Gevaarlijkheidsmeter:  
  (19/100)

Verwijder doorsturingen van Google (Virus Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Jake Doevan - -   Google hijacker | Het type: Browser hijacker

De Google redirect-infectie leeft nog steeds

Het Google Redirect-virus (zoekresultaten)

Het Google redirect-virus definieert malware of een set daarvan die leidt/leiden tot doorsturen naar louche domeinen. De malware is een van de ernstigste problemen in de cyberwereld geworden. Buiten deze infectie, heeft Google al genoeg kritiek gekregen wat betreft het bespioneren van zijn gebruikers en omzeilen van phishing-links tussen zijn zoekresultaten.

De meerderheid van de klachten, namelijk het doorverwijzen van URL-omleidingen op de Google-pagina en soortgelijke zoekmachines, is in 2012 waargenomen. De bedreiging is echter nog steeds levensvatbaar, omdat het eens in de zoveel tijd weer opduikt. Zowel Windows 10, Linux als Mac OS-gebruikers kunnen worden getroffen. Houd er rekening mee dat er al Google redirect-versies bestaan voor iPhone en Android. Als alternatief is dit virus bekend onder de naam chrome-redirect-virus.

Als u heeft opgemerkt dat Google u doorverwijst naar Yahoo of andere domeinen (deze websites kunnen u bekend zijn of volledig nieuw zijn), moet u de nodige maatregelen treffen om het probleem op te lossen. Net als het Yahoo Redirect-virus en Bing redirect-virus, fungeert het als een mengvorm van een browser-hijacker en een mogelijk ongewenst programma.

Het grootste probleem is de eliminatie ervan: de infectie kan zich verstoppen onder een URL-domeinnaam, waardoor het lastig kan zijn om hem handmatig uit te roeien. ReimageIntego of Malwarebytes versnellen het verwijderingsproces van het Google redirect-virus. Ze besparen u ook tijd door alle webscripts en ‘hulpelementen’ te wissen. Het is van groot belang om ze allemaal te “verwijderen” om dit probleem niet opnieuw te ervaren.

Gevolgen van de malware

“Is het Google redirect-virus gevaarlijk?” Dit is een van de vragen die nieuwsgierige gebruikers kunnen stellen. Hoewel het virus technisch gezien niet zo ingewikkeld is als Petna of de Cerber malware, kunnen de gevolgen ervan net zo irritant zijn als die van de vroegere bedreigingen.

Voordat we de preventie tegen browser-hijackers bespreken, kijken we eerst eens naar de meest voorkomende symptomen van deze infectie:

 • Google stuurt door naar Comcast, Bing, Yahoo en soortgelijke websites. Uiteraard kan dit ertoe leiden dat pop-up alerts worden weergegeven. In ieder geval geeft dit gedrag aan dat de browser door een infectie van de browser wordt geteisterd.
 • Aangepaste browser- en systeeminstellingen. Gewoonlijk verandert dit virus de standaard zoekmachine, het nieuwe tabblad en de startpagina. Het kan ook voorkomen dat het extra extensies toevoegt.
 • Opgedrongen commerciële inhoud in de zoekresultaten. Als de zoekmachine van Google is veranderd in een hengelend Ask of PlusNetwork-tool, bemerkt u misschien meer commerciële advertenties naast het zoekresultaat.
 • Uw online-activiteiten bijhouden. Meer agressieve versies van de Google redirect-bedreiging kunnen niet alleen informatie verzamelen over de vaak door u bezochte websites en zoekopdrachten, maar ook persoonlijke gegevens verzamelen, zoals naam, e-mail, IP en thuisadressen, en deze gegevens verhandelen met zakelijke partners.

Dergelijke verschijnselen mogen niet worden genegeerd, zelfs als een buitensporige hoeveelheid reclame u niet lastig valt. Dit probleem heeft niets te maken met veilig browsen en zelfs als u een gerenommeerd malware-eliminatieprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, blijf dan toch waakzaam wanneer u een nieuwe werkbalk of een browser-extensie toevoegt.

Het Google Redirect-virusHet Google redirect-virus maakt gebruik van vele louche vermommingen. De gemakkelijkste manier om het Google redirect-virus te verwijderen is om het systeem te scannen met een bijgewerkte beveiligingssoftware.

Waarom is de list van Google-redirect zo populair geworden?

Geld is hetgeen dat oplichters ertoe aanzet om deze list uit te voeren. Sommige auteurs van de Google redirect-oplichterij handelen samen met online adverteerders of specifieke derde partijen. Door gebruikers naar bepaalde websites om te leiden, krijgen ze een bepaald deel van de winst van het webverkeer.

Zoals we al hebben vermeld, kunnen sommige van deze sites totaal onschadelijk zijn (Yahoo, Bing, Facebook of Comcast), maar dat geldt niet voor allemaal.

Tips om de vervelende malware te vermijden

Op het eerste gezicht lijkt het misschien dat het installeren van een gratis applicatie uit vertrouwde bronnen u van de last van PUP’s en malware zal vrijwaren. Echter, weinig gebruikers realiseren zich dat zelfs het roekeloos installeren van de laatste update van Skype of Java hen ook kan aanzetten tot het installeren van ongewenste elementen, zoals adware en browser-hijackers .

Wat u moet doen bij het installeren van freeware en shareware, is om het installatieproces zorgvuldig te controleren. Kies voor de “Aangepaste” of “Geavanceerde” installatiemethode. Deze maken optionele downloadopties mogelijk. Verwijder de vinkjes van irrelevante add-ons en klik pas daarna op de knop “Installeren”.

Door zijn flexibele vorm kan de malware ook functioneren via webscripts. In dat geval bemerkt u misschien geen specifieke wijzigingen in de browser. Gelukkig is er zelfs dan een oplossing. Ga door naar de Google redirect-verwijderingssectie.

Elimineer het Google redirect-virus

Om de infectie permanent te verwijderen, kan het toepassen van meerdere methoden een betere oplossing zijn. Draai een antispywaretool om het verwijderingsproces van het Google redirect-virus op te starten. De software zal ook de registersleutels localiseren en verwijderen die met deze bedreiging verband houden. En na het scanproces, kunt u de handleiding raadplegen. Ze geeft instructies over hoe u van ongewenste en dubieuze browser-add-ons af kunt komen.

Ook het volledig resetten van de browser vergemakkelijkt de verwijdering van Google-redirect. Als u dan nog steeds lastig wordt gevallen door de incidentele omleidingen, verander dan uw proxy-instellingen en hostbestand. U vindt de voor uw browser specifieke instructies op het web. Ga nu verder naar onderstaande richtlijnen. Safari-gebruikers vinden ook de verwijderingsinstructies voor de Google redirect-oplichting voor hun browser.

Hoewel de infectie wijd verspreid is en al voor meerdere gebruikers werkt, kan het wellicht specifieke affectie hebben voor  gebruikers in een bepaald land, bijvoorbeeld Duitsland.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Google omleidingen snapshot
Google omleidingen snapshotGoogle omleidingen snapshotGoogle omleidingen snapshotGoogle omleidingen snapshot
Google omleidingen snapshot

ManueleGoogle omleiding Verwijdering Handleiding:

Verwijder Google van Windows systems

Om het Google redirect-probleem te verwijderen, moet u alle programma’s/apps die verdacht lijken verwijderen. Ook moet u zeker programma’s verwijderen waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze op uw computer heeft geïnstalleerd.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Google en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Google en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Google uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Google van Mac OS X systeem

Om uw Mac OS X te repareren, moet u proberen alle invoergegevens te vinden die u onbekend lijken. Alle apps waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze op uw computer heeft geïnstalleerd, moeten worden verwijderd.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Google of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Google van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Google en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Google verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder de Google omleiding uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Google uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Google van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Google en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Google. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Google van Google Chrome

Om Google Chrome-browsers te repareren en af te zijn van omleidingen naar onbekende websites, moet u uw extensies dubbel controleren. Zorg ervoor dat u alle invoergegevens verwijdert die twijfelachtig lijken of waarvan u zich zelfs niet kunt herinneren dat u ze op uw webbrowser heeft geïnstalleerd:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Google en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Google. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Google van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Google of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Google verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Google te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-google-redirect.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Google redirect