Gevaarlijkheidsmeter:  
  (86/100)

Verwijder EnCrypt virus (Ontgrendel methodes bijgevoegd) - Verbeterde Instructies

door Alice Woods - - | Het type: Ransomware

Het EnCrypt gijzelsoftware-virus voegt .en-extensies toe aan gecodeerde bestanden, en vraagt om $ 50 aan losgeld

Betaalpagina van de EnCrypt-gijzelsoftware

Het EnCrypt gijzelsoftware-virus is een kwaadaardig computerprogramma dat alle bestanden op het systeem corrumpeert en er .en-extensies aan toevoegt. Deze malware versleuteld de bestanden van het slachtoffer om een losgeld te vragen, en daarom toont het een losgeldbrief, genaamd READ_THIS_FILE.txt op het bureaublad.

De losgeldbrief bevat een typisch bericht van gijzelsoftware-ontwikkelaars die zeggen dat alle bestanden, documenten, foto's en andere belangrijke bestanden versleuteld werden. Om de decryptor te ontvangen, moet het slachtoffer een losgeld betalen van $ 50 in Bitcoin cryptogeld.

Het virus vraagt het slachtoffer om de Tor Browser te installeren om toegang te krijgen tot de betalingssite. De site kan niet door iedereen worden geopend; het individuele slachtoffer wordt gevraagd om zijn ID, Bitcoin-adres in te voeren dat wordt gebruikt om het losgeld te betalen en via te e-mailen.

Cybercriminelen beloven dat ze de decryptiesleutel binnen 24 of 48 uur (1 of 2 dagen) zullen toezenden. Helaas, is niet bekend of slachtoffers die het losgeld hebben betaald, hun bestanden ook daadwerkelijk gedecodeerd terug hebben gekregen. Daarom raden we u aan om het EnCrypt-virus onmiddellijk te verwijderen en over alternatieve data-decryptie-opties na te denken.

Onthoud dat gijzelsoftware geen standaardprogramma is, en daarom raden we u af om het handmatig te verwijderen. Anders kunt u namelijk meer kwaad dan goed doen. Als u een veilige EnCrypt-verwijderaar zoekt, gebruik dan een degelijk anti-malware programma. Scan het systeem gewoon met software zoals Reimage Reimage Cleaner Intego om kwaadaardige componenten te identificeren en uit te schakelen.

Het EnCrypt gijzelsoftware-virusHet EnCrypt gijzelsoftware-virus eist $ 50 aan losgeld. Het virus voegt .en-bestandsextensies toe aan alle versleutelde bestanden.

De bron van de infectie

Veel slachtoffers van gijzelsoftware hebben problemen om de bron van de infectie te identificeren. We kunnen alleen zeggen dat de belangrijkste aanvalsvector van gijzelsoftware de kwaadaardige spam is. Wees daarom uiterst voorzichtig wanneer u elektronische berichten toegezonden krijgt door vreemden. In feite raden we u aan om zover mogelijk bij dergelijke berichten uit de buurt te blijven.

Criminelen zijn erg goed in het zich voordoen als werknemers van gerenommeerde bedrijven, zodat ze u makkelijk kunnen misleiden om bijgevoegde bestanden te openen. Wees zeer voorzichtig en haast u niet om deze te openen tot u 100% zeker bent dat de afzender geen cybercrimineel is. Voor meer tips over beveiliging, raden we u aan om de website van NoVirus UK te bezoeken.

Als u nog steeds twijfelt, bel dan het bedrijf dat u de boodschap heeft gezonden en vraag of het bericht van hen afkomstig is. Het simpele feit dat het bericht enkele officiële logo's bevat, betekent nog niet dat het ook echt afkomstig is van een gerenommeerde bron!

Verwijder de EnCrypt-gijzelsoftware en ontsleutel .en-bestanden

Het is belangrijk om het EnCrypt-virus zo snel mogelijk te verwijderen. U kunt nooit zeker zijn of het uw pc alleen of samen met wat gebundelde malware, zoals trojans, heeft aangevallen. Om deze reden raden we u ten zeerste aan om een volledige systeemscan uit te voeren met behulp van een anti-malware programma.

Echter, zelfs anti-malware programma's kunnen worden uitgeschakeld door krachtige virussen. Daarom moet u een kleine verandering aanbrengen op uw pc voordat u het anti-malware programma opent. De verwijderingshandleiding voor de EnCrypt-gijzelsoftware legt uit hoe u uw pc opnieuw moet opstarten om een probleemloze gijzelsoftware-verwijderingsprocedure te garanderen. Aarzel a.u.b. niet en stel ons vragen als u dat wilt.

Nadat u het virus hebt verwijderd, moet u de .en-extensiebestanden decoderen. Dit kan moeilijk zijn, dus we raden u aan om daarvoor gebruik te maken van de onderstaande gegevensherstelinstructies.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele EnCrypt virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder EnCrypt door Safe Mode with Networking te gebruiken

Het verwijderen van een gijzelsoftware-virus kan moeilijk zijn, dus volg de bijgeleverde richtlijnen zorgvuldig op.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal EnCrypt weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi EnCrypt verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder EnCrypt door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van EnCrypt is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat EnCrypt succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van EnCrypt van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Helaas zijn er op dit moment geen tools van derden beschikbaar om alle .en-bestandsextensiebestanden volledig te decoderen. Er zijn echter enkele methoden die we voorstellen om uit te proberen.

Als je bestanden gecodeerd werden door EnCrypt, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro

Gebruik Data Recovery Pro om een ​​aantal herstelbare bestanden te vinden.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de EnCrypt ransomware;
 • Herstel ze.

Shadow Explorer

Gebruik Shadow Explorer om een ​​aantal herstelbare bestanden te vinden. Houd er rekening mee dat deze tool alleen dan kan werken als het virus de Volume Schaduwkopieen niet heeft verwijderd.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen EnCrypt en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-encrypt-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande EnCrypt ransomware virus