Verwijder Crypto-Loot virus (Verwijdering Handleiding) - apr 2018 update

Crypto-Loot virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Crypto-Loot-virus?

Crypto-Loot is een mining-service van Monero die de prestaties van de pc ernstig kan verminderen

De Crypto-Loot-delver misbruikt de CPU-bronnen van PCS's

Crypto-Loot is een Monero -minerservice waarmee webmasters geld kunnen verdienen via hun bezoekers. Door te tekenen voor de service kunnen eigenaren van verschillende websites een speciale JavaScript-code in hun websites injecteren die nodig is om Monero-cryptocurrency te genereren. Helaas wordt deze code soms achter hun rug geïnjecteerd en gebruikt om misbruik te maken van de CPU-bronnen van de slachtoffers om illegaal gedeeltes van munten te verkrijgen. In dit geval wordt het Crypto-Loot-virus misbruikt en als schadelijk beschouwd.

Naam Crypto-Loot
Type malware Malware
Subtype Cryptocurrency-delver
Digitale valuta die wordt verkregen Monero
Distributie Freeware, nep websites, gehackte legitieme websites
Symptomen Overmatig CPU-gebruik, systeem bevriest, crasht, reageert niet
Vergelijkbare malware Coinhive, CoinImp en CPU Miner
Gerelateerd proces Ctrl.js
Gevarenniveau Laag (kan het systeem niet onmiddellijk beschadigen, maar langdurige infectie kan leiden tot hardwarestoringen en gegevensverlies)
Eliminatie Installeer FortectIntego en voer een volledige systeemscan uit om de Crypto-Loot delver te herkennen en immuniseren

Door de toenemende populariteit en interesse in digitale valuta en groeiende mogelijkheden om te betalen voor verschillende diensten in crypto-valuta, gaan steeds meer mensen deelnemen in de crypto-rage. Helaas maken hackers het grootste deel uit van deze game, en dus is het niet verrassend dat ze snel misbruik maken van juridische services, zoals Crypto-Loot. Dieviren.de, een groep experts uit Duitsland waarmee we samenwerken, waarschuwt dat het script op verschillende manieren kan worden misbruikt:

 • Hackers kunnen de JavaScript-code in legitieme websites injecteren zonder de toestemming van de eigenaar te vragen.
 • Crypto-Loot kan verbonden zijn met nep-websites. Hackers kunnen legitiem ogende websites maken en deze infecteren met crypto-mining-malware. Dergelijke websites kunnen meerdere JavaScrips weergeven, een voor het delven (‘minen’) van Monero of een andere valuta en de andere voor het vergrendelen van het scherm van de webbrowser om de bezoektijd te verlengen en de winst te maximaliseren.
 • Oplichters kunnen Crypto-Loot injecteren in legitieme apps en extensies voor webbrowsers. Als de gebruiker van de pc zo'n toepassing installeert, zal het CPU- en GPU-brongebruik voortdurend hoger zijn dan 50%, waardoor de prestaties van de pc aanzienlijk verminderen.

Alessandro Polidori, een software-ontwikkelaar, geeft toe dat deze aard van crypto-currency delving niet schadelijk is. Hij keurt echter wel echter het stiekeme gedrag van dergelijke services af:

There's nothing intrinsically malicious with software harvesting spare CPU cycles for stuff; it's just that the code should not hog a machine's resources, and people should be made aware of it and given a chance to opt out. The technique has been used for ages – the Great Internet Mersenne Prime Search of 1996 was the first example we could think of.

In ieder geval, als de verwijdering van de Crypto-Loot delver niet op tijd wordt uitgevoerd, wordt het geconfronteerd met de voorwaarden van de websitebeheerder en veroorzaakt het ernstige computergerelateerde problemen voor de bezoekers van de website. Onbeperkt gebruik van de CPU- en GPU-bronnen van pc's kunnen zich manifesteren in het gedrag van de abnormale pc:

 • CPU-gebruik staat altijd op 100%;
 • Apps reageren niet meer;
 • Het systeem bevriest willekeurig;
 • Oververhitting van het koelsysteem kan leiden tot een volledige systeemcrash, waardoor gegevens verloren gaan;

Het Crypto-Loot-virus is een multi-platform hulpprogramma dat compatibel is met Windows, Linux en iOS. Bovendien kan het worden uitgevoerd op desktop-pcs, laptops, tablets en smartphones. Als u de eigenaar van een website bent en deze op legale wijze wilt gebruiken voor het genereren van inkomsten, kunt u dat doen door u gratis te registreren bij de service.

Als echter uw antivirussoftware u meldingen blijft geven over een onopvallende poging om Monero Miner op uw pc te installeren, moet u Crypto-Loot uit het systeem verwijderen om te voorkomen dat pc-bronnen lekken. Gebruik hiervoor een professioneel hulpprogramma tegen malware, zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Het Crypto-loot-virus kan leiden tot ernstige crashes van het systeem, vertragingen en niet-reagerend gedragCrypto-Loot is een legitieme Monero-delvingsservice, die vaak wordt misbruikt door hackers om nietsvermoedende pc-gebruikers aan te vallen

De Trojaanse paarden van de crypto-delving kunnen zich verspreiden door zich te bundelen

Het is niet illegaal om een ​​digitale valuta op uw website te delven door de CPU van de bezoeker te gebruiken tijdens de webbrowsersessie. Een verblijf van 5 minuten tot 2 uur op het delvingsdomein zal geen ernstige schade aan het systeem veroorzaken.

