Verwijder .crab virus (Gratis Instructies) - Ontgrendel stappen ingevoegd

.crab virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het .crab virus?

Het .crab virus is een gevaarlijk cryptovirus uit de beruchte GandCrab ransomware familie

De .crab rasnsomware

Het .crab virus — ransomware die bestanden versleuteld, zijn bestandsextensie toevoegt aan hun naal en daarnaast $800 losgeld vraagt in ruil voor de speciale sleutel die nodig is om de data te decoderen. Deze ransomware is één van de vele varianten uit de GandCrab familie met andere leden zoals:

Deze malware familie dook op in januari van dit jaar, en nu, na een paar maanden, zijn ze al met vier verschillende versies die niets vermoedende pc-gebruikers aanvallen. Het .crab bestand virus kan ook de .KRAB bestandsextensie toevoegen aan versleutelde bestanden om hen onbruikbaar te maken. Om op zijn doelwit computers te raken, gebruikt de ransomware gesofisticeerde technieken, inclusief Rig ExploitKit, Grandsoft RigExpoit, en andere. Zoals gewoonlijk, gebruikt de ransomware AES en RSA codering algoritmen. Onmiddellijk hierna wordt de data onbruikbaar.

Naam crab virus
Type Ransomware
Familie GandCrab
Bedrag van het losgeld $800 in Bitcoin, DASH
Extensie .crab bestandsextensie, .KRAB bestandsextensie
Losgeldbrief CRAB-DECRYPT.txt; KRAB-DECRYPT.txt.
Versies GandCrab; GandCrab 2; GandCrab 3; GandCrab 4
Voornaamste gevaren Het versleutelen van bestanden wat tot permanent data verlies kan leiden voor de slachtoffers
Distributie Tal van spam campagnes werden gelanceerd met de hulp van de Rig ExploitKit, Grandsoft RigExpoit, etc.
Verwijdering Gebruik FortectIntego voor het verwijderen van het virus

Momenteel is geweten dat het .KRAB virus twee soorten losgeldbrieven gebruikt : CRAB-DECRYPT.txt en KRAB-DECRYPT.txt. Deze documenten worden meestal opgeslagen in elke map op de pc van het slachtoffer en worden gebruikt om hem op de hoogte te stellen van de aanval. Zoals het gebruikelijk is voor de GandCrab ransomware, voorziet deze allerlei informatie, zoals instructies over hoe verbinding te maken met het TOR-netwerk, informatie over het kopen van Bitcoins, het doen van de betaling en het testen van de decodeer service. We moeten je echter ervoor waarschuwen dat de decoderingssleutel die de virus ontwerpers promoten misschien niet bestaat. De enige veilige manier om bestanden te herstellen is vanop back-ups. Je kunt echter ook data recovery tools proberen, we voorzien deze op het einde van dit artikel.

Meestal toont, het .crab virus of één van zijn andere versies een losgeldbrief als deze:

—= GANDCRAB V4 =—
Attention!
All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension: .KRAB
The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only we can recover your files.
The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:
____________________________________________________________________
| 0. Download Tor browser – https://www.torproject.org/
| 1. Install Tor browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link
| 4. Follow the instructions on this page

Deze ransomware vraagt een bedrag van 800 dollar wat moet betaald worden in Bitcoin of DASH. Dit bedrag zou moeten volstaan voor het aanschaffen van een unieke decoderingssleutel, welke moet worden ingevoerd in een speciaal veld om de versleutelde bestanden te herstellen. Wij raden je echter af om deze cybercriminelen te contacteren en het losgeld te betalen. Deze mensen zijn scammers en hen betalen kan voor extra problemen zorgen.

Volgens de ontwerpers van de malware, is dit de enige manier om bestanden te herstellen die versleuteld werden met de .KRAB extensie:

You should buy GandCrab Decryptor. This software will help you to decrypt all of your encrypted files and remove GandCrab Ransomware from your PC.
Current price: $800.00. As payment, you need cryptocurrency DASH or Bitcoin

In plaats van het voorgestelde proces, zou je het .crab virus moeten verwijderen, en je computer herstellen in zijn vorige staat. Denk eraan, je kan niet weten wat deze malware nog allemaal kan veroorzaken op je machine. Hoe langer deze dreiging op je computer verblijft, joe meer schade het kan aanrichten.

Het verwijderen van het .crab virus vereist professionele hulp, dus gebruik anti-malware tools zoals FortectIntego. Voer een volledige systeemscan uit om er zeker van te zijn dat de tool alle ransomware gerelateerde dreigingen detecteert en verwijdert. We raden je ten zeerste aan om enkel gecertificeerde programma's te gebruiken voor deze procedure, zodat je er zeker van kan zijn dat je computer weer net zo vlotjes werkt als voor het opduiken van deze malware.

Het .crab virusHet .crab virus is een cyberdreiging die losgeld vraafr voor versleutelde bestanden

Ransomware aanvallen worden veroorzaakt door roekeloos gedrag van de gebruiker

Het niet genoeg aandacht besteden tijdens het surfen op het internet kan leiden tot allerlei pc-infecties en malware aanvallen. Terwijl ransomware virussen meestal verspreid worden via spam e-mails en hun onveilige bijlagen, moet je ook zeer voorzichtig zijn bij het downloaden van programma's vanop p2p netwerken of andere verdachte providers.

Mocht je een verdacht e-mail ontvangen, controleer dan alles zorgvuldig voordat je deze opent. Als je er iets verdachts vind, verwijder hem dan onmiddellijk!

Meestal beweren nep e-mails iets zoals dit:

Dear Customer,

Please find the attachment regarding your delivery!
Kind regards

FedEx Support

Om er zeker van te zijn dat de e-mail veilig is, moet je deze onderdelen nakijken:

 • het e-mailadres. Het moet logisch zijn vergeleken met de naam van het bedrijf en de inhoud van de e-mail;
 • de naam van het bedrijf. Je moet op de één of andere manier gerelateerd zijn aan het bedrijf (als werknemer, gebruiker, klant, etc.);
 • grammatica en typo's. Controleer de e-mail op zijn accuraatheid, hij zou geen fouten mogen bevatten;
 • Onderzoekers bevelen ook aan om de programma's die je download vanop P2P netwerken zorgvuldig na te kijken. Vermijdt alsjeblieft illegale software, spelletjes en gelijkaardige apps omdat deze ook gevuld kunnen zijn met kwaadaardige installers.

Verwijder het .crab virus zo snel mogelijk

Om het .crab virus correct te verwijderen, moet je anti-malware tools gebruiken die je kunnen helpen om de malware en zijn componenten te vinden zonder tijd te verspillen. Het verstandig kiezen van deze tools zal ervoor zorgen dat het virus volledig verwijdert wordt en het systeem voortaan beschermd wordt. Ransomware is één van de meest gevaarlijke cyberdreigingen, dus raden we je ten zeerste aan om programma's zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes te gebruiken.

Het verwijderen van het .crab virus zal echter je bestanden niet herstellen. Deze twee processen zijn niet gerelateerd, dus moet je eerst je versleutelde bestanden even vergeten, hoe moeilijk dat ook mag lijken. Het herstellen van de bestanden kan pas gebeuren op een veilig systeem. Als je het Krab ransomware virus al hebt opgelost, ga dan naar onze Data Recovery sectie.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .crab virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Als je te maken hebt met ransomware, moet je deze eerst uitschakelen. Schakel het KRAB bestanden virus uit door je systeem opnieuw op te starten in Veilige modus met Netwerk:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder .crab door System Restore te gebruiken

De Systeemherstel functie kan ook nuttig zijn als je een antivirus moet opstarten voor het verwijderen van ransomware:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .crab is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .crab succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van .crab van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door .crab, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro werd ontworpen voor het herstellen van versleutelde bestanden

Data Recovery Tool – een buitengewoon programm dat je kan helpen om je per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen. Gebruik het aan de hand van de volgende stappen:

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de .crab ransomware;
 • Herstel ze.

De Windows Vorige Versies functie kan je belangrijkste bestanden herstellen

Als je individuele bestanden wilt herstellen, kan je de Windows Vorige Versie functie gebruiken, zorg er wel voor dat het Systeemherstel ingeschakeld werd voor de aanval:

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

ShadowExplorer kan bestanden die versleuteld werden door het .crab virus herstellens

Als de ransomware de Shadow Volume kopieën ongemoeid liet kan je, je data herstellen met ShadowExplorer:

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Een decodering tool voor het .crab virus is nog niet beschikbaar

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .crab en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen