Gevaarlijkheidsmeter:  
  (98/100)

Verwijder Combo virus (Verbeterde Handleiding) - Ontgrendel stappen ingevoegd

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Ransomware

De Combo ransomware is een gevaarlijk cryptovirus afkomstig uit de beruchte Dharma familie

Het Combo ransomware virus

De Combo ransomware is een gevaarlijk virus dat afkomstig is uit een bekende ransomware familie genaamd Dharma. Sinds zijn ontwikkeling in november 2016 blijft dit virus opnieuw opduiken, in al meer dan tien verschillende versies nu. De nieuwste virus versie kreeg de naam Combo ransomware omdat het de .combo bestandsextensie gebruikt om versleutelde data te vergrendelen. De volledige extensienamm die toegevoegd wordt aan de bestanden van het slachtoffer bestaat uit dit patroon: “Filename.id{ID-here}.[combo@tutanota.de].combo.” Na het wijzigen van de data, slaat de ransomware de losgeldbrief op, op het bureaublad van het slachtoffer en in elke map met versleutelde bestanden. Meestal wordt het gebruikt om meer informatie te voorzien over de aanval en instructies over hoe de versleutelde bestanden te herstellen. Contact tussen de criminelen en slachtoffers wordt echter afgeraden vanwege verdere gevaren.

Naam Combo ransomware
Type Cryptovirus
Familie Dharma
Extensie .combo
Symptomen Bestanden die versleuteld werden met de specifieke extensie kunnen niet worden geopend, de losgeldbrief kan in alle mappen met versleutelde data worden gevonden.
Distributie Spam e-mailbijlagen, dubieuze links
Verwijdering Gebruik ReimageIntego voor het verwijderen van de Combo ransomware

Ransomware-type virussen zijn een van de meest gevaarlijke virussen vandaag de dag omdat ze in staat zijn om de data van het slachtoffer onbruikbaar te maken. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat de ontwerpers van de Combo ransomware toegang hebben tot het besturingssysteem en er verschillende wijzigingen kunnen op aanbrengen. Dus, als je geïnfecteerd wordt met deze ransomware, is het verlies van een deel van je data niet het grootste probleem. Je moet de ransomware zo snel mogelijk verwijderen omdat cybercriminelen toegang op afstand tot je pc hebben en nuttige uitvoeringsbestanden kunnen uitschakelen of andere ongewenste taken kunnen verrichten.

Aangezien het zogenaamde decodering tool misschien niet bestaat, neem je best geen contact op met de ontwerpers via het voorziene combo@tutanota.de e-mailadres. Dit kan leiden tot het verlies van geld zonder dat je een tool ontvangt voor het decoderen van je bestanden. Het omgaan met ransomware ontwerpers was altijd al een gevaarlijke activiteit, focus je dus op de verwijdering van de Combo ransomware en overweeg pas daarna om te starten met het herstellen van je data. Volgens beveiligingsonderzoekers, kun je ReimageIntego gebruiken om het systeem te herstellen.

Voor de vorige versies van de Dharma ransomware zijn er decoders uitgebracht. Als je echter weet dat elke versie een ander coderingsalgoritme gebruikt, zullen dezelfde decoders niet helpen. Jammer genoeg is er nog geen tool ontwikkeld voor dese ransomware versie. De veiligste manier om je bestanden te herstellen is de Combo ransomware verwijderen en dan je bestanden herstellen vanop een back-up.

De Combo ransomwareDe Combo ransomware is een cryptovirus dat je data vergrendelt en een losgeld vraagt.

Een enkele klik op een geïnfecteerd bestand kan je dit virus bezorgen

De spam e-mail tab in je e-mailbox vult zich snel met reden. Commerciële inhoud of herhaaldelijk verstuurde nieuwsbrieven en andere nutteloze informatie komen hier terecht. Helaas kunnen deze mails kwaadaardige payloads en geïnfecteerde bestanden bevatten. Zodra je er eentje van opent en op de bijlage klikt krijgt je systeem een virus.

Je kan zien dat de mail niet veilig is als de tekst ervan verdacht is, vol staat met advertenties of de inhoud niet overeenkomt met de bijlage. Open deze nooit en ruim je e-mailbox regelmatig op. Maar ook als je een Word of ander veilig uitziend bestand vind toegevoegd aan een commerciële mail mag je dit zeker niet openen. Deze bestanden kunnen macro-virussen bevatten. Deze worden gebruikt om malware zoals ransomware te verspreiden.

Schakel de Combo ransomware nu uit, voor het te laat is

Om de Combo ransomware te verwijderen, moet je professionele tools gebruiken die ontworpen zijn voor het detecteren van malware. Bestaande antivirusprogramma's op je pc kunnen uitgeschakeld worden door het virus dus gebruik je best anti-malware tools zoals ReimageIntego of Malwarebytes. Deze kunnen je helpen om het apparaat volledig te scannen en alle mogelijke dreigingen te vinden. Ransomware kan extra tools of programma's installeren, dus is het afremmen hiervan cruciaal als je het systeem volledig wilt opruimen.

Het verwijderen van de Combo ransomware is essntieel voor het systeem omdat je het apparaat niet deftig kunt gebruiken of je bestanden niet kunt herstellen zonder dat je een infectie volledig verwijderde. Decodering werkt niet altijd omdat ransomware de neiging heeft om bestanden een paar keer te versleutelen, dus is de beste manier om je bestanden te herstellen het gebruiken van een externe back-up. Vergeet niet da je deze niet kunt aansluiten als het bestand niet volledig zuiver is. Zorg ervoor dat je anti-spyware en anti-virus tools up to date zijn zodat je deze infectie in de toekomst kunt vermijden.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Combo virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Combo door Safe Mode with Networking te gebruiken

Gebruik Veilige Modus met Netwerk om het Combo virus te deactiveren op je computer:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Combo weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Combo verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Combo door System Restore te gebruiken

Activeer de Systeemherstel functie:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Combo is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Combo succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Combo van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door Combo, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Probeer Data Recovery Pro om te proberen versleutelde data te herstellen

Deze tool is een goede oplossing voor het herstellen van bestanden na een ransomware aanval.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Combo ransomware;
 • Herstel ze.

Gebruik de Windows Vorige Versies functies om je bestanden terug te krijgen

Als Systeemherstel ingeschakeld werd voor de initiële aanval, kan je de Windows Vorige Versies functie gebruiken om individuele bestanden te herstellen.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

ShadowExplorer kan door de Combo ransomware versleutelde bestanden herstellen

Als het virus waar je mee te maken hebt de Shadow Volume kopieën ongemoeid liet, kan je ze herstellen met ShadowExplorer.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Er is nog geen decoder beschikbaar voor de Combo ransomware.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Combo en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen