Verwijder .dot virus (jun 2017 update) - Gratis Instructies

.dot virus Verwijdering Handleiding

Wat is .dot-virus?

Het .dot-bestandsvirus gaat op jacht naar data

Als u merkt dat al uw belangrijke bestanden .dot-bestandsextensies bevatten, dan bent u het slachtoffer van het .dot-virus. Helaas is dat gijzelsofwate (in het Engels: ‘ransomware’) die speciaal is ontworpen om de waardevolle persoonlijke bestanden van gebruikers te coderen. Er bestaat een grote verscheidenheid aan verschillende soorten en vormen van gijzelsoftware. Over het algemeen worden dot-bestanden gebruikt om configuraties voor systeemapplicaties te bevatten. Deze functie verklaart waarom gebruikers er in trappen en worden besmet met dit virus. Ondanks zijn misleidende voorwendsel, zijn er tips die u helpen om het risico op het binnenhalen van verborgen gijzelsoftware te verminderen. Als u slachtoffer bent van deze bedreiging, lees dan verder om meer te weten te komen over de verwijdering van het .dot-virus.

Het is bekend dat het virus een uitgebreide AES-encryptiesleutel gebruikt om data te vergrendelen. Bovendien, genereert het Dot ransomware-virus een publieke en een eigen sleutel. In het bestand help_decrypt.txt worden instructies gegeven om toegang te krijgen tot de Tor-browser en toegang tot en de overdracht van de aangegeven hoeveelheid Bitcoins naar het Bitcoin-adres. De som hangt af van het type slachtoffer: bedrijf of natuurlijk persoon. Het is begrijpelijk als u bereid bent om het losgeld te betalen om belangrijke documenten terug te halen. Desondanksraden weu af om dat te doen. Daarnaast willen we u waarschuwen om het advies van de fraudeurs om de .dot malware Decrypter te kopen of te installeren niet op te volgen. Zelfs in het beste geval, waarbij het helpt om bestanden te ontsleutelen, kan het ook een ‘afscheidscadeau’achterlaten: een kwaadaardig bestand dat de invasie van gijzelsoftware in de toekomst bevordert.

.dot-bestandsextensie-virusHet dook voor het eerst op in mei 2016. Na een jaar verschalkt het opnieuw computergebruikers.

Wanneer is dit virus in mijn computer terecht gekomen?

Wanneer we het hebben over de transmissiemethoden, vindt de hijack door .dot plaats via twee kanalen: spam mails en exploitkits. Cybercriminelen hebben zich verschillende overtuigingstechnieken eigen gemaakt. Als u dus een e-mail ontvangt die schijnbaar afkomstig is van een overheidsinstelling, haast u dan niet om de bijlagen van deze e-mail teopenen. Het kan een zeer problematische inhoud bevatten. Zodra het bestand geopend is, wordt de malware geactiveerd, en begint het met het versleutelen van persoonlijke gegevens. Daarnaast raden we u ten zeerste aan om een ​​anti-spyware programma te installeren, bijvoorbeeld FortectIntego of Malwarebytes, om uw systeem te controleren op de aanwezigheid van trojans of andere malware. Het is bekend dat het .dot-bestandsvirus zich ook verspreidt via exploitkits. Door hun vermogen om zichzelf te vermommen als legitieme programma's, kan het zijn dat sommige anti-virus applicaties ze niet detecteren. Daarom heeft u een extra cyberbeveiligingssoftware nodig. Tot slot, gaan we verder naar de sectie waar u nader informeren over de belangrijkste methoden om het .dot-bestandvirus te verwijderen.

Is het mogelijk om het .dot-bestandsvirus volledig te verwijderen?

Gezien de complexiteit van deze infectie, moet u een verwijderingshulpprogramma installeren dat het .dot-virus effectief en snel verwijdert. Aangezien de toepassing in staat is om mogelijk kwaadaardige bestanden te lokaliseren, elimineert het alle bronbestanden. Daarnaast is het programma handig bij het voorkomen van kleinere malware. In het geval dat uw computerscherm is vergrendeld en u niet kan doorgaan met het verwijderen van het .dot-virus, gebruik dan de onderstaande methode om weer volledige toegang te krijgen tot vitale systeemfuncties. Nadat de malware volledig is verwijderd, overweeg dan de verschillende alternatieven om uw bestanden te herstellen. Wanneer het apparaat volledig is opgeschoond, ontwikkel dan de gewoonteom regelmatig back-ups te maken van uw bestanden.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .dot virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Ga in de veilige modus (in het Engels: ‘Safe Mode’) om het vergrendelingsscherm te verwijderen en ga verder met het verwijderen van het .dot-bestandsvirus.

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder .dot door System Restore te gebruiken

Systeemherstel (in het Engels: ‘System Restore’) is een ander alternatief om weer volledige controle te krijgen.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .dot is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .dot succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van .dot van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door .dot, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

De optie: Data Recovery Pro

Het is een van de programma's die zijn ontworpen om bestanden te herstellen nadat ze per ongeluk zijn beschadigd of verwijderd. Het wordt ook gebruikt voor het terughalen van verwijderde e-mails.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de .dot ransomware;
 • Herstel ze.

Wat houdt de functie ‘Windows Previous Version’ in?

U kunt baat hebben bij deze functie bij het herstellen van de gegevens die door de gijzelsofware van de.dot-bestandsextensie zijn getroffen.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Maak gebruik van ShadowExplorer

Het belangrijkste voordeel van dit programma is zijn vermogen om schaduwvolume-kopieën te gebruiken. Deze malware verwijdert deze exemplaren vooraf, maar u moet het virus wel zo snel mogelijk verwijderen.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .dot en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen