Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Help recover files.txt virus (Virus Verwijdering Handleiding)

door Olivia Morelli - - | Het type: Valse antispyware

Hallo! Het bestaat geen twijfel ik heb ernstige problemen. Ik zal proberen om het probleem wat te verduidelijken voor je, en hoop dat je me kan helpen. In feite is het zo dat ik een document gevonden heb met de naam “help recover files.txt” in elke map, alle bestandsnamen beginnen met oorr. en ik kan geen enkele openen. Om dat te kunnen wordt ik aangemaand om binnen de 96 uur 1BTC te betalen. Wat moet ik doen? Ik wil echt deze criminelen niet betalen, maar ik kan ook de data niet kwijtspelen want sommige van de bestanden waren echt belangrijk en ik heb geen back-ups. Bestaat er een manier om dit probleem op te lossen?

‘Help recover files.txt’ is een kwaadaardige ransomware. Hier wat feiten er over:

‘Help recover files.txt’ is een ransomware infectie die thuishoort op het hoogste gevaar niveau van computer virussen. Recente studies hebben aangetoond dat deze ransomware vooral gebruikers uit Griekenland en de Balkan als doelwit heeft, maar duizenden computer gebruikers uit andere streken werden ook geïnfecteerd, wat betekent dat de verspreiding van de Help recover files.txt ransomware niet beperkt is.Het werd geclassifieerd als een bestand coderende ransomware omdat, in tegenstelling tot het FBI virus, deze cyber dreiging geprogrammeerd werd om de belangrijkste bestanden, zoals video’s, documenten en foto’s te coderen. Om toegang tot persoonlijke data te verhinderen gebruikt het Help recover files.txt virus een RSA-2048 sleutel of AES CBC 256-bit codering algoritme. Zodra de codering voltooid is, ontvangt het slachtoffer een melding die uitlegd wat er gebeurt is en welke maatregelen de gebruiker moet treffen om zijn persoonlijke data te decoderen. Het bericht ziet er meestal zo uit:

“Hi,
What happened to your files?
All your files were protected by a strong encryption with RSA-2048
More information about the encryption keys using RSA-2048 can be found heres https://en.wikipedia.org/RSA
What does this mean?
This mean that the structure and data within your files have been irrevocably change and only we can help you to restore it.
How did this happen?
Especially for you, on our server was generated the secret key pair RSA-2048 – public and private
All your files were encrypted with the public key, which has been transferred to your computer via the internet.
Decrypting of your files is only possible with the help of the private key and decrypt program that is on our server
You can buy our tool with the private key that will recover all your files. It cost’s four bitcoins and you need to send it to bitcoin address 14mf7A1oCZ7bjpkqaoXCHp2VLRhuv***** . 1 bitcoin ~= 240 US $.
You can make bitcoin payment without any bitcoin software. For this you can use one of this bitcoin exchanger from this exchange list to send us bitcoins .”

Het slachtoffer wordt ook voorzien van een persoonlijke sleutel die naar de ontwerpers van de ‘Help recover files.txt’ ransomware moet gestuurd worden van zodra de betaling overgemaakt is. Als we het hebben over de betaling, deze ransomware vereist het overmaken van 1 BTC (ongeveer 250 USD) binnen de 96 uur.

Hoewel je de bestanden moet decoderen, raden beveiliging firma’s, inlcusief wijzelf, je af om geld te betalen aan cyber criminelen. Ten eerste, dit zal je geen garantie bieden dat je documenten en foto’s hersteld worden. Ten tweede, je kan onbewust je kredietkaart gegevens en andere persoonlijke informatie blootstellen aan cyber fraudeurs. Om de data te herstellen, moet je Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, of R-Studio gebruiken, dit zijn programma’s die data kunnen herstellen. Bovendien moet je om de ‘Help recover files.txt’ ransomware permanent te verwijderen Reimage Reimage Cleaner Intego of een andere professionele anti-malware gebruiken.

Help recover files.txt virus

Hoe wordt het Help recover files.txt virus verspreid?

Als ‘Help recover files.txt’ de bestanden op je pc codeert, betekent dit dat je systeem geïnfecteerd werd met een Trojaan-Ransom.NSIS.ONION.air. Meestal wordt deze Trojaan uitgevoerd als je klikt op een spam e-mail of een geïnfecteerde link. Dus ook al ontvang je berichten die zogenaamd belangrijke bijlagen bevatten, open ze niet zonder ze te controleren. Anders can je het ‘Help recover files.txt’ virus uitvoeren. (Een verwijdering handleiding wordt weergegeven op pagina2).

Hoe data die gecodeerd werd door deze ransomware herstellen?

Geïnfecteerd met de Help recover files.txt ransomware? Laat je dan niet om se tuin leiden en betaal de vereiste som niet omdat dit niet garandeert dat de data hersteld wordt. Het beste wat je kan doen is een volledige verwijdering van het Help recover files.txt virus uitvoeren en dan een programma gebruiken dat geprogrammeerd werd om data die verloren werd door verschillende oorzaken te herstellen. In dit specifiek geval kan je vertrouwen op Kaspersky virus-fighting utilities, Photorec, of R-Studio.

Desalniettemin bestaat er een manier om dit probleem manueel op te lossen. De handleiding wordt hieronder weergegeven. Het wordt echter NIET aangeraden om de files.txt ransomware manueel te verwijderen omdat je per ongeluk de verkeerde bestanden kan verwijderen. Beter is te vertrouwen op Reimage Reimage Cleaner Intego of Malwarebytes.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Help recover files.txt virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Help recover files.txt door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Help recover files.txt weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Help recover files.txt verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Help recover files.txt door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Help recover files.txt is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Help recover files.txt succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Help recover files.txt en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-help-recover-files-txt-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Help recover files.txt virus