Verwijder Facebook video virus (Verwijdering Handleiding) - jun 2018 update
Facebook video virus Verwijdering Handleiding
Wat is Facebook video virus?
Facebook video virus: nieuwe malware dat ons sociaal netwerk kan beinvloeden
Recent, hebben wij veel vragen gekregen over het facebook video virus. Computer gebruikers klagen dat ze dit Facebook virus niet kunne stoppen, dat hun facebook profielen controleert en heel de tijd automatisch dingen post zoals verdachte links. Deze posts getiteld zoals “My private video,” “My first video,” of “Private video.” Het virus tagt ongeveer 20 vrienden, en probeert zo de aandacht van andere facebook gebruikers te trekken.
Meer zelfs zend het Facebook video virus direct kwaadaardige links naar het slachtoffer's vrienden via private berichten. Het lijkt dat dit virus niet te stoppen is. Het zondervirus.nl team heeft beslist om dichtere kijk te nemen naar die virus. We hebben één computer die geinfecteerd was gebestudeerd en we hebben gevonden hoe het werkt.
Facebook video virus is verwant aan malware, dat het slachtoffer zijn web browser controleert. Desondanks dat sommige onderzoekers beweren dat het enige wat je nodig hebt, is het verwijderen van verdachte browser extensies van je web browser, zulke verklaringen zijn niet precies genoeg. In feite hebben we ontdekt dat het facebook video malware de open browser tabs afsluit en nieuwe vensters opent als het slachtoffer probeert de “extensions” instellingen te openen.
Natuurlijk wilt dit virus zichzelf beschermen dat de gebruiker de kwaadaardige browser extenties verwijderd. We hebben ontdekt dat de aanverwante browser extensties van dit virus Ace Stream Web extensie noemt. Echter voordat je deze extensie kan verwijderen, moet je alle componenten die gerelateerd zijn aan deze extensie, vinden en van je computer systeem elimineren. Als eerste, raden we je aan om de windows taakbeheer (Control+Alt+Delete) te openen en alle verdachte processen te beoordelen op je computer.
De computer dat de zondervirus.nl onderzoekers hebben onderzocht, had een ace_engine.exe proces lopende, dat klaarblijkelijk verantwoordelijk was voor het slecht functioneren van de browser wanneer men probeert toegang te krijgen tot het “extensions” paneel. Echter is dit niet het einde. We hebben ook ontdekt dat er een Ace Stream Media 3.1.0 geinstalleerd was op het systeem, dat ook direct gerelateerd is aan het Facebook video virus.
NA het deinstalleren van dit programma en het ace_engine.exe process te eindigen, kan je eindelijk toegang krijgen tot je browser instellingen en Ace Stream Web Extension verwijderen van je extensie lijst. We moeten wel zeggen dat dit virus gerelateerd kan zijn aan andere programma en browser extensies omdat de officiele versie van Ace Stream GEEN kwaadardig programma is. Cyber criminelen neigen er vaak naar om aan legitieme programmas kwaadaardige componenten toe te voegen en ze zo via het internet te verspreiden. We raden ook aan om alle verdachte Facebook applicatie te beoordelen en te verwijderen dat je recent toegang hebt gegeven om je facebook account te gebruiken.
We begrijpen dat deze instructies misschien verwarrend kunnen zijn. Daarnaast kan het Facebook video virus ook verwant zijn aan andere gevaarlijke programmas en dat is waarom wij aanraden om een ijzer sterk anti-malware software te gebruiken om het Facebook video virus van je computer te verwijderen. We raden FortectIntego aan voor dit te doen.
Hoe verspreidt het Facebook video virus zich?
“My private video” virus verspreidt zich zo snel omdat het merendeel van de facebook gebruikers faalt om deze bedriegelijke en kwaadaardige posts en berichten te indentificeren. Je moet NOOIT op deze posts of links klikken dat je facebook vrienden naar jouw sturen als je nog maar een klein vermoeden hebt, dat je vriend zoiets niet zou posten op Facebook.
Spijtig genoeg klikken veel gebruikers JUIST WEL op zulke dingen omdat ze niet kunnen geloven dat hun vrienden zulke zaken posten. Spijtig genoeg zorgt het klikken op deze kwaadardige video links ervoor dat malware wordt gedownload op de computer dat de controle over het slachtoffer's facebook over neemt.
- om te vermijden dat het Facebook video virus infiltreert, Klik nooit op verdachte posts of linken die door jouw vrienden verzonden zijn. Als zulke inhoud jouw waakzaamheid verhoogt, vraag dan aan jouw vriend ofdat ze het zelf gekozen hebben te versturen.
- Een andere zaak dat je moet weten is dat videos die op facebook gedeeld worden(maakt niet uit of ze direct van een site geupload zijn of gedeeld via youtube) pas afspelen nadat je er op klikt. Als je na het klikken op een video omgeleid wordt naar een verdachte website dat toegang vraagt tot je facebook tijdlijn of een applicatie download naar jouw computer, bevatte die facebook psot hoogstwaarschijnlijk een kwaadaardige link.
- Je kan het Facebook video virus ook installeren samen met andere gratis programmas. We raden je sterk aan om software te downloaden van twijfelachtige bestand delings sites, omdat het risico bestaat dat je gebundelde software download. Gebundelde software is eigenlijk een pak van programmas, dat één hoofdprogramma bevat en meerdere optionele downloads die naast het hoofdprogramma geinstalleerd kunnen worden. Deze optionele downloads blijken meestal gevaarlijke applicaties te zijn, dus het is aan te raden om ze er uit te selecteren. Je kan dit doen via de geadvanceerde/custom installatie instellingen.
Facebook video virus verwijderings instructies
Op de eerste pagina hebben we een korte samenvatting gegeven over hoe het facebook video virus manueel verwijdert moet worden. Echter je moet weten dat deze malware zich verspreidt met de hulp van andere gevaarlijke programmas en computer virussen, en zelfs alle verdachte programmas en browser extenties verwijderen van je PC helpt niet altijd om van het Facebook virus vanaf te geraken.
Hiervoor raden de zondervirus experten je aan je computer te scannen met een sterk anti-spyware programma om alle gevaarlijke bestanden en programmas die verwant zijn aan het Facebook video malware te detecteren en elimineren. Moest het probleem blijven bestaan, contacteer ons hulp team dan voor hulp. Veel Geluk!
Aanbevolen voor jou
Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool
Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies.
Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen.
Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval
Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.
Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.
Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.