Gevaarlijkheidsmeter:  
  (96/100)

Verwijder HELP_YOUR_FILES virus (Verbeterde Instructies)

door Linas Kiguolis - - | Het type: Valse antispyware

Wat moet ik weten over het HELP_YOUR_FILES virus?

HELP_YOUR_FILES is gewoon een andere uitgave van de ontwerpers van de CryptoWall ransomware. Het is nauw verwant met het CryptoWall 3.0 virus, Cryptowall 4.0 en het HELP_DECRYPT virus. Als je nog nooit gehoord hebt van deze dreigingen, moet je weten dat ze tot de ransomware categorie behoren, welke beschouwd wordt als één van de meest gevaarlijke malware categorieën. Virussen uit deze categorie gebruiken geavanceerde technieken voor de infiltratie van hun doelwitten. Bovendien kunnen ze makkelijk je belangrijke bestanden coderen en je vragen om losgeld te betalen.

Als de HELP_YOUR_FILES ransomware probeert om een systeem te infecteren, doet het zichzelf voor als een legitieme bijlage aan een e-mail. Het kan zichzelf presenteren als een melding van een bank, een factuur of een gelijkaardig bestand dat je zou moeten openen. Zodra het je computer infecteerd, zal deze dreiging de meerderheid van de bestanden (audio, video, tekst en dergelijke bestanden) op verschillende PC partities coderen. Meestal doet het dit met de hulp van de RC4 code. Je moet weten dat het HELP_YOUR_FILES virus makkelijk bestanden met deze en gelijkaardige extensies kan coderen: .txt, .ppt, .jpg, .gif, .pdf, .mp3, .mp4, .flv, .wmv. Zodra dit virus deze bestanden wijzigt, vervangt het hun namen met willekeurige symbolen (ysjo96d.9d4, etc.) en toont het een waarschuwing op je scherm:

HELP_YOUR_FILES

Je kan merken dat elke map, die gecodeerde bestanden bevat, één van deze bestanden bevat – HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.HTML of HELP_YOUR_FILES.TXT. Deze bestanden geven informatie gerelateerd aan het decoderen van gecodeerde bestanden. Zoals je kan zien vraagt het virus je om 700$ te betalen via Bitcoins. Je moet dit binnen de geschatte tijd betalen; anders kan het virus je vragen om het dubbele of zelfs driedubbele te betalen. Het is ook geweten dat HELP_YOUR_FILES hulpmiddelen die gebruikt worden voor het decoderen van je bestanden kan blokkeren. Jammer genoeg zal je niet in staat zijn om je bestanden terug te krijgen zonder een boete te betalen. In dit geval zouden backups je moeten kunnen helpen. Als je deze hebt moet je het losgeld NIET betalen want het zla je niet helepen. Verwijder in dit geval het HELP_YOUR_FILES virus van je computer. Je kan dit doen met de hulp van Reimage Reimage Cleaner Intego.

Hoe kan de HELP_YOUR_FILES ransomware mijn computer infecteren?

Dit virus wordt meestal verspreid via nep e-mails, open dus NOOIT brieven van onbekende afzenders of download ook geen bijlage van zulke brieven. Deze ransomware werkt zoals een Trojaan – het kan aan zijn slachtoffer gestuurd worden als “PENALTY.TX.EXE,” “REWARD.TXT.EXE,” “RESUME.TXT.EXE” of een bestand met een gelijkaardige naam. Een onervaren computer gebruiker kan misschien niet weten wat deze extenties betekenen – en de .txt extensie betekent niet dat het een tekst dowument is, omdat het gevolgd wordt door de .exe extensie, wat betekent dat het een programma is. Een andere tip is vermijd het surfen naar onbetrouwbare sites – je kan nooit weten of zo’n site geen link bevat die automatisch de uitvoering van een geïnfecteerd bestand zoals het HELP_YOUR_FILES virus opstart. Let er speciaal op dat je nit klikt op onbetrouwbare links op pornografische sites – zij leveren frequent geïnfecteerde URLs die kwaadaardige bestanden kunnen opstarten.

Daarnaast moet je ook steeds voorzichtig zijn bij het installeren van software. Gelieve de nodige aandacht te scheneken aan elke installatie stap en zorg ervoor dat je geen belangrijke medelingen overslaat. Neem een paar minuten de tijd en lees het “Privacybeleid” en de “Algemene Voorwaarden” – en als je dubieuze meldingen vind dat het programma welk je gaat installeren optionele toepassingen promoot, controleer dan de instellingen van de installatie setup. Je moet steeds kiezen voor de “geavanceerde/aangepaste” installatie optie en alles deselecteren waarmee je akkoord daat om onbekende programma’s te installeren. Normaal krijg je er een hele lijst van te zien.

Hoe dit virus verwijderen?

Jammer genoeg kunnen gecodeerde bestanden niet hersteld worden als je geen externe backup hebt. Je kan één van deze hulpmiddelen proberen maar er is geen garantie dat ze je zullen helpen om je pc te herstellen: R-Studio, Photorec. Het HELP_YOUR_FILES virus, wat ook gekend is als CryptoWall 4.0, kan verwijdert worden met de hulp van onderstaande stappen. Je kan ook ons aanbevolen anti-malware programma installeren – Reimage Reimage Cleaner Intego en de HELP_YOUR_FILES malware automatisch verwijderen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
HELP_YOUR_FILES virus snapshot
HELP_YOUR_FILES virus snapshot

Manuele HELP_YOUR_FILES virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder HELP_YOUR_FILES door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal HELP_YOUR_FILES weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi HELP_YOUR_FILES verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder HELP_YOUR_FILES door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van HELP_YOUR_FILES is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat HELP_YOUR_FILES succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen HELP_YOUR_FILES en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-help_your_files-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande HELP_YOUR_FILES virus