Verwijder Globe Imposter virus (Verwijdering Handleiding) - aug 2017 update

Globe Imposter virus Verwijdering Handleiding

Wat is Globe Imposter-gijzelsoftware-virus?

Introductie van de snel groeiende familie van het Globe Imposter-virus

Globe Imposter-virus

Het Globe Imposter-virus is een kwaadaardig crypto-gijzelsoftware-virus dat de beruchte Globe- gijzelsoftware imiteert en computerbestanden codeert, zodat de afpersers de decodeer-sleutel konden verkopen aan de eigenaren van de gecorrumpeerde computers en daar wat geld aan verdienen . Zodra het virus klaar is met het coderen van de bestanden, markeert het virus ze met specifieke bestandsextensies.

Afhankelijk van de virusversie kan de Globe Imposter-malware bestanden toevoegen met de volgende extensies:

.goro, .au1crypt, .s1crypt, .nCrypt, .hNcrypt, .legally, .keepcalm, .fix, .515, .crypt, .paycyka, .pizdec, .wallet, .vdulm, .2cXpCihgsVxB3, .medal, .3ncrypt3d .[byd@india.com]SON, .troy, .Virginprotection, .BRT92, .725, .ocean, .rose, .GOTHAM, .HAPP, .write_me_[btc2017@india.com] en .skunk.

Uit de herhaaldelijke meldingen van slachtoffers die waren aangevallen door deze virussen blijkt dat de ontwikkelaars van de gijzelsoftware hun contactgegevens continu veranderen en verschillende e-mail of BitMessage-adressen opgeven in hun losgeldbrieven (deze documenten kunnen worden gelabeld als HOW_OPEN_FILES.hta, how_to_back_files.html, RECOVER-FILES.html, !back_files!.html, #HOW_DECRYPT_FILES#.html) inclusief:

 • write_me_[btc2017@india.com],
 • 511_made@cyber-wizard.com,
 • btc.me@india.com
 • chines34@protonmail.ch
 • decryptmyfiles@inbox.ru
 • garryweber@protonmail.ch
 • keepcalmpls@india.com
 • happydaayz@aol.com
 • strongman@india.com
 • support24@india.com
 • support24_02@india.com
 • oceannew_vb@protonmail.com
 • asnaeb7@india.com
 • asnaeb7@yahoo.com
 • i-absolutus@bigmir.net
 • laborotoria@protonmail.ch
 • filesopen@yahoo.com
 • openingfill@hotmail.com
 • crypt@troysecure.me
 • troysecure@yandex.by
 • troysecure@yahoo.com

Aangezien malware-ontwikkelaars niet altijd namen geven aan hun kwaadaardige creaties, geeft de technisch gemeenschap hen vaak een label gebaseerd op de extensies of e-mailadressen die worden gebruikt voor de communicatie met de slachtoffers. Toch, om de dingen eenvoudiger te maken, worden deze parasieten Globe Impostor of Fake Globe genoemd. We moeten erop wijzen dat hoewel deze virussen slechts een na-apende versies van de originele parasiet zijn, hun destructiviteit niet vermindert of verwijdert.

Het Fake Globe-virus kan bestanden net zo succesvol versleutelen als elke andere gijzelsoftware die vanuit het niets is ontwikkeld. Gezien het feit dat er tal van varianten van deze gijzelsoftware bestaan, kunnen we alleen maar zeggen dat bepaalde virussen de neiging hebben om RSA en AES-codes te gebruiken die door de meeste gijzelsoftware-virussen worden gebruikt bij hun aanvallen . Hoewel sommige versies van de malware kunnen worden gedecodeerd, blijft de rest uiterst gevaarlijk.

De security experts van Emsisoft zijn erin geslaagd een decryptiehulpmiddel voor de gijzelsoftware te creëren – een gratis Globe Imposter-decodeerder die slachtoffers van de gijzelsoftware helpt om hun bestanden te herstellen en de orde te herstellen op hun computers . Op het moment van schrijven van dit artikel is dit reddingsmiddel al 11.844 keer gedownload, wat op zich alleen al aantoont dat de parasiet zich snel verspreidt en dat iedereen actie zou moeten ondernemen om hun apparaten ertegen te beschermen.

Als het al te laat is om nog preventieve stappen te ondernemen, moet u naar beneden scrollen om de decodeerder te downloaden en erachter te komen hoe u Globe Imposter van uw computer kunt verwijderen. We raden u aan om gerenommeerde antivirussoftware zoals FortectIntego te gebruiken om uw apparaat op een effectieve wijze te repareren.

Afbeelding van het Globe Imposter-virusDe Globe Imposter-gijzelsoftware duikt op in verschillende vormen en talen. U kunt hieronder een paar voorbeelden van deze gijzelsoftware zien.

Globe Imposter bootst alle hoofdelementen na van het oorspronkelijke Globe-virus. Het voegt bepaalde bestandsextensies toe aan versleutelde bestanden en deponeert een .html of .hta-bestand met de aanwijzingen voor het betalen van het losgeld in elke desbetreffende map op de computer. Het goede nieuws is dat het virus normaliter de oorspronkelijke bestandsnamen niet vervormt, zodat ze gemakkelijk kunnen worden beheerd nadat het virus is gedecodeerd.

U moet ook in gedachten houden dat de virusontwikkelaars gebruik zullen maken van de tactiek van het bang maken om de aandacht van de gebruiker af te leiden van andere mogelijkheden qua dataherstel. Dus, moet u altijd controleren of de virusanalisten al een gratis decodeerder hebben ontworpen. In dit specifieke geval heeft u geluk, omdat u uw bestanden kunt herstellen en de verwijdering van Globe Imposter kunt afronden zonder tegen ernstige gevolgen aan te lopen.

De momenteel actieve Globe Imposter-varianten:

Globe Imposter 2.0-virus

Nog een slecht gemaakte, maar licht verbeterde kopie van de Globe-gijzelsoftware. Deze bepaalde versie voegt .FIX-extensies toe aan de bestanden van het slachtoffer, die het eerst codeert met een krachtig encryptiealgoritme, waardoor ze onleesbaar zijn.

De infiltratiestrategieën van het virus variëren van spamcampagnes tot toevallige downloads of bedrieglijke advertenties. Er is vrijwel geen manier om er achter te komen wanneer het virus gaat toeslaan. Hoewel de oorspronkelijke Globe Imposter succesvol werd gedecodeerd, bleken de malware-experts niet in staat om hun succes te herhalen met de versie 2.0, en deze parasiet is daarom nog steeds niet-decodeerbaar.

Daarom is het altijd een goed idee om ergens een ​​back-up van uw belangrijkste bestanden op te slaan, waar het kwaadwillige gijzelsoftware-script ze niet kan bereiken en versleutelen. Op deze manier heeft u altijd het backup-herstelplan voor als uw gegevens gecorrumpeerd raken.

De Duitse versie van Globe Imposter

Om meer slachtoffers te bereiken, passen gijzelsoftware-ontwikkelaars hun kwaadaardige creaties vaak aan om zich op specifieke landen te richten en met de computergebruikers in hun moedertaal te communiceren.

De Duitse gijzelsoftware-versie is een perfect voorbeeld van deze strategie: de losgeldbrief met uitleg over het herstellen van de gecodeerde bestanden wordt in het Duits aangeboden. De criminelen eisen 0,5 Bitcoin voor de datarecovery-sleutel. Nadat het geld is overgemaakt, moeten de slachtoffers een screenshot van de transactie sturen naar een opgegeven e-mailadres, namelijk: decryptmyfiles@inbox.ru.

Maar zelfs het opvolgen van alle eisen van de criminelen garandeert niet dat er bestanden zullen worden hersteld. De afpersers zijn onvoorspelbaar en kunnen gewoon met het geld op de loop gaan. Daarom raden we aan om beschermd te blijven en in plaats van in te gaan op de eisen van de criminelen de Duitse versie van Globe Imposter te elimineren.

KeepCalm-virus

Het virus versleutelt bestanden en voegt ze er .keepcalm-extensies aan toe, en dat is waar dit virus zijn naam vandaan heeft. De parasiet laat een krachtig encryptiescript uitvoeren om de bestanden van het slachtoffer onleesbaar te maken en daarna biedt het aan om de bestanden te decoderen, maar alleen als het slachtoffer bereid is om een ​​grote som geld te betalen.

De afpersers geven een gedetailleerde beschrijving van het dataherstel in de losgeldbrief genaamd HOW_TO_BACK_FILES.html. In wezen moeten de slachtoffers contact opnemen met de criminelen via het e-mailadres: keepcalmpls@india.com. De snapshot van de losgeldbetaling, moet samen met het persoonlijke ID naar deze e-mail worden verzonden om de decodeertool te ontvangen. Helaas is dit niet wat er normaliter echt gebeurt.

Aan de andere kant hebben de criminelen de neiging om te verdwijnen zodra ze het geld in hun zakken hebben, waardoor de slachtoffers achterblijven met een hoop niet-decodeerbare informatie. In dat geval kunt u alleen nog maar KeepCalm van het geïnfecteerde apparaat verwijderen en de decodering omzeilen op andere veilige manieren.

Wallet-Globe Imposter-virus

Begin mei 2017 is een nieuwe nepversie van het Globe virus waargenomen. Deze keer gebruikt het .wallet-bestandsextensies om de Dharma-gijzelsoftware te spoofen, waarvan bekend is dat het gebruik maakt van de .wallet -bestandsextensie om versleutelde bestanden te markeren.

De gijzelsoftware plaatst een how_to_back_files.html-losgeldbrief op het bureaublad, waarin het ID van het slachtoffer en het BitMessage-adres is opgenomen voor het geval dat het slachtoffer met hen in contact wil komen: – BM- 2cXpCihgsVxB31uLjALsCzAwt5xyxr467U[@]bitmessage.ch.

Het virus verwijdert de volume-schaduwkopieën om te voorkomen dat het slachtoffer bestanden herstelt zonder het losgeld te betalen.

.s1crypt bestandsextensie-virus

Deze parasiet is weer een andere variatie van de gijzelsoftware. Het levert de eisen af in een how_to_back_files.html-losgeldbrief. Het informeert gebruikers ook dat al hun documenten en gegevens zijn versleuteld.

Om de bestanden te decoderen zouden de slachtoffers de specifieke decoder moeten aanschaffen die 2 Bitcoins zou kosten. Onnodig te zeggen dat de tool de kans op dataherstel niet verhoogt.

Daarnaast bieden de ontwikkelaars ook nog drie extra links aan voor gebruikers die niet weten hoe ze Bitcoins kunnen kopen. In geval van technische problemen kunnen ze contact opnemen met de dader via laboratoria@protonmail.ch.

Het einde van de e-mail kan mogelijk suggereren dat de cybercrimineel het domein heeft geregistreerd op het grondgebied van Zwitserland . Maar, het kan ook zomaar weer een afleidingsmanoeuvre zijn. Antivirusprogramma's kunnen de malware mogelijk als Trojan.Generic.DB75052 identificeren.

.au1crypt bestandsextensie-virus

Deze malware functioneert als de tegenhanger van de vorige versie. Zijn GUI verschilt ook. Het ID lijkt het resultaat van AES en RSA-cryptografie te zijn. De losgeldbrief, how_to_back_files.html, legt uit dat de bestanden van de computergebruiker zijn versleuteld als gevolg van een beveiligingsprobleem met zijn pc.

In tegenstelling tot de voormalige versie, die het Bitcoin-adres opgaf, geeft deze versie computergebruikers de mogelijkheid om de cybercriminelen te contacteren via summerteam@tuta.io en summerteam@india.com. Hoewel het lijkt dat de malware eerder een 'aangename zomeractiviteit' is voor de hackers, moeten leden van de virtuele gemeenschap waakzaam blijven.

Op dit moment is zijn Trojan identificeerbaar als Variant.Adware.Graftor.lXzx.

.goro bestandsextensie-virus

Dit virus richt zich specifiek op slachtoffers via zwakke Remote Desktop Protocols (RDP). Aangezien de versie nog steeds nieuw is, is er nog geen decodeerder vrijgegeven. De ontwikkelaars hebben ook een soortgelijke .html losgeldbrief gebruikt voor het geven van hun instructies.

U kunt de goro.exe-taak in uw taakbeheerder beëindigen om het malware-proces te onderbreken. Deze versie is ook geassocieerd met de Wallet-virus-versie uit de Dharma-gijzelssoftware familie.

Op dit moment is deze variatie door de meeste beveiligingsapplicaties detecteerbaar als Trojan [Ransom] / Win32.Purgen, Arcabit Trojan.Ransom.GlobeImposter.1. Het Mk.goro@aol.com e-mailadres is een andere indicator van deze versie.

.{email}.BRT92 bestandsextensie-virus

Dit virus doet wat zijn naam suggereert: het voegt .{email}.BRT92-extensies toe aan de versleutelde bestanden. Naast de nieuwe extensie toont deze opvolger van het Globe-virus zijn losgeldbrief via het #HOW_DECRYPT_FILES # .html-bestand.