De JavaScript-delvers worden echter vaak misbruikt door cybercriminelen om illegaal winst te behalen. In dit geval kunnen hackers verschillende onopvallende strategieën gebruiken om nietsvermoedende gebruikers een bezoek te laten brengen aan gehackte webdomeinen.

Ze kunnen valse websites maken en die promoten met behulp van browserhijackers. Zodra het slachtoffer op een link naar een schadelijke website klikt, wordt hij of zij blootgesteld aan een twijfelachtige website op een nieuwe tab-URL, die meestal het scherm vergrendelt en een schadelijke activiteit meldt, en er wordt dan dringend verzocht om updates / apps te installeren om door te gaan met browsen. enzovoort. Dat is een valstrik om de verzameling van de monero-gedeeltes te maximaliseren.

Legitieme websites kunnen ook worden gehackt voor cryptocurrency-delving. In deze gevallen worden zowel de rechten van de eigenaar van het domein als de rechten van zijn bezoekers geschonden door ze niet te informeren over het gebruik van de crypto-delver.

Last but not least, merken mensen mogelijk een aanzienlijke toename in het gebruik van CPU-bronnen na de installatie van freeware. De JacaScript-code kan als een extra bestanddeel aan freeware en shareware worden gekoppeld en worden geactiveerd zodra de freeware is geïnstalleerd.

Hoewel ontwikkelaars van cryptocurrency-delvers vaak beweren dat de service en gerelateerde apps worden beschermd door antivirusprogramma's en adblockers, zijn betrouwbare beveiligingshulpmiddelen meestal ingesteld om gebruikers van pc's op de hoogte te stellen van een poging om delvings-trojans heimelijk te installeren.

Crypto-Loot delvings-versies

De Crypto-Loot-service is vergelijkbaar met Coinhive, CoinImp en CPU Miner. Deze worden allemaal beschouwd als legitieme diensten, maar vanwege het grote risico om voor illegale doeleinden te worden misbruikt behoren ze tot de categorie potentieel ongewenste programma’s (PUP’s).

Het Crypto-Loot-virus is geen unitaire Trojan. Het heeft een aantal versies die wisselend kunnen worden verdeeld. Dat zijn de volgende:

Cryptoloot.pro Miner Trojan. Wat het gedrag betreft, werkt Cryptoloot.pro Miner net als de oorspronkelijke versie. Het bijbehorende script kan worden gedistribueerd via freeware-bundeling, vermomd in nep webdomeinen van websites of geïnjecteerd in legitieme websites. Het wordt gebruikt voor het delven van Monero-munten via de JavaScript-bibliotheek. De service is gekoppeld aan het proces ctrl.js, dat u kunt vinden tussen de processen in Taakbeheer. Het verwijderen van Cryptoloot.pro wordt sterk aanbevolen.

Crypto-Loot.com Miner Trojan. Dit is nog een andere gewijzigde versie van de Crypto-Loot Trojan. De verwijdering ervan wordt sterk aanbevolen om uw pc te beschermen tegen een hoog CPU- en GPU-gebruik. Zijn aanwezigheid kan er ook toe leiden dat het CPU-verbruik van uw webbrowser tot 100% stijgt. De delver is ook gerelateerd aan de ctrl.js Monero-bibliotheek.

Een handleiding voor het verwijderen van de Crypto-Loot miner Trojan

Hoewel cryptocurrency-delvers een laag gevarenniveau vertonen in vergelijking met spyware, gijzelsoftware, keylogger en soortgelijke cyberbedreigingen, zijn ze in staat om detectie en verwijdering te omzeilen. De langdurige aanwezigheid van een delver vormt een risico voor uw pc om geconfronteerd te worden met ernstige software- en hardware-gerelateerde crashes.

Merk op dat verouderde of dubieuze anti-malware programma's het Crypto-Loot-minervirus ongemerkt kunnen missen. Als u merkt dat het systeem langzamer werkt dan voorheen en de meeste apps niet meer reageren, raden we u ten zeerste aan om Taakbeheer te openen en te controleren welke processen en programma's te veel CPU gebruiken. Als sommige van hen, inclusief de webbrowser, meer dan 50% van de CPU innemen, is er een hoog risico dat Trojaanse paarden van delvers werden geïnstalleerd.

Om Crypto-Loot van het systeem te verwijderen, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes anti-malwaretools. Dat zou voldoende moeten zijn om misleidende apps, crypto-delvers en gerelateerde componenten te elimineren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Crypto-Loot virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Als u de Crypto-Loot verwijdering niet kunt uitvoeren omdat het uw antivirus onbruikbaar maakt, start u uw pc op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden en probeert u vervolgens een scan uit te voeren:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Crypto-Loot door System Restore te gebruiken

Als de vorige methode niet heeft geholpen om het Crypto-Loot-virus te verwijderen, voert u de volgende stappen uit:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter.
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Crypto-Loot is. Klik nadien op Next
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Crypto-Loot succesvol verwijdert werd

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen