crypto-delving kunnen zich verspreiden door zich te bundelen

Het is niet illegaal om een ​​digitale valuta op uw website te delven door de CPU van de bezoeker te gebruiken tijdens de webbrowsersessie. Een verblijf van 5 minuten tot 2 uur op het delvingsdomein zal geen ernstige schade aan het systeem veroorzaken.

De JavaScript-delvers worden echter vaak misbruikt door cybercriminelen om illegaal winst te behalen. In dit geval kunnen hackers verschillende onopvallende strategieën gebruiken om nietsvermoedende gebruikers een bezoek te laten brengen aan gehackte webdomeinen.

Ze kunnen valse websites maken en die promoten met behulp van browserhijackers. Zodra het slachtoffer op een link naar een schadelijke website klikt, wordt hij of zij blootgesteld aan een twijfelachtige website op een nieuwe tab-URL, die meestal het scherm vergrendelt en een schadelijke activiteit meldt, en er wordt dan dringend verzocht om updates / apps te installeren om door te gaan met browsen. enzovoort. Dat is een valstrik om de verzameling van de monero-gedeeltes te maximaliseren.

Legitieme websites kunnen ook worden gehackt voor cryptocurrency-delving. In deze gevallen worden zowel de rechten van de eigenaar van het domein als de rechten van zijn bezoekers geschonden door ze niet te informeren over het gebruik van de crypto-delver.

Last but not least, merken mensen mogelijk een aanzienlijke toename in het gebruik van CPU-bronnen na de installatie van freeware. De JacaScript-code kan als een extra bestanddeel aan freeware en shareware worden gekoppeld en worden geactiveerd zodra de freeware is geïnstalleerd.

Hoewel ontwikkelaars van cryptocurrency-delvers vaak beweren dat de service en gerelateerde apps worden beschermd door antivirusprogramma's en adblockers, zijn betrouwbare beveiligingshulpmiddelen meestal ingesteld om gebruikers van pc's op de hoogte te stellen van een poging om delvings-trojans heimelijk te installeren.

Crypto-Loot delvings-versies

De Crypto-Loot-service is vergelijkbaar met CoinhiveCoinImp en CPU Miner. Deze worden allemaal beschouwd als legitieme diensten, maar vanwege het grote risico om voor illegale doeleinden te worden misbruikt behoren ze tot de categorie potentieel ongewenste programma’s (PUP’s).

Het Crypto-Loot-virus is geen unitaire Trojan. Het heeft een aantal versies die wisselend kunnen worden verdeeld. Dat zijn de volgende:

Cryptoloot.pro Miner Trojan. Wat het gedrag betreft, werkt Cryptoloot.pro Miner net als de oorspronkelijke versie. Het bijbehorende script kan worden gedistribueerd via freeware-bundeling, vermomd in nep webdomeinen van websites of geïnjecteerd in legitieme websites. Het wordt gebruikt voor het delven van Monero-munten via de JavaScript-bibliotheek. De service is gekoppeld aan het proces ctrl.js, dat u kunt vinden tussen de processen in Taakbeheer. Het verwijderen van Cryptoloot.pro wordt sterk aanbevolen.

Crypto-Loot.com Miner Trojan. Dit is nog een andere gewijzigde versie van de Crypto-Loot Trojan. De verwijdering ervan wordt sterk aanbevolen om uw pc te beschermen tegen een hoog CPU- en GPU-gebruik. Zijn aanwezigheid kan er ook toe leiden dat het CPU-verbruik van uw webbrowser tot 100% stijgt. De delver is ook gerelateerd aan de ctrl.js Monero-bibliotheek.

Een handleiding voor het verwijderen van de Crypto-Loot miner Trojan

Hoewel cryptocurrency-delvers een laag gevarenniveau vertonen in vergelijking met spyware, gijzelsoftware, keylogger en soortgelijke cyberbedreigingen, zijn ze in staat om detectie en verwijdering te omzeilen. De langdurige aanwezigheid van een delver vormt een risico voor uw pc om geconfronteerd te worden met ernstige software- en hardware-gerelateerde crashes.

Merk op dat verouderde of dubieuze anti-malware programma's het Crypto-Loot-minervirus ongemerkt kunnen missen. Als u merkt dat het systeem langzamer werkt dan voorheen en de meeste apps niet meer reageren, raden we u ten zeerste aan om Taakbeheer te openen en te controleren welke processen en programma's te veel CPU gebruiken. Als sommige van hen, inclusief de webbrowser, meer dan 50% van de CPU innemen, is er een hoog risico dat Trojaanse paarden van delvers werden geïnstalleerd.

Om Crypto-Loot van het systeem te verwijderen, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes anti-malwaretools. Dat zou voldoende moeten zijn om misleidende apps, crypto-delvers en gerelateerde componenten te elimineren.

[GI=method-1]Als u de Crypto-Loot verwijdering niet kunt uitvoeren omdat het uw antivirus onbruikbaar maakt, start u uw pc op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden en probeert u vervolgens een scan uit te voeren:[/GI]

[GI=method-2]Als de vorige methode niet heeft geholpen om het Crypto-Loot-virus te verwijderen, voert u de volgende stappen uit:[/GI]

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-crypto-loot-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Crypto-Loot virus