Op deze html-pagina worden de slachtoffers voorzien van een persoonlijk identificatienummer dat in principe een code is die het voor de daders mogelijk maakt om onderscheid te maken tussen hun slachtoffers .

De hackers geven twee e-mailadressen op, asnaeb7@india.com en asnaeb7@yahoo.com, voor de communicatie met het slachtoffer.

.ocean bestandsextensie-virus

Dit is een van de Globe Virus-versies die in 2017 verschenen. Het virus voegt .ocean-extensies toe en laat een losgeldbrief genaamd !Back_files!.html achter om de betaling te eisen. Om hun bestanden te kunnen ophalen, moeten de slachtoffers contact opnemen met de criminelen via het e-mailadres: oceannew_vb@protonmail.com.

De hackers beweren dat de prijs van de bestandsdecodering afhangt van hoe snel het slachtoffer erin slaagt om met hen contact op te nemen. Desondanks is het samenwerken met de criminelen nooit een goede optie, want u kunt wellicht opgelicht worden.

A1Lock-virus

A1Lock is een van de meest succesvolle versies van het Globe Imposter-virus. Er zijn verscheidene versies van deze parasiet en elk van hen voegt bestanden met verschillende extensies toe. We kennen op dit moment varianten die gebruik maken van .rose, .troy en .707-extensies.

De losgeldeis wordt gewoonlijk vermeld in de documenten met de naam How_to_back_files.html en RECOVER-FILES.html. Voor de communicatie met de slachtoffers geven criminelen de volgende adressen aan: i-absolutus@bigmir.net, crypt@troysecure.me, troysecure@yandex.by en troysecure@yahoo.com.

.Write_me_ [btc2017@india.com] bestandsextensie-virus

Kijkend naar zijn ontwerp verschilt deze versie van Fake Globe van de meeste andere virusversies. Desondanks werkt het precies hetzelfde: het versleutelt bestanden en biedt een betaalde decodeerder aan. Slachtoffers die bereid zijn om voor hun bestanden te betalen, moeten contact opnemen met de misdadigers via het e-mailadres: btc2017@india.com.

Het risico is enorm groot omdat de criminelen moeiteloos kunnen verdwijnen nadat de slachtoffers de decodeerder betalen. Op deze manier kunnen bestanden die de parasiet markeert met .Write_me_ [btc2017@india.com]-extensies voor altijd ongewijzigd achterblijven.

Vectoren van de Globe Imposter-infiltratie

De Globe Imposter-gijzelsoftware maakt gebruik van een traditionele malware-distributietechniek en verspreidt zich via kwaadaardige spamberichten. Andere bekende aanvalsvectoren zijn met malware geladen advertenties en stiekeme downloads samen met legitieme programma’s .

Net zoals de meeste gijzelsoftware verschuilt deze variant zijn destructieve springlading achter legitiem uitziende programma's of Windows-bestanden, zodat de potentiële slachtoffers niet vermoeden dat ze kwaadaardige bestanden op hun computers downloaden.

Om het systeem te beschermen tegen malware-aanvallen, is een fatsoenlijke en actuele anti-malware software nodig. Bovendien raden we aan om kopieën van uw bestanden extern op te slaan. U kunt gebruik maken van USB-sticks, externe HDD's of elk ander apparaat dat u verkiest. Vergeet echter niet om het los te koppelen van de computer!

Bijgewerkt op 23 mei 2017. De gijzelsoftware blijft zijn aanvalstechnieken wijzigen en volgens de laatste berichten wordt dit kwaadaardige virus gepromoot door de Blank Slate-malspam die ook verantwoordelijk was voor de distributie van Cerber.

Het blijkt dat kwaadaardige bestanden zijn ingepakt in .zip-archieven die benoemd zijn met een willekeurig geheel van karakters, bijvoorbeeld 8064355.zip. Wanneer dit bestand wordt uitgepakt en uitgevoerd, verbindt het er in zittende .js of .jse-bestand met een bepaald domein en downloadt daarvandaan de gijzelsoftware.

Criminelen hebben de neiging om regelmatig de domeinen te vervangen die de gijzelsoftware hosten, maar de momenteel bekende domeinen zijn: newfornz[.]top, pichdollard[.]top en 37kddsserrt[.]pw.

