Verwijder doorsturingen van Google (Virus Verwijdering Handleiding) - geüpdatet apr 2017

Google omleiding Verwijdering Handleiding

Wat is Google omleidingen?

De Google redirect-infectie leeft nog steeds

Het Google Redirect-virus (zoekresultaten)

Het Google redirect-virus definieert malware of een set daarvan die leidt/leiden tot doorsturen naar louche domeinen. De malware is een van de ernstigste problemen in de cyberwereld geworden. Buiten deze infectie, heeft Google al genoeg kritiek gekregen wat betreft het bespioneren van zijn gebruikers en omzeilen van phishing-links tussen zijn zoekresultaten.

De meerderheid van de klachten, namelijk het doorverwijzen van URL-omleidingen op de Google-pagina en soortgelijke zoekmachines, is in 2012 waargenomen. De bedreiging is echter nog steeds levensvatbaar, omdat het eens in de zoveel tijd weer opduikt. Zowel Windows 10, Linux als Mac OS-gebruikers kunnen worden getroffen. Houd er rekening mee dat er al Google redirect-versies bestaan voor iPhone en Android. Als alternatief is dit virus bekend onder de naam chrome-redirect-virus.

Als u heeft opgemerkt dat Google u doorverwijst naar Yahoo of andere domeinen (deze websites kunnen u bekend zijn of volledig nieuw zijn), moet u de nodige maatregelen treffen om het probleem op te lossen. Net als het Yahoo Redirect-virus en Bing redirect-virus, fungeert het als een mengvorm van een browser-hijacker en een mogelijk ongewenst programma.

Het grootste probleem is de eliminatie ervan: de infectie kan zich verstoppen onder een URL-domeinnaam, waardoor het lastig kan zijn om hem handmatig uit te roeien. FortectIntego of Malwarebytes versnellen het verwijderingsproces van het Google redirect-virus. Ze besparen u ook tijd door alle webscripts en ‘hulpelementen’ te wissen. Het is van groot belang om ze allemaal te “verwijderen” om dit probleem niet opnieuw te ervaren.

Gevolgen van de malware

“Is het Google redirect-virus gevaarlijk?” Dit is een van de vragen die nieuwsgierige gebruikers kunnen stellen. Hoewel het virus technisch gezien niet zo ingewikkeld is als Petna of de Cerber malware, kunnen de gevolgen ervan net zo irritant zijn als die van de vroegere bedreigingen.

Voordat we de preventie tegen browser-hijackers bespreken, kijken we eerst eens naar de meest voorkomende symptomen van deze infectie:

 • Google stuurt door naar Comcast, Bing, Yahoo en soortgelijke websites. Uiteraard kan dit ertoe leiden dat pop-up alerts worden weergegeven. In ieder geval geeft dit gedrag aan dat de browser door een infectie van de browser wordt geteisterd.
 • Aangepaste browser- en systeeminstellingen. Gewoonlijk verandert dit virus de standaard zoekmachine, het nieuwe tabblad en de startpagina. Het kan ook voorkomen dat het extra extensies toevoegt.
 • Opgedrongen commerciële inhoud in de zoekresultaten. Als de zoekmachine van Google is veranderd in een hengelend Ask of PlusNetwork-tool, bemerkt u misschien meer commerciële advertenties naast het zoekresultaat.
 • Uw online-activiteiten bijhouden. Meer agressieve versies van de Google redirect-bedreiging kunnen niet alleen informatie verzamelen over de vaak door u bezochte websites en zoekopdrachten, maar ook persoonlijke gegevens verzamelen, zoals naam, e-mail, IP en thuisadressen, en deze gegevens verhandelen met zakelijke partners.

Dergelijke verschijnselen mogen niet worden genegeerd, zelfs als een buitensporige hoeveelheid reclame u niet lastig valt. Dit probleem heeft niets te maken met veilig browsen en zelfs als u een gerenommeerd malware-eliminatieprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, blijf dan toch waakzaam wanneer u een nieuwe werkbalk of een browser-extensie toevoegt.

Het Google Redirect-virusHet Google redirect-virus maakt gebruik van vele louche vermommingen. De gemakkelijkste manier om het Google redirect-virus te verwijderen is om het systeem te scannen met een bijgewerkte beveiligingssoftware.

Waarom is de list van Google-redirect zo populair geworden?

Geld is hetgeen dat oplichters ertoe aanzet om deze list uit te voeren. Sommige auteurs van de Google redirect-oplichterij handelen samen met online adverteerders of specifieke derde partijen. Door gebruikers naar bepaalde websites om te leiden, krijgen ze een bepaald deel van de winst van het webverkeer.

Zoals we al hebben vermeld, kunnen sommige van deze sites totaal onschadelijk zijn (Yahoo, Bing, Facebook of Comcast), maar dat geldt niet voor allemaal.

Tips om de vervelende malware te vermijden

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat het installeren van een gratis applicatie uit vertrouwde bronnen u van de last van PUP’s en malware zal vrijwaren. Echter, weinig gebruikers realiseren zich dat zelfs het roekeloos installeren van de laatste update van Skype of Java hen ook kan aanzetten tot het installeren van ongewenste elementen, zoals adware en browser-hijackers .

Wat u moet doen bij het installeren van freeware en shareware, is om het installatieproces zorgvuldig te controleren. Kies voor de “Aangepaste” of “Geavanceerde” installatiemethode. Deze maken optionele downloadopties mogelijk. Verwijder de vinkjes van irrelevante add-ons en klik pas daarna op de knop “Installeren”.

Door zijn flexibele vorm kan de malware ook functioneren via webscripts. In dat geval bemerkt u misschien geen specifieke wijzigingen in de browser. Gelukkig is er zelfs dan een oplossing. Ga door naar de Google redirect-verwijderingssectie.

Elimineer het Google redirect-virus

Om de infectie permanent te verwijderen, kan het toepassen van meerdere methoden een betere oplossing zijn. Draai een antispywaretool om het verwijderingsproces van het Google redirect-virus op te starten. De software zal ook de registersleutels localiseren en verwijderen die met deze bedreiging verband houden. En na het scanproces, kunt u de handleiding raadplegen. Ze geeft instructies over hoe u van ongewenste en dubieuze browser-add-ons af kunt komen.

Ook het volledig resetten van de browser vergemakkelijkt de verwijdering van Google-redirect. Als u dan nog steeds lastig wordt gevallen door de incidentele omleidingen, verander dan uw proxy-instellingen en hostbestand. U vindt de voor uw browser specifieke instructies op het web. Ga nu verder naar onderstaande richtlijnen. Safari-gebruikers vinden ook de verwijderingsinstructies voor de Google redirect-oplichting voor hun browser.

Hoewel de infectie wijd verspreid is en al voor meerdere gebruikers werkt, kan het wellicht specifieke affectie hebben voor gebruikers in een bepaald land, bijvoorbeeld Duitsland.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

ManueleGoogle omleiding Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om het Google redirect-probleem te verwijderen, moet u alle programma’s/apps die verdacht lijken verwijderen. Ook moet u zeker programma’s verwijderen waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze op uw computer heeft geïnstalleerd.

Om Google omleidingen van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Google omleidingen (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Google van Mac OS X systeem

Om uw Mac OS X te repareren, moet u proberen alle invoergegevens te vinden die u onbekend lijken. Alle apps waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze op uw computer heeft geïnstalleerd, moeten worden verwijderd.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Google van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Google van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Google omleidingen en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Google omleidingen niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Google omleidingen moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Om Google Chrome-browsers te repareren en af te zijn van omleidingen naar onbekende websites, moet u uw extensies dubbel controleren. Zorg ervoor dat u alle invoergegevens verwijdert die twijfelachtig lijken of waarvan u zich zelfs niet kunt herinneren dat u ze op uw webbrowser heeft geïnstalleerd:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Google omleidingen en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Google register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen