Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Buddy virus (Simpele Verwijdering Handleiding)

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Valse antispyware

Buddy is de naam van een kwaadaardige computer dreiging, die gekend is als een ransomware. Ransomware is een type computer virus dat je pc binnendringt als een Trojaans paard, je persoonlijke bestanden codeert en een losgeld vraagt om de verloren bestanden te herstellen.

Dit virus richt zich op audio, video, muziek, document bestanden. Als het deze vind, vergrendelt het deze via een kwaadaardig algoritme. Het Buddy virus laat een klein merkteken achter op elk gecodeerd bestand – Het wijzigd de bestandsnaam door er de .cry extensie aan toe te voegen. Bijvoorbeeld, een bestand genaamd foto.jpg zal hernoemd worden naar foto.jpg.cry. Het lijkt alsof de cyber criminelen die deze ransome ontworpen hebben willen lachen met zijn slachtoffers – de naam van het virus en de toegevoegde extensie klinken sarcastisch.

Zodra het coderen van de data voltooid is, laat deze kwaadaardige computer dreiging een bericht achter in elke map die gecodeerde data bevat. Het kan ook hetzelfde berich als bureaublad achtergrond plaatsen. Delosgeldbrief zegt:

Hi, Buddy!

f you see this message, all your important files are been crypted 🙂

What can you do? You can pay with bitcoin and wait 10 min for decryption!

De melding bevat tevens een uitleg hoe je bitcoins kan kopen en hoe deze te transfereren naar de cyber criminelen hun account. Het vraagt om 0.77756467 bitcoins (ongeveer $290) te kopen en te transfereren. Als deze criminelen erin geslaagd zijn je pc te hacken, raden we je niet aan om het losgeld te betalen omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat ze je zullen helpen om de gecodeerde bestanden te herstellen.

Buddy ransom note

Je moet deze kwaadaardige dreiging verwijderen van zodra je kan. Je kan dit manueel doen maar we raden je ten zeerste aan om het automatisch te doen. Om dit virus te verwijderen kan je Reimage Reimage Cleaner Intego of een andere anti-malware software gebruiken. Om de bestanden te decoderen kan je één van de volgende toepassingen gebruiken:

Voer echter pas een herstel uit na dat de Buddy malware volledig van je computer werd verwijdert.

Hoe werd het Buddy virus op mijn computer geïnstalleerd?

Deze specifieke soort van bestand coderende virussen wordt meestal verspreid via kwaadaardige mails. Daarom mag je nooit berichten openen die gecategoriseerd werden als “Junk Mail” of “Spam”. Bovendien mag je ook geen mails openen van onbekende afzendere. Probeer in het bijzonder te vermijden dat je verdachte bijlagen opent. Soms sturen cyber criminelen verdachte koppelingen die beweren dat je een prijs of een aanzienlijk geld bedrag gewonnen hebt; klik niet op zulke links omdat ze een automatische download van een kwaadaardige computer dreiging kunnen opstarten.

Dit virus kan ook verspreid worden via onbetrouwbare, hoge-risico sites. Doorblader geen verdachte webpagina’s; je zou de Buddy ransomware per ongeluk kunnen downloaden door op een link te klikken die op een geïnfecteerde site werd geplaatst.

Als je dit virus manueel wilt verwijderen, bekijk dan de manuele Buddy verwijderingsinstructies op pagina 2.

Buddy verwijderingsmethodes

Als we het hebben over ransomware, is het beter om je computer te beveiligen voor kwaadaardige dreigingen je aanvallen. Daarom raden we je ook aan om steeds een back-up van je persoonlijke data te maken op een externe schijf. Als je geen back-up hebt, is er niet veel dat je kan doen. Je kan proberen één van de op de eerste pagina vermelde decodering hulpmiddelen te gebruiken, maar er kan niet gegarandeerd worden dat ze je bestanden zullen decoderen. Elke ransomware is op een andere manier geprogrammeerd en deze programma’s zijn lisschien niet in staat om bestanden die gecodeerd werden door Buddy te decoderen. Het loont echter steeds de moeite om elke optie te proberen. Verwijder het virus echter voor je dit doet. De automatische verwijdering opties en de manuele verwijderingshandleiding vind je hieronder:

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Buddy virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Buddy door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Buddy weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Buddy verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Buddy door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Buddy is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Buddy succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Buddy en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-buddy-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Buddy virus