Bijgewerkt op 1 augustus 2017: Er is een nieuwe Globe Imposter-malspam-campagne (meest waarschijnlijk gebaseerd op de Necurs-botnet) met nieuwe onderwerpnamen gespot. Hieronder vindt u een lijst met e-mailadressen, onderwerptitels en bijlagebestanden die verband houden met de distributie van FakeGlobe:

 • donotreply@jennieturnerconsulting.co.uk — Payment Receipt_72537 — P72537.zip
 • donotreply@ritson.globalnet.co.uk — Payment 0451 — P0451.zip
 • donotreply@vintageplanters.co.uk — Payment Receipt#039 — P039.zip
 • donotreply@bowker61.fastmail.co.uk — Receipt 78522 — P78522.zip
 • donotreply@satorieurope.co.uk — Receipt#6011 — P6011.zip
 • donotreply@npphotography.co.uk — Payment-59559 — P59559.zip
 • donotreply@anytackle.co.uk — Receipt-70724 — P70724.zip
 • donotreply@gecko-accountancy.co.uk — Receipt#374 — P374.zip
 • donotreply@corbypress.co.uk — Payment Receipt#03836 — P03836.zip
 • donotreply@everythingcctv.co.uk — Payment_1479 — P1479.zip

Volgens de malware-traffic-analysis.net-website die deze lijst heeft samengesteld, bevatten de zip-bestanden vbs-bestanden die de kwaadaardige spinglading bevatten.

Daarnaast zijn nieuwe onderwerptitels toegevoegd aan de spamcampagne die FakeGlobe distribueren als .js-bestand. Wees voorzichtig met e-mails die beginnen met “Voice Message Attached,” of “Scanned Image”.

Suggesties voor een complete verwijdering van het Globe Imposter-virus

Als uw systeem besmet is geraakt met het Fake Globe-virus, moet u heel voorzichtig zijn om uw computersysteem niet nog meer te beschadigen. Probeer geen virusverwijdering uit als het de eerste keer is dat u te maken heeft met een dergelijk virus.

De virusontwikkelaars zullen proberen om de verwijdering van Globe Imposter zo moeilijk mogelijk te maken, waardoor mogelijk verschillende valstrikken achterblijven. Alleen een gerenommeerde en krachtige beveiligingssoftware kan deze obstakels omzeilen en het Globe Imposter-virus verwijderen uit het beschadigde systeem door het met wortel en al te elimineren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Globe Imposter virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Het Fake Globe-virus is een virus dat de geïnfecteerde computer niet zonder slag of stoot zal verlaten. Zo kan het de antivirus of andere beveiligingsprogramma's blokkeren zodat ze niet kunnen worden uitgevoerd. Als dit gebeurt, volg dan de onderstaande instructies op.

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Globe Imposter door System Restore te gebruiken

Gijzelsoftware-parasieten zijn ernstige cyberinfecties waardoor ze niet alleen verschillende documenten op de geïnfecteerde computer kunnen versleutelen, maar ook applicaties kunnen blokkeren. Beveiligingssoftware is daar geen uitzondering op. Als Globe Imposter de automatische systeemscan tegenhoudt, bekijk dan de volgende instructies.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Globe Imposter is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Globe Imposter succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Globe Imposter van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

De door Decemisoft verstrekte decodeertool werkt wellicht niet in uw geval omdat het alleen in staat is om bestanden die door bepaalde versies van deze gijzelsoftware-groep zijn versleuteld te decoderen. Als deze tool u niet helpt uw ​​gegevens te herstellen naar de oorspronkelijke staat, raden we u aan om een ​​van de hieronder aangeboden alternatieve opties uit te proberen:

Als je bestanden gecodeerd werden door Globe Imposter, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Hulp krijgen van Data Recovery Pro

Deze dataherstel-software bleek efficiënt te zijn bij het omgaan met beschadigde of verwijderde bestanden. We raden u aan om dit gereedschap uit te proberen om uw bestanden te herstellen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Globe Imposter ransomware;
 • Herstel ze.

De ShadowExplorer-truc

Laat ShadowExplorer zijn kunstje doen en herstel uw bestanden met behulp van de Volume-Schaduwkopieën. Helaas streven gijzelsoftware-virussen er naar om de Volume-Schaduwkopieën te verwijderen en als ze dat lukt, kan ShadowExplorer u niet meer helpen.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

De gratis Globe Imposter-decodeerder

Uw bestanden kunnen snel worden hersteld als u de Gratis Globe Imposter-decodeerder van Emsisoft gebruikt. 

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Globe Imposter en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen